reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

karenm już po zoo. Maks urodził się w październiku i mieliśmy to
ŚPIWOREK Z KAPTURKIEM do wózka, auta, 0-6m, idealn (2372617733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a potem to już solidny kombinezon i wełniany śpiwór (ale ja chodziłam przy -15 regularnie większość matek się boi :rofl2:)
coś w tym stylu Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowyl
(teraz mały wybór) i myślę, że spokojnie nie trzeba się martwić jeszcze kombinezonami na pewno wygodniejsze są te bez nóg bo wsadzenie krótkiej nogi w wielgachną nogawką jest sztuką ;-)

no więc od dołu był ten baran a w środku dziecko w kombinezonie ale to już przy ekstremalnej zimie w styczniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Wielorazowych nie miałam, ale używałam jednorazówki Avent i niezbyt mi podeszły. Mała średnica, grube - przebijały przez biustonosz i brzydko to wyglądało. I wcale nie były jakieś super-chłonne. Ja zostaję przy TT :)

Wow - prawdziwy szał zakupów :)
Ja nie mam jeszcze nic prócz tego co już mam po Hani. I nie zamierzam nic kupować przed lipcem :)

a wkładki laktacyjne johnsona? :) własnie tez zastanawiam sie jakiej firmy...

Ja je polecam - u mnie sprawdziły się najlepiej ze wszystkich. Chłonne i delikatne z przylepcem. Do bani był z Belli bo odbijały swój wzorek na moich piersiach

Mam tylko nadzieje że ten biały środek gondoli nie zafarbuje od reszty :-p

a co z tą solą fizjologiczna i wodą morską? to i to trzeba?

Uwaga na wodę morską w sprayu - często mają bardzo silny rozprysk wody:) U nas na początek będzie sól fizjologiczna w ampułkach. Pamiętajcie też żeby nie przesadzić z tą higieną noska - emocje związane z zakrapianiem i odsysaniem wody z noska zostawcie sobie na wypadek ew. kataru :)

Katjusza zaszaleliście, a powiedz mi te podkłady do przewijania to po co są, nakładasz to na przewijak? Czy w jakim celu tego się używa?

Polecam takie podkłady. Dostępne są też w Rossmanie. Ja przy Hani odkryłam je dość późno a na początku miałam taki frotte z ceratką i czymś miękkim w środku. Zupełny niewypał - po praniu był do bani. Pieluszki flanelowe podszyte ceratką też po praniu zmieniają swoje rozmiary i nie wracają do pierwotnego stanu - flanela się kurczy.

Odradzam również kupowanie pokrowca frotte na przewijak - kupiłam i prałam codziennie bo Hanka albo nasikała albo nakupkała - po kilku tygodniach wyrzuciłam z ulgą:) W zamian polecam pieluszkę tetrową, flanelową lub jednorazowy podkład.

Zaczęło mnie to od jakiegoś czasu przerażać... kupujecie tyle rzeczy, na których istnienie nawet bym nie wpadła.

Mała di - wiele z tych rzeczy jest zupełnie niepotrzebnych ale o tym każda musi się przekonać na własnej skórze :)

Karenm powiedz jakich zasłon szukasz ja jestem przecież tkaninomaniaczka i żaden materiał w sieci przede mną sie nie ukryje :-D a tak serio to służę pomocą ;-)

Kakarolino dla lepszej orientacji wkleję Ci rzut na pokój Oktawiana z perspektywą na okno. Ściany są tak jak widać zielone pastelowe i żółte, tak naprzeciw siebie zmieniają się kolory. Na ścianach są też naklejki ze zwierzakami. Meble brązowo-białe. Okno ma 150 cm na 150 cm ale karnisz wisi jak wisi więc długość zasłonki musiałyby mieć 165 cm, szerokość tak by zasłoniły okno bo nie będzie rolet a słoneczko z rana daje z tej strony tj, tak do 9 rano. Materiał nie ciężki plusz czy sztruks, ale nie lekki jak firanka bo słoneczka nie przykryje. Kolor jasny albo zieleń. Chciałabym takie dziecięce zasłonki tj. z motywem zwierzaków, trawy motyli czy czegoś co by pasowało. 1 260.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry