reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Już chciałam robić tu "awanturę" która z Was gwizdnęła mi sprzed nosa wczoraj ciuszki na 4 aukcjach Allegro u jednej dziewczyny ;-) :-) i udało mi się wygrać tylko 2, a tu dostaję mejla od tej sprzedającej, że mam jej dopłacić za wysyłkę. Bo ona nie łączy kosztów wysyłki z różnych aukcji. Nie dość, że wyliczyła sobie 10 zł za przesłanie kompletu śpioszków z kaftanikiem :szok:, to teraz chce, żeby jej zapłacić 2x10 zł (bo dwie takie aukcje wygrałam). Cieszę się, że nie wygrałam wszystkich sześciu... I już współczuję dziewczynie, która przelicytowała mnie w tych czterech aukcjach... Kurcze, zdenerwowałam się... Dziewczyna chyba chce sobie dodatkowo zarobić, bo za wysłanie 2 par śpioszków i dwóch kaftaników listem poleconym w życiu nie zapłaci 20zł!! To kurier by ją taniej wyszedł!!! I to biorąc już pod uwagę mega koszt zapakowania tego w kopertę bąbelkową, która ją będzie ze 3-4 złote kosztować. Nie wiem jak wybrnę z tej sytuacji, ale nie mam zamiaru jej dopłacać 10 zł za przesyłkę... Wolę zrezygnować z takiej nieuczciwej transakcji... Poczekam co odpisze na mojego mejla. Nie wiem jak się w takiej sytuacji zachować i czym podeprzeć...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
to nie ja, to nie ja, już ciuszki mnie nie bawią :-D ale laska widać... przedsiębiorcza, a ile Dzag dałaś za komplecik? opłaca Ci się ten interes?

No teraz niestety już mi się nie opłaca :-(. Ale tak mi ciśnienie skoczyło że już nie chcę się bardziej denerwować. Niestety laska jest bezczelna, dopłaciłam jej te 10 zł i kazałam wysłać 2 osobne paczki - żeby wiedźma nie zarobiła za dużo. Zgłoszę ją do Allegro jako sprzedającego, który zaprzecza pojawiającym się ostatnio w tv reklamom twierdzącym że Allegro to takie super miejsce do kupowania, koszy wysyłki niskie, szybka wysyłka itp., i poddającego w wątpliwość dobre imię Allegro. Laska skopiowała mi w mejlu treść mejla, który dostaje się już po zakończonej aukcji, w którym informuje, że nie łączy kosztów wysyłki poszczególnych aukcji. Śmieszna dziewczyna. Wymaga akceptowania swoich warunków już PO zakupie :-D Poza tym aukcje kończyły się w odstępie 3 minut, więc nawet nie zdążyłam go odebrać, a dla niej to, że zalicytowałam w drugiej aukcji jest dowodem na to, że zaakceptowałam te warunki.
NIE POLECAM KUPOWANIA OD UŻYTKOWNIKA ALEKASNDRA71, choć pewnie i tak na nią nie traficie bo to osoba prywatna ;-)
A kupiłam: http://allegro.pl/piekny-komplet-spiochy-kaftanik-56cm-polecam-i2395398586.html i http://allegro.pl/piekny-komplet-spiochy-kaftanik-56cm-polecam-i2395398794.html. Dziękuję opatrzności, że 4 innych nie przelicytowałam...

Ostatnia edycja:
No teraz niestety już mi się nie opłaca :-(. Ale tak mi ciśnienie skoczyło że już nie chcę się bardziej denerwować. Niestety laska jest bezczelna, dopłaciłam jej te 10 zł i kazałam wysłać 2 osobne paczki - żeby wiedźma nie zarobiła za dużo. Zgłoszę ją do Allegro jako sprzedającego, który zaprzecza pojawiającym się ostatnio w tv reklamom twierdzącym że Allegro to takie super miejsce do kupowania, koszy wysyłki niskie, szybka wysyłka itp., i poddającego w wątpliwość dobre imię Allegro. Laska skopiowała mi w mejlu treść mejla, który dostaje się już po zakończonej aukcji, w którym informuje, że nie łączy kosztów wysyłki poszczególnych aukcji. Śmieszna dziewczyna. Wymaga akceptowania swoich warunków już PO zakupie :-D Poza tym aukcje kończyły się w odstępie 3 minut, więc nawet nie zdążyłam go odebrać, a dla niej to, że zalicytowałam w drugiej aukcji jest dowodem na to, że zaakceptowałam te warunki.
NIE POLECAM KUPOWANIA OD UŻYTKOWNIKA ALEKSANDRA71, choć pewnie i tak na nią nie traficie bo to osoba prywatna ;-)
A kupiłam: Piękny komplet-śpiochy +kaftanik-56cm-POLECAM! (2395398586) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i Piękny komplet-śpiochy +kaftanik-56cm-POLECAM! (2395398794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Dziękuję opatrzności, że 4 innych nie przelicytowałam...

