reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

MieMie, w sumie jest mnostwo czasu jeszcze. ja jakis czas temu zaczelam panikowac i tak jak kilka miesiecy nie kupilam nic, tak w kilka tygodni zalatwilam wozek, ciuszki i torbe do szpitala prawie w całości.

reklama
Ja opracowałam sobie taki sposób kupowania ciuszków. Podzieliłam kartkę na kilka części i poopisywałam je według rozmiarów ubranek. W każdej części zrobiłam listę różnych ubranek (śpioszki, pajac, body, koszulka/kaftanik itd.), pospisywałam najpierw to, co już dostałam i wpisałam obok ciuszków ilości. Potem - posiłkując się forum i Internetem - przepatrzyłam ile muszę czego dokupić i wpisałam te liczby pogrubioną czcionką. Dzięki temu nie kupuję każdego ciuszka który mi się podoba na chybił trafił, tylko z kartką w ręce (zawsze mam ją w portfelu) w sklepie sprawdzam, w jakim rozmiarze mogę to kupić, żeby jednak użyć ;-). Chyba nie najgorszy sposób :-).

A mam pytanie. Dostałam fotelik samochodowy X-Lander X-Car. Niestety bez budki. No i przegrzebałam już stronę producenta i aukcje na Allegro, ale nigdzie nie trafiłam na możliwość kupienia samej budki (ochraniacza czy jak to się fachowo nazywa...). Nie wiecie może (np. posiadaczki X-Landerów), czy jest w ogóle taka możliwość? Bo nie wiem czy taki kiepski poszukiwacz ze mnie, czy po prostu budki nie będę miała bo nie ma takiej opcji... :-(

A mam pytanie. Dostałam fotelik samochodowy X-Lander X-Car. Niestety bez budki. No i przegrzebałam już stronę producenta i aukcje na Allegro, ale nigdzie nie trafiłam na możliwość kupienia samej budki (ochraniacza czy jak to się fachowo nazywa...). Nie wiecie może (np. posiadaczki X-Landerów), czy jest w ogóle taka możliwość? Bo nie wiem czy taki kiepski poszukiwacz ze mnie, czy po prostu budki nie będę miała bo nie ma takiej opcji... :-(
poszukaj maila jakiegos, napisz tam do producenta
ja tak robilam jak szukalam adapterow ktore w kompletach ida z gondola bo normalnie nie mozna ich kupic bo niby tylkow zestawach, a jak sie skontaktujesz z dobrym dealerem albo prosto z producentem to mysle ze cos zaradza

kruszki, właśnie przed chwilą wpadłam na ten desperacki krok ;-). Producent ma nieograniczone możliwości, więc może się zlituje, nawet jak nie sprzedaje czegoś standardowo osobno.

mala.di, kiedyś a propos wanienki pisałam o takich gumowych podkładeczkach, które mogłabyś przykleić do wanienki żeby się an pralce nie ślizgała... No to w Lidlu będą od 14 czerwca ;-). Pomyślałam, że napiszę - nieważne, czy będziesz potrzebowała do wanienki czy nie. Takie coś się do różnych rzeczy w domu może przydać. LIDL Polska - lidl.pl .

dzag - a jestes pewna, że on nie ma tej budki? pytam, bo wstyd się przyznać ale myśmy odkryki budkę w naszym foteliku maxi cosi dopiero po 2 miesiącach... po prostu materiał, który tworzył budkę był schowany w obudowie fotelika i wyglądało to tak, jakby jej w ogóle nie było...

hej. dziewczyny zamawiałyście z allegro pieluchy tetrowe? jakiego polecacie sprzedawce? ile sztuk i jaki rozmiar? jestem zielona w tym temacie :no:

katjusza, no niestety nie ma. Ale przyznam, że po Twoim poście jeszcze raz musiałam się mu przyjrzeć ;-). Napiszę do producenta, ale gdyby któraś jakoś przypadkowo trafiła gdzieś w sieci na takie cudo to będę wdzięczna za cynk :-).

jjustyna, ja kupowałam od r_p77. Ma trochę do wyboru i tetrowych i flanelowych, więc płaciłam tylko raz za przesyłkę. No i są jedne z tańszych. http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=99392&us_id=4222926 . Cały dzień nad kalkulacjami spędziłam szukając takich sprzedających, u których kupię wszystko czego będę chciała (tetrowe, flanelowe białe i flanelowe z nadrukiem, przede wszystkim w żyrafki :-) ) i liczyłam u którego z przesyłką wyjdzie mi to najtaniej. Miałam czaaas, w szpitalu siedziałam. Może też taką kalkulację zrób :-).
Pieluchy tetrowe 60x80 kupiłam 10 szt, flanelowe białe 2 szt. i flanelowe kolorowe 3 szt.
Aaa, i przesyłkę miałam bardzo szybko w domku :-).

Ostatnia edycja:
Ja też polecam r_p77. Zamawiałam już u niego parę ładnych rzeczy i niedługo zamierzam też kupić właśnie pieluchy :)

dzag ja niestety nie pomogę, bo nie mam takiego fotelika, a nie mam też pośród znajomych nikogo, kto by się orientował...

reklama
a ja mam fotelik recaro i mam budke doczepiana na zatrzaski
szukaj tego maila i pisz, jak ktos napisze ze nie ma to pytaj a czy ma maila do kogos kto moze wiedzial, w koncu znajdziesz

Do góry