reklama
cornelka
Fanka BB :)
Ewa z takich tańszych pieluszek to słyszałam już od kilku znajomych, że Dada z Biedronki są całkiem niezłe i że po pampersach właśnie na nie się przerzucili. Koszt jakoś o połowę niższy niż pampersy.
Nie wiem czy już o tym było ale ile paczek pieluch kupujecie na sam początek? I jakie? Myślałam o Pampers Newborn, tam są 43 szt w paczce i teraz jest promocja w rossmannie - za 19,90 paczka. One są od 2-5 kg i tak się zastanawiam ile ich kupić, bo trochę małe są, a raczej duży dzieć mi się zapowiada
Nie wiem czy już o tym było ale ile paczek pieluch kupujecie na sam początek? I jakie? Myślałam o Pampers Newborn, tam są 43 szt w paczce i teraz jest promocja w rossmannie - za 19,90 paczka. One są od 2-5 kg i tak się zastanawiam ile ich kupić, bo trochę małe są, a raczej duży dzieć mi się zapowiada

Cornelka jak duży, to nie kupuj za wiele 1, zawsze będziesz mogła jakby co dokupić, paczka 43szt, starczy Ci gdzieś na 3-4 dni, zależy ile kup będzie
my właśnie na start będziemy dady używać, bo są fakt fajne i tanie 

Summerbaby
Ja też się zastanawiam ile kupić.. moje to taki średniak wychodzi, 1300 w 29tc. Irisson 5-6 paczek mogę chyba spokojnie wziąć?
kakakarolina
Wiecie co nie ma co panikować z tymi pieluszkami. To nie jest towar deficytowy. W każdym tygodniu jest jakaś promocja tylko w innym markecie.
Ja zamierzam kupić jedną paczkę ;-) jak uczuli albo nie podpasuje to nie będę żałowała. Najchętniej bym kupiła bellę Happy bo ona dla mnie o wiele lepsza od pampersów ale nie wiem czy mają taki mini rozmiar.
Ja zamierzam kupić jedną paczkę ;-) jak uczuli albo nie podpasuje to nie będę żałowała. Najchętniej bym kupiła bellę Happy bo ona dla mnie o wiele lepsza od pampersów ale nie wiem czy mają taki mini rozmiar.
cornelka
kakakarolina, są
: Artykuły niemowlęce, laktator - Pieluchy pieluszki dla niemowląt Bella z wycieciem na pępek 2-5 kg Kraków.
Ja też kupuję jedną paczkę tych najmniejszych. A potem się będzie uzupełniało. Dopiero przy porodzie wyjdzie, jaki duży będzie Maluszek. Gdybym miała już teraz robić zapasy, to na pewno zrobiłabym zapas tych większych, na później, a nie tych najmniejszych.
Ja też kupuję jedną paczkę tych najmniejszych. A potem się będzie uzupełniało. Dopiero przy porodzie wyjdzie, jaki duży będzie Maluszek. Gdybym miała już teraz robić zapasy, to na pewno zrobiłabym zapas tych większych, na później, a nie tych najmniejszych.
Ostatnia edycja:
reklama
Uwaga na wodę morską w sprayu - często mają bardzo silny rozprysk wodyU nas na początek będzie sól fizjologiczna w ampułkach. Pamiętajcie też żeby nie przesadzić z tą higieną noska - emocje związane z zakrapianiem i odsysaniem wody z noska zostawcie sobie na wypadek ew. kataru
Odradzam również kupowanie pokrowca frotte na przewijak - kupiłam i prałam codziennie bo Hanka albo nasikała albo nakupkała - po kilku tygodniach wyrzuciłam z ulgąW zamian polecam pieluszkę tetrową, flanelową lub jednorazowy podkład.
Potwierdzam opinię o wodzie morskiej
Pediatra nam też mówiła, żeby nie odciągać kataru za często. Jak jest dziecko przeziębione, to jak najbardziej - żeby nie zszedł gdzieś niżej. Ale jak jest zdrowe, to ewentualnie można psiknąć wodą i wyciągnąć jakieś śpiki jak są widoczne. Poza tym nie ma sensu nic ruszać.
Na przewijak kładliśmy pieluszkę flanelową - super się sprawdziła. W razie pobrudzenia szła po prostu do pralki, a my braliśmy nową.
Nie wiem czy już o tym było ale ile paczek pieluch kupujecie na sam początek?
Franek był średniakiem (3440 g i 56 cm), Anielka idzie w jego ślady, więc wzoruję się na tym, co nam przy pierwszym dziecku poszło. A poszły 2 małe paczki jedynek, 2 paczki dwójek (najlepsze były new baby, new born mają siatkę, która przyklejała się do pupy). Potem do końca 4 miesiąca mieliśmy trójki (active baby; są też sleep & play, ale nie mają gumki w pasie i się zsuwają jak dziecko mocno wierzga).
Kupimy teraz jedną paczkę jedynek i tyle. Z dwóch powodów - do sklepu blisko, a spacery będą przecież w zasadzie codziennie. Poza tym pieluchy to najczęstszy towar prezentowy - przy Franku prawie przez pół roku nie kupiliśmy ani jednej paczki, wszystkie dostaliśmy