reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

MieMie, w sumie jest mnostwo czasu jeszcze. ja jakis czas temu zaczelam panikowac i tak jak kilka miesiecy nie kupilam nic, tak w kilka tygodni zalatwilam wozek, ciuszki i torbe do szpitala prawie w całości.

reklama
Ja opracowałam sobie taki sposób kupowania ciuszków. Podzieliłam kartkę na kilka części i poopisywałam je według rozmiarów ubranek. W każdej części zrobiłam listę różnych ubranek (śpioszki, pajac, body, koszulka/kaftanik itd.), pospisywałam najpierw to, co już dostałam i wpisałam obok ciuszków ilości. Potem - posiłkując się forum i Internetem - przepatrzyłam ile muszę czego dokupić i wpisałam te liczby pogrubioną czcionką. Dzięki temu nie kupuję każdego ciuszka który mi się podoba na chybił trafił, tylko z kartką w ręce (zawsze mam ją w portfelu) w sklepie sprawdzam, w jakim rozmiarze mogę to kupić, żeby jednak użyć ;-). Chyba nie najgorszy sposób :-).

A mam pytanie. Dostałam fotelik samochodowy X-Lander X-Car. Niestety bez budki. No i przegrzebałam już stronę producenta i aukcje na Allegro, ale nigdzie nie trafiłam na możliwość kupienia samej budki (ochraniacza czy jak to się fachowo nazywa...). Nie wiecie może (np. posiadaczki X-Landerów), czy jest w ogóle taka możliwość? Bo nie wiem czy taki kiepski poszukiwacz ze mnie, czy po prostu budki nie będę miała bo nie ma takiej opcji... :-(

A mam pytanie. Dostałam fotelik samochodowy X-Lander X-Car. Niestety bez budki. No i przegrzebałam już stronę producenta i aukcje na Allegro, ale nigdzie nie trafiłam na możliwość kupienia samej budki (ochraniacza czy jak to się fachowo nazywa...). Nie wiecie może (np. posiadaczki X-Landerów), czy jest w ogóle taka możliwość? Bo nie wiem czy taki kiepski poszukiwacz ze mnie, czy po prostu budki nie będę miała bo nie ma takiej opcji... :-(
poszukaj maila jakiegos, napisz tam do producenta
ja tak robilam jak szukalam adapterow ktore w kompletach ida z gondola bo normalnie nie mozna ich kupic bo niby tylkow zestawach, a jak sie skontaktujesz z dobrym dealerem albo prosto z producentem to mysle ze cos zaradza

kruszki, właśnie przed chwilą wpadłam na ten desperacki krok ;-). Producent ma nieograniczone możliwości, więc może się zlituje, nawet jak nie sprzedaje czegoś standardowo osobno.

mala.di, kiedyś a propos wanienki pisałam o takich gumowych podkładeczkach, które mogłabyś przykleić do wanienki żeby się an pralce nie ślizgała... No to w Lidlu będą od 14 czerwca ;-). Pomyślałam, że napiszę - nieważne, czy będziesz potrzebowała do wanienki czy nie. Takie coś się do różnych rzeczy w domu może przydać. LIDL Polska - lidl.pl .

dzag - a jestes pewna, że on nie ma tej budki? pytam, bo wstyd się przyznać ale myśmy odkryki budkę w naszym foteliku maxi cosi dopiero po 2 miesiącach... po prostu materiał, który tworzył budkę był schowany w obudowie fotelika i wyglądało to tak, jakby jej w ogóle nie było...

hej. dziewczyny zamawiałyście z allegro pieluchy tetrowe? jakiego polecacie sprzedawce? ile sztuk i jaki rozmiar? jestem zielona w tym temacie :no:

katjusza, no niestety nie ma. Ale przyznam, że po Twoim poście jeszcze raz musiałam się mu przyjrzeć ;-). Napiszę do producenta, ale gdyby któraś jakoś przypadkowo trafiła gdzieś w sieci na takie cudo to będę wdzięczna za cynk :-).

jjustyna, ja kupowałam od r_p77. Ma trochę do wyboru i tetrowych i flanelowych, więc płaciłam tylko raz za przesyłkę. No i są jedne z tańszych. http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=99392&us_id=4222926 . Cały dzień nad kalkulacjami spędziłam szukając takich sprzedających, u których kupię wszystko czego będę chciała (tetrowe, flanelowe białe i flanelowe z nadrukiem, przede wszystkim w żyrafki :-) ) i liczyłam u którego z przesyłką wyjdzie mi to najtaniej. Miałam czaaas, w szpitalu siedziałam. Może też taką kalkulację zrób :-).
Pieluchy tetrowe 60x80 kupiłam 10 szt, flanelowe białe 2 szt. i flanelowe kolorowe 3 szt.
Aaa, i przesyłkę miałam bardzo szybko w domku :-).

Ostatnia edycja:
Ja też polecam r_p77. Zamawiałam już u niego parę ładnych rzeczy i niedługo zamierzam też kupić właśnie pieluchy :)

dzag ja niestety nie pomogę, bo nie mam takiego fotelika, a nie mam też pośród znajomych nikogo, kto by się orientował...

reklama
a ja mam fotelik recaro i mam budke doczepiana na zatrzaski
szukaj tego maila i pisz, jak ktos napisze ze nie ma to pytaj a czy ma maila do kogos kto moze wiedzial, w koncu znajdziesz

Do góry