reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja to mam sklerozę, ale mój M mi przypomniał, że Johnson uczulał strasznie młodego.
A propo mycia, to 8 lat temu, ha wieki temu mój Młody po każdej kąpieli w szpitalu, a spędziliśmy tam 10 dni był tak wyoliwkowany, że aż się błyszczał, nawet włosy mu się świeciły, bo oN taki kudełek się urodził. Pamiętam natomiast swoje przerażenie jak smółkę oddał i nie mogłam tego wytrzeć, więc pędzę do pielęgniarki z prośbą o pomoc. A ona mówi ok. umyjemy, to ja, ż epopatrzę i się nauczę, a ona lepiej nie i ciach go pod kran. Och, ja naiwna młoda matka;-)

reklama
Dziewczyny piszecie o tym Linomagu, ale o który produkt chodzi? Olilatum to chodzi o płyn do kąpieli? No i bepanthen maść na sutki. Przepraszam, że znów się powtarzam, ale Wy tyle piszecie, że ja ładuje co ważniejsze dla mnie strony do zakładek, a i tak tego nie ogarniam. Powtórze się - NIE OGARNIAM tego wątku:-) i tych zakupów.

Mie.Mie wózek to tako warrior.

U mnie w szpitalu nawet nie wiem jak jest. Musiałabym się umówić tam na jakąś wizytę z położną, żeby dopytać o wszystkie szczegóły i zobaczyć porodówkę w razie potrzeby.

Ja mam maść Linomag A+E do pupci, oprócz tego mam też masę innych kosmetyków, bo ja taki chomik jestem, jak jest promocja to kupuję ;-)

Asia kup se
1. Oilan albo Oilatum (oliwka do kąpieli nakretkę do wanny dodajesz)
2. linomag - czyli krem do tyłka (na co dzień do stosowania) albo taki babydream - Krem przeciw odparzeniom extrasensitive - 100 ml - Kremy - Rossnet (bo ma na prawdę dobry skład)
3. Coś do mycia co się pieni :)) (czyt. mydełko albo jakiś żel - hipp albo baby dream weź ten który Ci ładniej pachnie)
bepanthenu (tak na brodawki nie kupuj wyślesz M jak będzie problem bo on ze 2 dychy kosztuje a czasem wystarczy smarowanie własnym mlekiem albo nic nie pęka)

na moją odpowiedzialność ;-)

Ostatnia edycja:
kakakarolina, już wszytko odnotowałam i kupie tak jak nakazałaś:-). No ale się cieszę, chociaż już mam kosmetyki z głowy.

Zrób bo ja taka sirota jestem w tym względzie:-) Ja nie umiem kupować, jak coś mi się podoba to jest za drogie, a jak tanie to podejrzane dla mnie. Proces decyzyjny kuleje totalnie!!!

Ja się przegrzebałam prze te oceny kremów dla dzieci i NIVEA rzeczywiście ma średnie opinie - skąd człowiek miał wcześniej o tym wiedzieć? Głowa puchnie, a to jedynie kropla w morzu innych rzeczy do zebrania...:confused:

reklama
a Natalkę ten różowy babydream do pupy właśnie masakrycznie odparzył... nie wiem w sumie dlaczego, używamy od dawna i chusteczek nawilżanych i niebieskiego kremu do pupy z babydreama i bardzo sobie chwalimy a teraz kupiłam ten różowy i masakra! może uczuliło ją coś?

Do góry