reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
ja kupowałam od r_p77. Ma trochę do wyboru i tetrowych i flanelowych, więc płaciłam tylko raz za przesyłkę. No i są jedne z tańszych. Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Cały dzień nad kalkulacjami spędziłam szukając takich sprzedających, u których kupię wszystko czego będę chciała (tetrowe, flanelowe białe i flanelowe z nadrukiem, przede wszystkim w żyrafki :-) ) i liczyłam u którego z przesyłką wyjdzie mi to najtaniej. Miałam czaaas, w szpitalu siedziałam. Może też taką kalkulację zrób :-).
Pieluchy tetrowe 60x80 kupiłam 10 szt, flanelowe białe 2 szt. i flanelowe kolorowe 3 szt.
Aaa, i przesyłkę miałam bardzo szybko w domku :-).

Dzag a te pieluchy tetrowe to grube były ? Bo ja kupiłam 10 sztuk w markecie ale niestety jakieś strasznie cienkie są.

ja sobie wypisałam co mi jeszcze brakuje, ceny sobie na allegro sprawdziłam :tak: zapewne i tak coś jeszcze kupię "niepotrzebnie", ale to taaakie fajne zakupy są :-D
Lista:
Koszt:sztuki
-ręczniki kąpielowe z kapturkiem - Ikea1604
- smoczki - Nuk302
-papmersy - Dada292
-klinik to łóżeczka pod główkę301
- butelki (canpol)504
- pieluszki flanelowe (3szt.) i tetrowe (10szt.)-Pepco2513
-podkłady do przewijania - canpol142
- szczotka do włosków71
- woreczki na zużyte pieluszki101
- 2 koszule z rozpięciem z przodu502
-klapki pod prysznic101
-majtki siateczkowe205
-wkładki laktacyjne 201
- cienki szlafrok301
- oliwka101
-płyn do kąpieli - Oillan251
-gąbka do kąpieli181
-bepanten191

01
suma55745

policzyłam ubranka co mam 50-62: Pajace-22szt,Body-14szt,Rampersy-7szt,Dresiki-2komplety,Sweterki-4szt, Kaftaniki -2szt, Półśpiochy-5szt, jak znowu urodzę krasnala jak Laurę, czyli poniżej 3kg, to ubranek mam spokojnie na 3miechy :tak:

Jezu, irisson, zrób mi taką listę:-( ja po chwili zajawki na kupowanie znów straciłam zapał i jestem w czarnej...
mamy: łóżeczko, materac, przewijak, karuzele z pozytywką:-), wózek, fotelik, wanienkę, z 4 bodziaki z krótkim rękawem, dwie czapeczki, dwie pary niedrapek, duży brązowy ręcznik z którym zaraz będziemy spać, żeby był zapach mamy i taty, 3 tetry w jakieś misie i koniec:-(

Asia dokup dwa pajace i pierwszy tydzień przeżyjecie :-p a tak na serio ja siedzę i sobie kalkuluję, jakby nie to, że muszę zaplanować jakoś lipiec pod względem wydatków, to też bym tej listy nie zrobiła :confused2:

reklama
Ja,podobnie jak Irisson, zawsze kontaktuję się ze Sprzedającym i proszę o wycenę kosztów przesyłki przy zamówieniu większej ilości rzeczy. Potem daję kup teraz a przelewu dokonuję na podane w mailu dane sprzedającego. PayU raz mnie solidnie zawiodło pod tym względem.

Asia, nie jest z Tobą tak źle :-D Najważniejsze - łóżeczko, wózek (jaki?), przewijak, fotelik, wanienkę masz. Ja nie mam jeszcze ani wózka, ani łóżeczka ani przewijaka, fotelika,wanienki, dosłownie NIC. Prócz rzeczy kosmetycznych dla Maluszka i kilku ubranek. Ja to dopiero jestem w czarnej... :szok:

Do góry