reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

z tych "najwazniejszych rzeczy" :-p łóżeczko to ciagle licze ze jednak od kogos uda mi sie dostać/odkupic tanio zeby na tym zaoszczedzic i kupic nowy materac jedynie,
jak nie zdaze to trudno, mała bedzie spać ze mną :-p

Mala.di rozważ zakup tego łóżeczka w IKEA – naprawdę jest przyzwoite, jedyny mankament to że w przyszłości nie zdejmiesz jednego z boków czy też kilku szczebelków jak już maleńka podrośnie i będzie mogła/ chciała wychodzić sama.
SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA za 89 PLN
do tego materacyk
VYSSA SNOSA Materac do łóżka dla dziecka - IKEA za 69PLN i będziesz miała ładny komplet.
Nie wiem czy wiesz ale IKEA robi już sprzedaż wysyłkową – to na wypadek gdyby nie mógł Ci ktoś pomóc w przywiezieniu rzeczy bo najbliżej to masz chyba Janki prawda? Nie znam niestety kosztów dostawy.

Jak będziesz kupowała przez opcję „do koszyka” na allegro to zwróć uwagę żeby nie było więcej niż 10 produktów – dopiero od niedawna allegro ma taką funkcjonalność i mnie się zamówienie mieliło chyba z 2 godziny a potem się okazało, że zamówienie złożyłam kilka razy. Oczywiście sprzedawca wycofał i poprosił o zwrot prowizji i po kłopocie. Może jest już lepiej, ja kupowałam kilka tygodni temu.

reklama
Troche poczytalam i sie pocieszylam ze nie jestem sama:-D tzn tez nie mam jeszcze za wiele rzeczy, w sumie ubranka , wanienke , 1 reczniczek z kapturkiem,becik, 1 kocyk i takie tam drobiazgi typu smoczki, szczoteczka. jeszcze sporo zakupow przede mna, a najwazniejsze wozek i lozeczko zostawiam na lipiec bo musimy najpierw pokoj dla Malucha ogarnac;)
kosmetyki sie zbieram kupic i nie moge sie zebrac , nie wiem na ktora firme sie zdecydowac. jedynie kupilam Sudokrem bo byl w Rossmanie w promocji duze opakowanie z prawie 30zl na 20.Dziewczyny a tak apropo Sudokrem uzywa sie zawsze po kapieli tak profilaktycznie? a nie tylko na odparzenia? tzn.zastepuje puder do pupy??

Agnes92 - ja jestem matka-amatorka ale w szkole rodzenia powiedzieli że sudokremu używasz jeśli już dojdzie do odparzeń ale NIE PROFILAKTYCZNIE. Do pupy profilaktycznie polecali linomag ale chyba dziewczyny polecały też bepanthen i coś tam jeszcze ale nie pamiętam Ja zaopatrzyłam się w sudokrem "na wypadek" i w linomag właśnie.

To interes zrobilam kupujac duze opakowanie...no ale w sumie lepiej miec jak nie miec...czyli ten linomag uzywa sie po kapieli i zmianie pieluszek zawsze juz zamiast pudru?? tak wypytuje zeby znow nie kupic czegos nie potrzebnie:sorry:

A przepraszam, mam jeszcze becik od sąsiadki:-) MieMie wózek mamy granatowy Mutsy Transporter i do tego fotelik Maxi Cosi brązowy.

irisson, ja muszę mieć wszytko wcześniej bo potem muszę w wolnej chwili się uczyć:-(, a nie latać po sklepach czego pewnie i ta nie unikniemy bo zawsze czegoś tam brakuje. Dziś się mobilizuje i kupuje pieluchy i prześcieradła do łóżeczka i podkłady na przewijak.

Agnes, ja dla Natalii kupiłam sudokrem 250g - największy, Natalia ma 16 miesięcy i jeszcze mam jakąś 1/3 :p używam cieniutką warstwą jak się jej coś zaczerwieni, fajnie pomaga ale naprawdę niewielka ilość, będziesz też miała na dwa lata :)
za to linomagów, alantanów itp to można spokojnie po 10 tubek wziąć :p zejdzie :)

Potwierdzam, że ziemniaczana najlepsza na odparzenia, bo się nie roluje jak puder :)

Dzisiaj przestawiłam z mamą wyrko, pomalowane szafki, jak M przyszedł to przestawił szafę... To chyba moment, jak zaczynam prać, bo mi wory z ubrankami zawalają suszarnię. Mam też zabezpieczenia do szuflad, koty są mocno zdziwione, że nie dają się otwierać :)

Co polecacie do prania? myślałam o orzechach, ale na pierwsze pranie chyba bym wrzuciła do czegoś dla dzieci.

Ciekawostki :) http://dziecisawazne.pl/5-nietoksycznych-produktow-do-pielegnacji-niemowlat/

reklama
K8libby ty to jak Reni Jusis, ona tez orzechy piorące używa :tak: jak masz jakieś używane, co długo w worach leżały to można w normalnym wyprać, płatki mydlane też są fajne, ale trzeba duużo :-)

Do góry