reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Jak jest godzina do zakończenia aukcji to nie ma czasu na mejle :-). Poza tym problem polega na tym, że nigdzie nie miała napisane, że za każdą aukcję liczy osobno koszty przesyłki. Taką informację (i to dla mnie ujętą w bardzo niezrozumiałym i kontrowersyjnym zdaniu) miała umieszczoną dopiero w mejlu, który otrzymuje się od sprzedającego już PO wygranej aukcji. Sam koszt podany w aukcji zaakceptowałam. Siedzę na Allegro od ponad 9 lat, ale jeszcze na taką perfidię nie trafiłam.
No nic, wyprawka powoli się kompletuje, u rodziców czekają już na mnie łóżeczko, laktator i elektroniczna niańka od mojej przyjaciółki... W sumie z niezbędnych rzeczy Bąblowi brakuje już tylko wózeczka. Teraz muszę się zająć zakupami dla mnie :-).

reklama
Wklejam bardzo ciekawe linki odnośnie analizy składu najpopularniejszych kosmetyków dla dzieci. Fajnie rozpisane i podsumowane. Bodajże lipcówki miały to u siebie i uważam, że może się przydać, tak, żebyśmy wiedziały czym smarujemy nasze maluchy.

Tu o słynnych emolientach:
Zapiski Podwojonej: Analiza - Kremy "Emolienty"

Tu o kremach z cynkiem (na końcu podsumowanie jak wypadają wszystkie kremy):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - kremy z cynkiem czyli Dupna Sprawa

Kosmetyki do kąpieli (na końcu ranking):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Jest też coś dla mamuś :)
Kremy na biust i brodawki:
Zapiski Podwojonej: Analiza III - biustowo, brodawkowo

Kremy na rozstępy cz.I i II:
Zapiski Podwojonej: Analiza
Zapiski Podwojonej: Analiza II co jeszcze znalazłam na brzucha :)

Miłego czytania :)

Maggic_m, super. Dzięki za linki. Widzę, że nie tylko w moich oczach niewypasione i tanie Babydream z Rossmana wychodzi bardzo dobrze :-). Strasznie mnie to cieszy i potwierdza moją teorię, że im bardziej producent chwali się na etykiecie naturalnością, tym większa szansa znalezienia tam chemicznych syfów (np. Johnsons) :-D.

Zgadzam się w pełni z tym co napisałaś dzag82. A ja się zastawiałam nad wyborem kosmetyków, teraz widzę, że już nie mam się nad czym za bardzo zastanawiać :-) Johnsons to u mnie od początku był na straconej pozycji. Nawet nie wiedziałam, że niby naturalne kosmetyki Oriflame są takie beznadziejne...

Johnsons to jakaś pomyłka, no ale pojawił się u nas w czasach gdy nie było absolutnie niczego, dlatego jest tak popularny teraz.

Dla siebie kupię to Rossmanowskie na sutki i brzuszek, bo mi się skończyło.

Ostatnia edycja:
no wlasnie ja nie wiem kto kupuje tego johnsonsa, kiedys bylam przekonana ze to super firma, a teraz to ani jednej pozytywnej opinii nie slyszalam na temat tych kosmetyków...ale tez w sumie do tej pory nie wiem co jest w nich takiego zlego (?)
choć ja osobiście bardzo sobie chwale, jako dla mnie kosmetyk, ich oliwke w żelu, o pieknym kwiatowym zapachu. albo ich płyny czy żele pod prysznic dla doroslych, te co daja 24h nawilzenia...kiedys mialam mega sucha skore, i samo mycie sie tym, bez uzywania balsamow, pomogło. ale pewnie bede kupowac te rosmanowskie, skoro chwalicie:p a cena niska.

dziewczyny, czmu u mnie są dwie biedronki (oddalone od siebie niecale 500m) a ani jednego lidla???... tyle tam tych promocji, ale kurcze, nie moge ciagle jezdzic specjalnie do wawy.

Ostatnia edycja:
A propo kosmetykow mam pytanie,może któraś z Was używała/używa dla maluszka kosmetyków firmy hipp,tj oliwke czy zel do mycia dla niemowlat?jakies opinie?

reklama
paulinna Ja używałam hipp i bardzo sobie chwalę. Z tych linków od maggic wynika, że słusznie bo skład mają bardzo ok. Ja ich uzywam głównie ze względu na obłędny (dla mnie zapach) ale i działanie dla mnie bez zarzutu

Do góry