zgłoś do allegro naciągaczkę :)

A ja właśnie odkryłam, że pod dwoma wykładzinami w sypialni mam deski, więc będzie jeszcze akcja uwalniania sypialni od wykładzin :) kupie tylko jakiś dywanik pod nogi :p

Już chciałam robić tu "awanturę" która z Was gwizdnęła mi sprzed nosa wczoraj ciuszki na 4 aukcjach Allegro u jednej dziewczyny ;-) :-) i udało mi się wygrać tylko 2, a tu dostaję mejla od tej sprzedającej, że mam jej dopłacić za wysyłkę. Bo ona nie łączy kosztów wysyłki z różnych aukcji. Nie dość, że wyliczyła sobie 10 zł za przesłanie kompletu śpioszków z kaftanikiem :szok:, to teraz chce, żeby jej zapłacić 2x10 zł (bo dwie takie aukcje wygrałam). Cieszę się, że nie wygrałam wszystkich sześciu... I już współczuję dziewczynie, która przelicytowała mnie w tych czterech aukcjach... Kurcze, zdenerwowałam się... Dziewczyna chyba chce sobie dodatkowo zarobić, bo za wysłanie 2 par śpioszków i dwóch kaftaników listem poleconym w życiu nie zapłaci 20zł!! To kurier by ją taniej wyszedł!!! I to biorąc już pod uwagę mega koszt zapakowania tego w kopertę bąbelkową, która ją będzie ze 3-4 złote kosztować. Nie wiem jak wybrnę z tej sytuacji, ale nie mam zamiaru jej dopłacać 10 zł za przesyłkę... Wolę zrezygnować z takiej nieuczciwej transakcji... Poczekam co odpisze na mojego mejla. Nie wiem jak się w takiej sytuacji zachować i czym podeprzeć...:-(

powiedz jej zeby nie wysylala Ci razem, zrobisz choc troszke zeby jej dac nauczke
placisz za dwie przesylki to niech wysyla osobno

Właśnie tak zrobiłam :-D. Jedną paczkę prosiłam ją wysłać do mnie do Krakowa a drugą na adres mojej mamy, do Mysłowic :-D. Ale już mi się na jakiś czas odechciało kupować przez Allegro od osób prywatnych... Chciałam zaoszczędzić a zrobiłam interes życia po prostu. No cóż, ktoś musi być jeleniem. Znowu padło na mnie ;-). Szkoda, że nie da się kontaktować z innymi użytkownikami, bo już nie widać ich nazw na Allegro. Z chęcią skontaktowałabym się z tą dziewczyna, która mnie w czterech aukcjach przelicytowała...

Właśnie tak zrobiłam :-D. Jedną paczkę prosiłam ją wysłać do mnie do Krakowa a drugą na adres mojej mamy, do Mysłowic :-D. Ale już mi się na jakiś czas odechciało kupować przez Allegro od osób prywatnych... Chciałam zaoszczędzić a zrobiłam interes życia po prostu. No cóż, ktoś musi być jeleniem. Znowu padło na mnie ;-). Szkoda, że nie da się kontaktować z innymi użytkownikami, bo już nie widać ich nazw na Allegro. Z chęcią skontaktowałabym się z tą dziewczyna, która mnie w czterech aukcjach przelicytowała...
byc moze wpadnie na ten sam pomysl :)
ja kupuje na ebayu i w sumie nigdy nie mialam problemow, Polska musi sie jeszcze wiele nauczyc ;)

reklama
dzag, tak czesto robia, wpisuja mega niską cene zeby zachecic, bo na koszt przesylki patrzy sie w drugiej kolejnosci zawsze. no a trzeba zwracac uwage czy jest wyraznie napisane ze wysyla w jednej paczce czy karze placic sobie dwa razy za przesylke, albo wysylac wczesniej mejla do sprzedajacego.

Do góry