reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja odradzam pasy poporodowe. Szczególnie takie z pionowymi fiszbinami - nie da się w tym normalnie siedzieć, a w lecie będzie jeszcze gorąco. Porażka. Jak się nie dosypia i karmi co chwilę, to nie ma się co jeszcze katować takimi wynalazkami.

Miałam jedne majtki z pasem. Coś w tym stylu: Majtki wyszczuplające / korygujące wysokie Hanna Style 06-490 mikroklima najtaniej w Burak.pl
Ubierałam je jak trzeba było się "odstawić", np. na chrzest i nie chciałam, żeby mi jakieś fałdki wystawały tu i ówdzie ;)

Poza tym rozsądne jedzenie, karmienie piersią i ćwiczenia z youtube'a 8 minut na brzuch i 8 minut na uda - w trzy miesiące doszłam "do siebie" ;)

reklama
Mnie akurat brzuch nie martwi, zawsze najszybciej go gubiła, ale dupa i uda, to jest masakra!

A czy to prawda, że przy cc, podcinane są jakieś mięśnie brzucha i potem on juz zawsze wisi?

Summerbaby nie pomogę ja właściwie już po powrocie ze szpitala nie widziałam różnicy (mam małe wymagania:-D). Stosuję na co dzień zwykłą bieliznę wyszczuplającą (majtki, bluzki)

Dzag dzięki pojawiły się jak młody był mały tonie było;-) A z tym sudocremem to jest tak, że on jest dobry ale gdy jest odparzenie jak go nie ma to po co.
Przypomniał mi się najlepszy krem do tyłka Linomag.

Moja lista kosmetyków będzie chyba najkrótsza (co nie przystoi zakupocholiczce:baffled:)
1. Oilan
2. Mydło
3. Linomag

kakarolina, ale jaki dokładnie ten oilan? stosujesz emulsję czy jakiś plyn?

Moja lista kosmetyków będzie chyba najkrótsza (co nie przystoi zakupocholiczce:baffled:)
1. Oilan
2. Mydło
3. Linomag

To ja wygrywam u mnie z kosmetyków zakupiłam tylko
*Oilan * Linomag:tak:

malinka
Ollian emulsja natłuszczająca do kąpieli.

Dziewczyny a używała któraś z Was maści do popękanych brodawek Purelan(Medela)?
Podobno dobry- nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Ostatnia edycja:
Na popękane brodawki miałam alantan i bepanthen, ale nie używałam, bo nie chciało mi się zmywać przed karmieniem. Smarowałam niewielką ilością mleka wyciśniętego po karmieniu i wietrzyłam. Przeszło w mgnieniu oka - w drugim tygodniu już nie miałam problemów.

Co do kosmetyków, to ja będę kupować w zasadzie tylko Oilan.
Jakąś oliwkę jeszcze mam, ale Franka nawet nią nie smarowaliśmy, bo po kąpieli w Oilanie był wystarczająco natłuszczony. Poza tym mam też nieruszony jakiś krem Oilan, który był dodawany jako gratis do emulsji. Sudokrem po Franku też nam jeszcze został, mam też alantan.
O, jeszcze disnemar do nosa pewnie kupię, bo Franek używa już tego z dorosłą końcówką.

Ewa ja właśnie uzywałam Benpthen i był genialny tylko te zmywanie mnie drażniło. U nas smarowanie mlekiem i wietrzenie nie pomagało- ale to wina złego przystawiania w szpitalu, bo mleko to ja po 3 dniach dopiero dostalam w domu.

Doszedł mi otulacz- ale zakup rożka jednak będzie, bo Mój stwierdził, że dziecka w "tym czymś miękkim" na ręce nie weźmie i bądź tu mądrym:baffled: Dostaliśmy w spadku jeszcze pampersy 2 więc na początek już wszystko mamy:tak:prócz wózka oczywiście.

A oto kosz naszej królewny;

2012-06-04_16-54-28_898.jpg

reklama
Do góry