reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dzieki Dzag:-) wlasnie ja tez tak sobie mysle ze chyba kupie cos tanszego...nie rzadko przeciez zdarza sie ze kupujac drozsze produkty placimy w sumie za firme...a co do tego Oilatum to nie wiemczy mi sie przewidzialo ale widzialam w tesco 300ml za 50cos zl...sporo...

reklama
Dzięki dziewczyny, jutro idę do Rossmana, zaczynam od plany minimum tańszych kosmetyków, ale bez parabenów. A sudocrem działa, bo sama używałam wiele razy na odparzenia jakie mi się robiły po alwaysach podczas b. obfitych miesiączek gdzie nie miałam fizycznej możliwości zmieniać podpaski co h:-(, więc nadal mam w domu.

jeśli chodzi o kosmetyki to do kąpieli moim zdaniem jakiś płyn lub żel, może być 2w1 ale niekoniecznie. Szampon i mydło niepotrzebne, wystarczy to co wlewamy do wody. Pudru to rzeczywiście teraz się już nie stosuje. Do smarowania moim zdaniem najlepszy linomag lub jakiś zwykły krem natłuszczający. Nie kupujcie kremów z dopiskiem "przeciw odparzeniom", bo one zawierają cynk. Sudocrem tak jak piszecie bardzo wysusza skórę więc nie powinno się go stosować profilaktycznie, bo może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Ale jak już się pojawią odparzenia to sprawdza się rewelacyjnie. Bepanthen podobno też, ale to też do stosowania jak już się coś przydarzy.
Co do soli morskiej to rzeczywiście te w sprayu mają bardzo mocny wyprysk. Ale trzeba też uważać żeby kupić taką przeznaczoną dla noworodków, bo one się różnią właśnie tymi końcówkami. Ja mam chyba dwa takie ale na początku jeśli będzie trzeba to chyba jednak będę używała soli fizjologicznej szczególnie że sól przyda się też do przemywania buzi i oczek.

Dziewczyny których nie stać na Oilatu wasze babki stosowały krochmal z równie dobrym skutkiem :tak:
Te wszystkie żele do kąpieli przydadzą się ale po pierwszym miesiącu. Na pierwszej wizycie środowiskowej położna Wam powie o tym krochmalu albo Oilatum i odstawicie płyny w kąt. Przepowiadam Wam to :-D
Oilan i Oilatum mają ten sam skład jeden kosztuje 25 drugi 50zł.

babeczki, a podkłady do przewijania jakie polecacie? wielorazowe, jednorazowe? w rossmanie są takie za niecale 10 pln, 10 sztuk, czy to dobra cena? i czy jak dziec nie zabrudzi takiego jednorazowego, to go mozna jeszcze raz?
wybaczcie gupie pytania, ale to chyba moj mozg ciazowy juz nie przetwarza ;)

weronkazz ja nie miałam w ogóle. Bo w tedy nie byłam na forum i nie wiedziałam o ich istnieniu :-) ja podkładałam pieluszki tetrowe i prałam. Uważam, że dość śmieci naprodukujemy pampersami po co jeszcze dodatkowy milion lat odkładania ;-)

a słyszałaś, że nie ma głupich pytań ...

ja wybiegam już myślami do przodu w kierunku zgrabnej sylwetki hehehe :szok: No i właśnie - jest podobno ogromny wybór bielizny poporodowej pomagającej wklęśnięciu tu i ówdzie ;-) kakakarolina - ratuj! co kupić? Gdzie kupić? jak wybrać rozmiar? dzięki :-)

reklama
Bielizna poporodowa, to chyba raczej cudów nie zdziała, od niej się nie schudnie, trzeba ćwiczyć. Może jedynie wygładzić to i owo, ale za nas nic nie zrobi ;)

Do góry