reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ewa ja akurat dzis kupilam dla Olivii pierwsza paczke jedynek Pampersa, jak dla mnie one sa najlepsze, bo np. haggies po zasikaniu robia sie jakies takie sztywne i twarde, a pampersy nie. U nas one sa w normalnej cenie, ale wiem ile kosztuja w Pl i na urlopie kombinowalam z innymi tanszymi Happy chyba i z Rossmana, to pamietam, ze wiecej ich szlo, bo musialam czesciej zmieniac. No ale Twoj Franek juz na "odwyku";-) wiec ja bym sprobowala np. z happy. Swoja droga zazdroszcze Ci jak choooooooooooooolera kupy w nocniku, ja w tym wzgledzie zaliczylam meeeeeeega wielka porazke rodzicielska:-(

Mala.di wlasnie dlatego istnieje forum, zebys nie musiala sie zastanawiac za duzo tylko odhaczac:-) Ale nie ma co popadac w obled zakupowy, bo kazda ma inne wymagania i najprawdopodobniej dopiero "w praniu" Ci wyjdzie co jest niezbedne a co mozna wywalic od razu do smieci.

reklama
Dziewczyny a dzidzię w wózku na chłodną jesień to czym będziecie opatulać, jakieś śpiworki, sam kocyk?
Może coś podlinkujcie.
Takie małe w łóżeczku skoro nie w pościeli to tylko w rożku albo kocyku będzie Wam spało?

Ewa my Laurce ubieramy huggissy pieluchomajty - 39zł za 42szt. i pieluchomajty z tesco 23zł za 23szt., huggisy mają fajne boczne rzepy i fajnie się je ściąga do nocnika, tescowe są superchłonne, tyle, że nie mają rzepów i trzeba rozrywać :tak: z rossmana właśnie dziewczyny też pieluchomajty polecały, my jeszcze nie próbowaliśmy, za daleko mamy rossmana ;-)

Ewa do odpieluchowania to polecam albo z rossmana albo z Lidla pieluchomajtki. Jakiejś rewelacji chłonnej nie ma ale w zupełności wystarczą (zresztą ja ich po roku już używałam a teraz na noc) no i są tanie. To już kawał chłopa jest i czasem lepiej jak poczuje mokro.
Karenm do wózka jesienią koniecznie śpiworek (przecież od dołu ciągnie) ale teraz Ci nie pokażę o co chodzi bo idę do zoo;-) a w domu to tak tylko kocykiem albo pieluszką przykryję.

Dzięki za rady pieluchowe :) Coś popróbujemy :) Pampersy moim zdaniem najlepsze, ale cena powala - te z rossmanna są POŁOWĘ tańsze :/

Franek urodził się zimą i do wózka wkładaliśmy go w kombinezon oczywiście plus gruby koc na dno wózka i nim jeszcze go z góry przykrywaliśmy. No i zapinaliśmy tą pokrywkę poziomą na gondolę, żeby wiatr do środka nie wpadał.

Na wiosnę kupiliśmy kombinezon polarkowy z odwijanymi zakładkami na dłonie i stopy. Początkiem lutego na chrzcie Franek już w nim wystąpił: KOMBINEZON POLAROWY 4 PORY ROKU Z ŁAPKAMI STÓPKAMI (2361962122) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A spanie w lecie to pewnie od razy pod kocykiem. No chyba że już chłodniej będzie (ja rodzę końcem sierpnia), to pierwszy tydzień czy dwa w rożku. Na noc może w śpiworku, bo to zawsze bezpieczniej - ani się dziecko nie odkopie, ani nie nakryje głowy kocem.

karenm, takie Maleństwo w łóżeczku to lekką pieluszką przykryte, w rożku (ale ileż to dziecko w tym rożku wytrzyma) albo w śpiworku. Coś takiego: Cherokee UROCZY śpiworek dla maluszka 0-6m-cy (2379060793) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Jest tego cała masa. A do wózeczka to ciepły śpiworek. Ja na przykład nie będę miała takiego w komplecie z wózkiem, więc kupię śpiworek/kombinezon-ubranko. Są i takie z osobną kurteczką: np. Spiworek dla niemowlaka -różne kolory - ocieplane (2326866801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jako jedno ciepłe ubranko ŚPIWOREK DO WÓZKA FOTELIKA ROZM.62/68 (2379903407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . To takie przykłady, bo od groma tego jest w różnych możliwych wersjach. A pod dzieciaczka kocyk, żeby od dołu też ciepło było.

ewa86, aaaaaa! :-) Ja właśnie wczoraj wieczorem znalazłam na Allegro ten kombinezonik i zakochałam się w nim. Już go mam w obserwowanych. Kupować teraz nie będę, ale zapisane do kupienia na później. Piękny jest.

Ostatnia edycja:
Dzag, faktycznie - bardzo ładne są te polarki i naprawdę porządne. Zamki się nie zacinają, wykończenia są super, po praniu nic się nie zmienia. Dobre będą też do chusty w zimie.
Fajne jest w nich też to rozpięcie - jak się wjeżdża do jakiegoś pomieszczenia, a dziecko śpi, to nie trzeba go rozbudzać i rozbierać, żeby się nie zgrzało, tylko wystarczy rozpiąć te zamki - schowane zostają tylko ręce i nogi właściwie od kolan, więc nie ma już większych szans na przegrzanie. A można też je delikatnie wyjąć z rękawów.

BRAND NEW RECARO YOUNG PROFI CAR SEAT SLEEPING BAG ONLY IN MICROFIBRE GREY (4031953024931) | eBay
my bedziemy na zimniejsze dni mieli cos takiego
wiecie ze facet od wozka we srode dosle mi w koncu adaptery do gondoli (czekal jak mu przysla z recaro), do tego postaral sie o nowa ta narzutke na gondole i w ramach przeprosin wysle mi 20£ :D hahaha wiec moge kupic ten spiworek w sumie za polowe ceny bo mi sie z wozka zwraca :D jestem happy :D
exotic87 w bootsie masz konto/karte? powinnas miec do odebrania torbe dla dzidzia (przy zakupie paczki pieluch) i rozne tam promocje wciskaja

reklama
kruszki ja mam karte bootsa i wlasnie sie zarejestrowalam do parenting club. Czekam na pakiet powitalny,maja mi przyslac do domu i wtedy moge isc do bootsa, kupic paczke pampersow i dostane torbe. Odebralas ja juz moze? Jaka ona jest? Widzialam u nas w kolorze czarnym

dziewczyny w zwiazku z kombinezonikami do spania w lozeczku, chcialam tylko dodac ze jesli bedziecie kupowac na allegro kombinezony z anglii to zwracajcie uwage nie tylko na rozmiar ale i na liczbe TOG, czyli jak gruby jest kombinezon. Najmniejszy jest bodajze 2.5 tog czyli odpowiedni na lato, moze wczesna jesien ale juz na zime to bedzie ok 4.5 tog. Chodzi mi o to zebyscie nie kupily kombinezonu na 0-3 mcy o grubosci 4.5 lub 5 tog bo latem sie nie przyda...

Do góry