reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

karenm już po zoo. Maks urodził się w październiku i mieliśmy to
ŚPIWOREK Z KAPTURKIEM do wózka, auta, 0-6m, idealn (2372617733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a potem to już solidny kombinezon i wełniany śpiwór (ale ja chodziłam przy -15 regularnie większość matek się boi :rofl2:)
coś w tym stylu Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowyl
(teraz mały wybór) i myślę, że spokojnie nie trzeba się martwić jeszcze kombinezonami na pewno wygodniejsze są te bez nóg bo wsadzenie krótkiej nogi w wielgachną nogawką jest sztuką ;-)

no więc od dołu był ten baran a w środku dziecko w kombinezonie ale to już przy ekstremalnej zimie w styczniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Wielorazowych nie miałam, ale używałam jednorazówki Avent i niezbyt mi podeszły. Mała średnica, grube - przebijały przez biustonosz i brzydko to wyglądało. I wcale nie były jakieś super-chłonne. Ja zostaję przy TT :)

Wow - prawdziwy szał zakupów :)
Ja nie mam jeszcze nic prócz tego co już mam po Hani. I nie zamierzam nic kupować przed lipcem :)

a wkładki laktacyjne johnsona? :) własnie tez zastanawiam sie jakiej firmy...

Ja je polecam - u mnie sprawdziły się najlepiej ze wszystkich. Chłonne i delikatne z przylepcem. Do bani był z Belli bo odbijały swój wzorek na moich piersiach

Mam tylko nadzieje że ten biały środek gondoli nie zafarbuje od reszty :-p

a co z tą solą fizjologiczna i wodą morską? to i to trzeba?

Uwaga na wodę morską w sprayu - często mają bardzo silny rozprysk wody:) U nas na początek będzie sól fizjologiczna w ampułkach. Pamiętajcie też żeby nie przesadzić z tą higieną noska - emocje związane z zakrapianiem i odsysaniem wody z noska zostawcie sobie na wypadek ew. kataru :)

Katjusza zaszaleliście, a powiedz mi te podkłady do przewijania to po co są, nakładasz to na przewijak? Czy w jakim celu tego się używa?

Polecam takie podkłady. Dostępne są też w Rossmanie. Ja przy Hani odkryłam je dość późno a na początku miałam taki frotte z ceratką i czymś miękkim w środku. Zupełny niewypał - po praniu był do bani. Pieluszki flanelowe podszyte ceratką też po praniu zmieniają swoje rozmiary i nie wracają do pierwotnego stanu - flanela się kurczy.

Odradzam również kupowanie pokrowca frotte na przewijak - kupiłam i prałam codziennie bo Hanka albo nasikała albo nakupkała - po kilku tygodniach wyrzuciłam z ulgą:) W zamian polecam pieluszkę tetrową, flanelową lub jednorazowy podkład.

Zaczęło mnie to od jakiegoś czasu przerażać... kupujecie tyle rzeczy, na których istnienie nawet bym nie wpadła.

Mała di - wiele z tych rzeczy jest zupełnie niepotrzebnych ale o tym każda musi się przekonać na własnej skórze :)

Karenm powiedz jakich zasłon szukasz ja jestem przecież tkaninomaniaczka i żaden materiał w sieci przede mną sie nie ukryje :-D a tak serio to służę pomocą ;-)

Kakarolino dla lepszej orientacji wkleję Ci rzut na pokój Oktawiana z perspektywą na okno. Ściany są tak jak widać zielone pastelowe i żółte, tak naprzeciw siebie zmieniają się kolory. Na ścianach są też naklejki ze zwierzakami. Meble brązowo-białe. Okno ma 150 cm na 150 cm ale karnisz wisi jak wisi więc długość zasłonki musiałyby mieć 165 cm, szerokość tak by zasłoniły okno bo nie będzie rolet a słoneczko z rana daje z tej strony tj, tak do 9 rano. Materiał nie ciężki plusz czy sztruks, ale nie lekki jak firanka bo słoneczka nie przykryje. Kolor jasny albo zieleń. Chciałabym takie dziecięce zasłonki tj. z motywem zwierzaków, trawy motyli czy czegoś co by pasowało. 1 260.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry