reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ewa ja akurat dzis kupilam dla Olivii pierwsza paczke jedynek Pampersa, jak dla mnie one sa najlepsze, bo np. haggies po zasikaniu robia sie jakies takie sztywne i twarde, a pampersy nie. U nas one sa w normalnej cenie, ale wiem ile kosztuja w Pl i na urlopie kombinowalam z innymi tanszymi Happy chyba i z Rossmana, to pamietam, ze wiecej ich szlo, bo musialam czesciej zmieniac. No ale Twoj Franek juz na "odwyku";-) wiec ja bym sprobowala np. z happy. Swoja droga zazdroszcze Ci jak choooooooooooooolera kupy w nocniku, ja w tym wzgledzie zaliczylam meeeeeeega wielka porazke rodzicielska:-(

Mala.di wlasnie dlatego istnieje forum, zebys nie musiala sie zastanawiac za duzo tylko odhaczac:-) Ale nie ma co popadac w obled zakupowy, bo kazda ma inne wymagania i najprawdopodobniej dopiero "w praniu" Ci wyjdzie co jest niezbedne a co mozna wywalic od razu do smieci.

reklama
Dziewczyny a dzidzię w wózku na chłodną jesień to czym będziecie opatulać, jakieś śpiworki, sam kocyk?
Może coś podlinkujcie.
Takie małe w łóżeczku skoro nie w pościeli to tylko w rożku albo kocyku będzie Wam spało?

Ewa my Laurce ubieramy huggissy pieluchomajty - 39zł za 42szt. i pieluchomajty z tesco 23zł za 23szt., huggisy mają fajne boczne rzepy i fajnie się je ściąga do nocnika, tescowe są superchłonne, tyle, że nie mają rzepów i trzeba rozrywać :tak: z rossmana właśnie dziewczyny też pieluchomajty polecały, my jeszcze nie próbowaliśmy, za daleko mamy rossmana ;-)

Ewa do odpieluchowania to polecam albo z rossmana albo z Lidla pieluchomajtki. Jakiejś rewelacji chłonnej nie ma ale w zupełności wystarczą (zresztą ja ich po roku już używałam a teraz na noc) no i są tanie. To już kawał chłopa jest i czasem lepiej jak poczuje mokro.
Karenm do wózka jesienią koniecznie śpiworek (przecież od dołu ciągnie) ale teraz Ci nie pokażę o co chodzi bo idę do zoo;-) a w domu to tak tylko kocykiem albo pieluszką przykryję.

Dzięki za rady pieluchowe :) Coś popróbujemy :) Pampersy moim zdaniem najlepsze, ale cena powala - te z rossmanna są POŁOWĘ tańsze :/

Franek urodził się zimą i do wózka wkładaliśmy go w kombinezon oczywiście plus gruby koc na dno wózka i nim jeszcze go z góry przykrywaliśmy. No i zapinaliśmy tą pokrywkę poziomą na gondolę, żeby wiatr do środka nie wpadał.

Na wiosnę kupiliśmy kombinezon polarkowy z odwijanymi zakładkami na dłonie i stopy. Początkiem lutego na chrzcie Franek już w nim wystąpił: KOMBINEZON POLAROWY 4 PORY ROKU Z ŁAPKAMI STÓPKAMI (2361962122) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A spanie w lecie to pewnie od razy pod kocykiem. No chyba że już chłodniej będzie (ja rodzę końcem sierpnia), to pierwszy tydzień czy dwa w rożku. Na noc może w śpiworku, bo to zawsze bezpieczniej - ani się dziecko nie odkopie, ani nie nakryje głowy kocem.

karenm, takie Maleństwo w łóżeczku to lekką pieluszką przykryte, w rożku (ale ileż to dziecko w tym rożku wytrzyma) albo w śpiworku. Coś takiego: Cherokee UROCZY śpiworek dla maluszka 0-6m-cy (2379060793) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Jest tego cała masa. A do wózeczka to ciepły śpiworek. Ja na przykład nie będę miała takiego w komplecie z wózkiem, więc kupię śpiworek/kombinezon-ubranko. Są i takie z osobną kurteczką: np. Spiworek dla niemowlaka -różne kolory - ocieplane (2326866801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jako jedno ciepłe ubranko ŚPIWOREK DO WÓZKA FOTELIKA ROZM.62/68 (2379903407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . To takie przykłady, bo od groma tego jest w różnych możliwych wersjach. A pod dzieciaczka kocyk, żeby od dołu też ciepło było.

ewa86, aaaaaa! :-) Ja właśnie wczoraj wieczorem znalazłam na Allegro ten kombinezonik i zakochałam się w nim. Już go mam w obserwowanych. Kupować teraz nie będę, ale zapisane do kupienia na później. Piękny jest.

Ostatnia edycja:
Dzag, faktycznie - bardzo ładne są te polarki i naprawdę porządne. Zamki się nie zacinają, wykończenia są super, po praniu nic się nie zmienia. Dobre będą też do chusty w zimie.
Fajne jest w nich też to rozpięcie - jak się wjeżdża do jakiegoś pomieszczenia, a dziecko śpi, to nie trzeba go rozbudzać i rozbierać, żeby się nie zgrzało, tylko wystarczy rozpiąć te zamki - schowane zostają tylko ręce i nogi właściwie od kolan, więc nie ma już większych szans na przegrzanie. A można też je delikatnie wyjąć z rękawów.

BRAND NEW RECARO YOUNG PROFI CAR SEAT SLEEPING BAG ONLY IN MICROFIBRE GREY (4031953024931) | eBay
my bedziemy na zimniejsze dni mieli cos takiego
wiecie ze facet od wozka we srode dosle mi w koncu adaptery do gondoli (czekal jak mu przysla z recaro), do tego postaral sie o nowa ta narzutke na gondole i w ramach przeprosin wysle mi 20£ :D hahaha wiec moge kupic ten spiworek w sumie za polowe ceny bo mi sie z wozka zwraca :D jestem happy :D
exotic87 w bootsie masz konto/karte? powinnas miec do odebrania torbe dla dzidzia (przy zakupie paczki pieluch) i rozne tam promocje wciskaja

reklama
kruszki ja mam karte bootsa i wlasnie sie zarejestrowalam do parenting club. Czekam na pakiet powitalny,maja mi przyslac do domu i wtedy moge isc do bootsa, kupic paczke pampersow i dostane torbe. Odebralas ja juz moze? Jaka ona jest? Widzialam u nas w kolorze czarnym

dziewczyny w zwiazku z kombinezonikami do spania w lozeczku, chcialam tylko dodac ze jesli bedziecie kupowac na allegro kombinezony z anglii to zwracajcie uwage nie tylko na rozmiar ale i na liczbe TOG, czyli jak gruby jest kombinezon. Najmniejszy jest bodajze 2.5 tog czyli odpowiedni na lato, moze wczesna jesien ale juz na zime to bedzie ok 4.5 tog. Chodzi mi o to zebyscie nie kupily kombinezonu na 0-3 mcy o grubosci 4.5 lub 5 tog bo latem sie nie przyda...

Do góry