reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dziewczyny, wiem, że powtarzam temat ale wybaczcie. Gwoli podsumowania, co trzeba z kosmetyków bo się wybieram na przecenę do romssmana: oliwkę, żel do kąpieli czy płyn?, szampon? czy może jonsona dwa w 1 płyn i szampon? jeszcze puder do pupki i krem na odparzenia to jaki sudocrem? czy jakiś krem pielęgnacyjny czy sama oliwka styknie? Pieluszki kupie jedna jak pisze ewa - new baby.

reklama
Asia szampon niepotrzebny, sam żel/płyn wystarczy, puder ja nie używałam, sudocrem kup małe opakowanie, na bardzo duże odpażenia może się przyda, chociaż ja mam 2 lata i ani razu nie użyłam, bepanten dla nas jest rewelacyjny :tak:

asia.85, żel albo płyn do kąpieli i wtedy szamponu już nie trzeba. Ja akurat kupiłam żel. Do tego kupiłam oliwkę, bo ten żel który mam to nie żaden Oillan czy Oilatum do kąpieli. Puder raczej odpada (przynajmniej u mnie), to chyba jakaś stara szkoła. Sudocrem na odparzenia jest bardzo popularny, ale jakoś ze wszystkich stron jednak słychać niekoniecznie pochlebne komentarze. Nie wiem o co chodzi, ale ja na razie go nie kupowałam. Kupiłam inny na odparzenia (też z promocji w Rossmannie). Raczej skłaniałabym się ku Bepantenowi zamiast Sudocremu. A jak już będziesz w Rossmannie to te małe Pampersy są akurat na promocji: z paczką chusteczek i chyba czapeczką :-). Ja od razu kupiłam też podkłady do przewijania.

Dzag dzięki pojawiły się jak młody był mały tonie było;-) A z tym sudocremem to jest tak, że on jest dobry ale gdy jest odparzenie jak go nie ma to po co.
Przypomniał mi się najlepszy krem do tyłka Linomag.

Moja lista kosmetyków będzie chyba najkrótsza (co nie przystoi zakupocholiczce:baffled:)
1. Oilan
2. Mydło
3. Linomag

Bepanten nawilża i podrażnienia bardzo szybko łagodzi, moja Laura miała teraz takie rozwolnienie, że szybko skóra się zrobiła czerwona, na noc grubo bepantenem i rano zero śladu, a sudocrem bardzo wysusza, że po smarowaniu i tak trzeba skórę natłuścić :tak:

Kakakarolina ty jak mój teść, linomag dobry na wszystko :-D u nas bardzo dobrze się sprawdził na ranę operacyjna Laurki, pól roku masowania rano i wieczorem blizny prawie nie widać :tak:

Ostatnia edycja:
Asia jeszcze krem ochronny do buzi z filtrem uva i potyczki do uszu dla niemowlat Ci sie przydadza:) Dzag a jesli mozna spytac to jakiej firmy kupowalas kosmetyki do kapieli??pytam bo ja sie niebawem wybieram na zakupy i sie zastanawiam nad firma:-)

irisson nie lubię być jak teść:-D ale ja w ogóle tyłka nie smarowałam jak nic się nie działo. Ten linomag to do szpitala bo pielęgniarki lubią mieć

a co z myciem buzi? u nas w szkole rodzenia polecali sol fizjologiczna i gaziki, ewentualnie wode destylowana lub przegotowana. i czy taki plyn do kapieli Oliatum czy Olian to juz i mydlo zastepuje? bo to mnie caly czas zastanawia ;)

reklama
Agnes92, ja akurat wszystko z serii Babydream z Rossmanna. Najmniej chemiczne, jakie znalazłam w dostępnej dla mnie cenie. Jest więc szansa, że nieuczulające. W każdym razie zero parabenów, więc nie będę go bombardować od małego świństwami ;-).

Do góry