reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Mała.di ale skoro Twoja córcia ma być drobniutka to w sumie dobrze że tak masz :-) ja też mam sporo ciuszków 56 i mam nadzieję że synuś nie urodzi się jakiś długi, bo szkoda mi będzie ich wszystkich nie założyć!

reklama
łooo matko milionka, to Twój synuś przez prawie dwa miesiące będzie występował codzień w innej kreacji!! :-D wychodzi z tego, że każde body założy dwa razy i finito, bo trzeba będzie zmienić rozmiar :-D

i najlepsze że ja z tego to moze z 5 szt kupilam, a reszta od dwóch przyjaciółek :p

ja tez w centymetrach si enie nam w kazdym badz razie mam wyprawke ciuszkow juz do pol roku od 0-3 i od 3-6 takze spokojnie ogarne temat i oczywiscie kilka na nowonarodzone ale to ze 3 bodziaki do szpitala; )

W necie znalazłam coś takiego (może się przyda):
Rozmiary ubrań - www.liczyc.pl

RozmiarWiekWzrost (cm)
500-1 miesiącdo 50
561-2 miesiąc51-56
622-3 miesiąc57-62
684-6 miesiąc63-68
746-9 miesiąc69-74
809-12 miesiąc75-80
8612-18 miesiąc81-86
9218-24 miesiąc87-92

Podejrzewam, że to i tak zweryfikuje życie i tempo w jakim będą rosły nasze bobasy :-)

W necie znalazłam coś takiego (może się przyda):
Rozmiary ubrań - www.liczyc.pl

Rozmiar
50
0-1 miesiąc
do 50
56
1-2 miesiąc
51-56
62
2-3 miesiąc
57-62
68
4-6 miesiąc
63-68
74
6-9 miesiąc
69-74
80
9-12 miesiąc
75-80
86
12-18 miesiąc
81-86
92
18-24 miesiąc
87-92

Podejrzewam, że to i tak zweryfikuje życie i tempo w jakim będą rosły nasze bobasy :-)
no dokladnie jak piszesz bo ja nie mam poki co niczego na 50cm, co prawda moja corcia urodzila majac 50cm, ale dokupilam potem, raczej chyba kup te wieksze numer ;)

hej dziewczyny, chcialam podzielic sie z wami moim najlepszym zakupem ciazowym. CHodzi o moja mega poduche do spania. Jest w formie podkowy wiec w nocy kiedy sie przekrecam z boku na bok nie musze jej przenosic ze soba na druga strone-rewelacja. Bez niej nie mialabym tak twardego snu. POza tym pozniej uzyje jej do karmienia - jeden bok pod plecy jako oparcie a drugi pod dzidzie ;) aa i jeszcze jedno-mozna jej uzyc pozniej jako ochronka dla dziecka podczas zabawy na podlodze, uklkadajac okrag naokolo dzidzi. Przy upadku zawsze to bedzie jakas amortyzacja ;)
IMAG0135.jpg

reklama
Taka poduszka jest CUDOWNA - sama używam jej od dnia kobiet i życie mi ratuje. Jest wielofunkcyjna,wygodna i dobrze towarzyszy podczas snu :-)

Jeśli o ubranka chodzi - jestem w polu. Praktycznie jeszcze nic nie mam (z wyjątkiem 4 ubranek) i to mnie trochę przeraża. Nawet nie wiem, od czego zacząć. Ale spokojnie,liczę na to, że zdążę :tak:

Do góry