reklama
no patrzyłam, ja tam z leniwych jestem, zresztą mam już swoje ulubione kremy, proszki a z mąką to zabawa jest, moja siora też miała taki szał, po tyg. już nikt inny dziecka nie chciał przebierać i się zlitowała nad nami ale co kto woli
M
milionka
Gość
hehe to ja zaszalałam bo ja mam sudokrem 400 g i koleżanka się śmieje że będzie przychodziła podbierać bo i tak się nie zorientuję
Moje dwie przyjaciółki używają sudocremu i bardzo sobie chwalą
Moje dwie przyjaciółki używają sudocremu i bardzo sobie chwalą
Ja akurat kupiłam te cieńsze, bo grube już miałam. Akurat r_p77 ma i te cieńsze i te grubsze. Kiedyś sprawdzałam w hipermarkecie jakie są tamtejsze pieluchy i tak na oko są dokładnie takie same grubością jak te które kupiłam na Allegro, ale o ok. połowę droższe .”Agnieszka_72” pisze:Dzag a te pieluchy tetrowe to grube były ? Bo ja kupiłam 10 sztuk w markecie ale niestety jakieś strasznie cienkie są.
Sprzedawca ma podane koszty wysyłki przy zbiorowych zakupach:”mala.di” pisze:tylko musze rozkminić jak to zrobić by raz zapłacić za przesyłke.... pomóżcie ! bo ja jestem zielona, z kilka razy kupowalam na allegro, i zawsze po jednej rzeczy...
KOSZT DOSTAWY:
Przy zakupach 1szt.
List polecony ekonomiczny-6zł
List polecony priorytetowy-8zł
Przy zakupach do 2kg
Paczka zwykła - 10zł
Paczka priorytet -12zł
Bez ograniczeń
ilościowych i wagowych
KURIER - 13zł
Więc można też ręcznie wpisać kwotę w podsumowaniu przy płaceniu za wszystkie rzeczy kupione od tego samego sprzedawcy.
Z moich obserwacji wynika, że działa to w ten sposób chyba tylko wtedy gdy sprzedający wszystko dobrze poustawia. Kiedyś u innego sprzedającego kupiłam kilka rzeczy, które wychodziły w dużą paczkę, więc logiczne dla mnie było, że i przesyłka powinna być droższa. A ten automat policzył tyle ile za jedną rzecz bym zapłaciła. Na szczęście sprzedający podał koszty w opisie aukcji więc wiedziałam jaką kwotę wpisać ręcznie przy płatności.”malinka1980” pisze:mala.di, wkladasz do koszyka (opcja "do koszyka") poszczegolne rzeczy i jak juz masz wszystko to klikasz w zawartosc koszyka i pozniej "kup teraz" i wybierasz sposob dostawy i wszystko
Sudocrem zdecydowanie nie profilaktycznie, tylko dopiero jak się coś już pojawi na pupce. Sudocrem wysusza (cynk). Ja pudru w ogóle nie będę używała. Krem do pielęgnacji i już.”Agnes92” pisze:Dziewczyny a tak apropo Sudokrem uzywa sie zawsze po kapieli tak profilaktycznie? a nie tylko na odparzenia? tzn.zastepuje puder do pupy??
Olga RaQ
Fanka BB :)
mnie koleżanka powiedziała że u niej sudokrem to "na tony" szedł więc kupiłam duży. myślę że tak profilaktycznie od czasu do czasu by można, warunek - naprawdę niewielką ilość, on się bardzo dobrze rozsmarowuje, jest bardzo wydajny, jeśli się tak posmaruje że nie widać białego śladu to jest OK, przynajmniej u mnie. a co do tlenku cynku to większość kremów "do pupy" go ma, zwykły ochronny bambino, ziajka pośladkowa, penaten... tlenek cynku to jeden ze składników zasypek. a no i tlenek cynku to też jest filtr słoneczny - tzw. mineralny, u dzieci do 6 miesiąca życia nie można używać filtrów chemicznych - więc wszystkie kremy z filtrem dla dzieci młodszych niż 6 miesięcy mają tylko filtry mineralne (zostawiają taką jakby białą maskę) m.in. przez zawartość tlenku cynku. tak że to nie jest tak że tylko sudokrem go zawiera i przez to jest zły
Mój świeży zakup:
Tiny Love Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 + GRATISY (2394845388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mi w sumie z mniejszych wyprawkowych rzeczy zostały te kosmetyczne i higieniczne dla mnie i dzieciątka. Oprócz tego musimy zamówić jeszcze łóżeczko
Tiny Love Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 + GRATISY (2394845388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mi w sumie z mniejszych wyprawkowych rzeczy zostały te kosmetyczne i higieniczne dla mnie i dzieciątka. Oprócz tego musimy zamówić jeszcze łóżeczko
Summerbaby
Maggic_m ale piękny! Nic tylko bujać w obłokach w takim wypasionym bujaczku! super patent z tym łóżeczkiem - w sam raz na drzemkę. Super zakup!
marcia331
maggic super ten bujaczek. Dzisiaj oglądałam różne w sklepie ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ten. Super jest. Chociaż ja to nie będę teraz takiego kupować, dopiero po porodzie pomyślę, bo chyba nie będę go używała od pierwszych dni. Zainwestuję trochę później. Tak samo w matę edukacyjną, bo to raczej troszkę później potrzebne.
Ja w końcu ruszyłam się trochę z zakupami wyprawkowymi. Dzisiaj kupiłam 2 butelki aventa 125ml i dwa kocyki. Zaraz usiądę do allegro i zrobię wielkie zamówienie pieluch, podkładów dla siebie i dziecka do łóżeczka, szczoteczek, nożyczek i innych pierdółek. No i pewnie będę musiała po tym przystopować do końca miesiąca bo mi kasy braknie. Ale przynajmniej będę już miała świadomość że coś już mam. Na lipiec zostanie nam łóżeczko, materac, wózek, kosmetyki i pampersy. To lecę przeglądać allegro.
Ja w końcu ruszyłam się trochę z zakupami wyprawkowymi. Dzisiaj kupiłam 2 butelki aventa 125ml i dwa kocyki. Zaraz usiądę do allegro i zrobię wielkie zamówienie pieluch, podkładów dla siebie i dziecka do łóżeczka, szczoteczek, nożyczek i innych pierdółek. No i pewnie będę musiała po tym przystopować do końca miesiąca bo mi kasy braknie. Ale przynajmniej będę już miała świadomość że coś już mam. Na lipiec zostanie nam łóżeczko, materac, wózek, kosmetyki i pampersy. To lecę przeglądać allegro.
reklama
maggic super ten bujaczek. Dzisiaj oglądałam różne w sklepie ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ten. Super jest. Chociaż ja to nie będę teraz takiego kupować, dopiero po porodzie pomyślę, bo chyba nie będę go używała od pierwszych dni. Zainwestuję trochę później. Tak samo w matę edukacyjną, bo to raczej troszkę później potrzebne.
Ja też długo szukałam odpowiedniego. Do tego nie musiałam się długo przekonywać, jest do 18 kg (a większość bujaków tylko do 9kg), ta łózeczkowa funkcja jest genialna moim zdaniem, więc malucha już w sumie od pierwszych tygodni będzie można w niej położyć. Maty edukacyjnej też nie kupuję póki co. Koleżanka coś mi wspominała, że ma matę i jeśli będę chciała to mi odda