reklama
LeRemi
Fanka BB :)
Skuszona waszymi poradami i opiniami kupilam dla malej do kapieli Olilatum i od razu pytanko: jezeli to juz jest wlane do wody to czy jeszcze czegos uzywacie do mycia dzidzi? A czym myc glowke? No i czy to jest jakies tluste czy co, w sensie ze nawet recznik po kapieli uswini?
Pytam o to czy dodatkowo jeszcze cos do mycia dziecka, bo Remika w szpitalu myli tylko w cieplej wodzie wacikami i tak radzili przez najblizsze kilka kapieli w domu, zeby nie zmyc ze skory dziecka tych naturalnych "mazidel" z ktorymi sie rodzi. Mi najbardziej chodzi jednak o mycie glowki, czy to tez ten Olilatum wystarczy?
A i jeszcze jedno pytanie, bo na polce obok Oilatum stal inny kosmetyk i chcialam wiedziec czy znacie i co ewentualnie sadzicie, bo mi z opisu wyglada prawie to samo, ale w sumie to sie nie znam. Oto link do tego kosmetyku DERMATOLOGICAL E45 - Skin Care Expert
Pytam o to czy dodatkowo jeszcze cos do mycia dziecka, bo Remika w szpitalu myli tylko w cieplej wodzie wacikami i tak radzili przez najblizsze kilka kapieli w domu, zeby nie zmyc ze skory dziecka tych naturalnych "mazidel" z ktorymi sie rodzi. Mi najbardziej chodzi jednak o mycie glowki, czy to tez ten Olilatum wystarczy?
A i jeszcze jedno pytanie, bo na polce obok Oilatum stal inny kosmetyk i chcialam wiedziec czy znacie i co ewentualnie sadzicie, bo mi z opisu wyglada prawie to samo, ale w sumie to sie nie znam. Oto link do tego kosmetyku DERMATOLOGICAL E45 - Skin Care Expert
kakakarolina
LaRemi dziecko nie jest tłuste po wyjęciu z wody więc nic nie uświnisz a do mycia ja stosuję mydło bo to tylko natłuszcza
kakakarolina, opis tej Alterry sprawia, że prawie kocham te kosmetyki mimo, że nigdy w życiu ich nie widziałam . Brak parafiny (czyli przetworzonej ropy naftowej), brak konserwantów (czyli całego stada parabenów czy PEGów). Wygląda super, co sprawia, że boję się poznać cenę ;-).
mala.di, bo tu chodzi o to, że jednak Maleństwa po urodzeniu mają bardzo delikatną skórę i jeśli tylko się da trzeba im oszczędzać niepotrzebnych składników uczulających lub zaburzających funkcjonowanie skóry. Zdrowa skóra dorosłego człowieka nie potrzebuje jakoś szczególnie natłuszczania/nawilżania, a Maleństwa tak. Twoja skóra już inaczej funkcjonuje niż skóra noworodka i inaczej reaguje na chemiczne składniki. Ponoć nie jest naukowo udowodnione, że używanie kosmetyków z parabenami zwiększa ryzyko zachorowania na raka, ale często można się spotkać z radami, by nie smarować się takimi kosmetykami w okolicach węzłów chłonnych czy piersi, by nie psikać się dezodorantami na świeżo ogolone pachy… Jak dzieciątko będzie miało 6 lat to i Johnsons mu pewnie skóry nie zniszczy. Ale na początek lepiej mu darować. Zapewne są inne niż seria Babydream bardzo dobre kosmetyki, ale mnie pewnie na nie nie stać, stąd mój wybór ;-). Hipp też chyba wychodzi całkiem nieźle, ale ja już się przyczepiłam tych Rossmannowskich ;-).”mala.di” pisze:no wlasnie ja nie wiem kto kupuje tego johnsonsa, kiedys bylam przekonana ze to super firma, a teraz to ani jednej pozytywnej opinii nie slyszalam na temat tych kosmetyków...ale tez w sumie do tej pory nie wiem co jest w nich takiego zlego (?)
choć ja osobiście bardzo sobie chwale, jako dla mnie kosmetyk, ich oliwke w żelu, o pieknym kwiatowym zapachu. albo ich płyny czy żele pod prysznic dla doroslych, te co daja 24h nawilzenia...kiedys mialam mega sucha skore, i samo mycie sie tym, bez uzywania balsamow, pomogło.
kakakarolina
Dzag to są jedne z tańszych kosmetyków w rossmanie. Krem do mycia buzi kupiłam za chyba 8zł, dezodorant bez aluminium za 11 (dużo ale kolejne takie innych firm były za 23) żel pod prysznic 8zł (ale wąchaj bo kupiłam jagodowy i czuję się jak niemowlak ) szampon odżywka dycha. Na prawdę fajne to to. Ja zaczęłam od dezodorantu na początku ciąży a teraz mam już wszystko
Le Remi, w naszych szpitalach generalnie nie myją dzieci zaraz po porodzie, właśnie ze względu na te mazidła
a potem to chyba chusteczkami jadą.
Ja sama dla siebie używam Balneum, to tez taki olejek do mycia i nie wychodzę tłusta, a dobrze nawilżona. Ręcznik nie cierpi.
Ja sama dla siebie używam Balneum, to tez taki olejek do mycia i nie wychodzę tłusta, a dobrze nawilżona. Ręcznik nie cierpi.
Wiolcia_87 G
reklama
Le Remi, w naszych szpitalach generalnie nie myją dzieci zaraz po porodzie, właśnie ze względu na te mazidła
Moją córkę umyto dopiero po pierwszej dobie a tak to wytarto ją. Później położne też raczej z wody i wacików wolą korzystać niż z chusteczek. To raczej mamy napierają na te chusteczki nawilżane bo zdecysowanie przyspieszają sprawę.