reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

katjusza77 to już chyba wiemy kto zgarnąl ostatnią wygraną w lotto- zgadzałoby się - padła w Krakowie:-D ale shopping- to jest dopiero coś!

Dzięki za info o podkładach, chyba warto się zaopatrzyć.. Dziewczyny,czy taki podklad też pod prześcieradło w łóżeczku można podłożyć? No i mam mega glupie pytanie... boję się że mi wody w nocy kiedyś odejdą i zrujnuję nasz materac :sorry: czy są jakieś większe podkłady??? Nie chciałabym kupować nowego bo naprawdę nie był tani. Kupiłyście już te urocze majtki poporodowe? Zastanawiam się jaki rozmiar kupić? przed ciążą miałam S/M ale teraz wiadomo że bielizny w tym rozmiarze nie noszę.
M. zasugerował wczoraj nieśmiało żebym się może spakowała hehe. Widzę że ma stresa;-) to mi jednak uświadomiło że trochę rzeczy jeszcze brakuje.

reklama
Ostatnia edycja:
Asia85 ja kupiłam tak jak Katjusza trochę cieńszych (10) trochę grubych (7) i widać różnicę jakościowo, te cienkie to po kilku praniach mogą się dziurawić, grubsze dłużej pożyją więc jeżeli właśnie do zupek marchewki to lepiej cienkie bo to i tak plama nie zejdzie, a grubsze np do wanienki podłożyć jak kąpiesz malca czy podłożyć jak się ślini.
Summerbaby ja w trosce o swoje nowe łoże a ściślej materac zakupiłam takowe, polecam bo jakość dobra, prawie metr na metr mają, zamierzam to kłaść pod prześcieradło i nie będę zmieniać co noc bo nie jest to lichawe tylko dość porządne: SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 1 SZT (2316987728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do łóżeczka pod prześcieradło na materac zakupiłam takowy wynalazek:
MATEX PODKŁAD HIGIENICZNY DO ŁÓŻECZKA 120X60 PROMO (2321592684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Woow katiusza superowe zakupy!!! Ja próbowałam w piątek wyrwać mojego M. na zakupy ale znowu się nie dał :-( szperam teraz po allegro i jak znajdę fajnego sprzedawce co będzie miał sporo rzeczy to zrobię większe zamówienie i mam go gdzieś.
Patrzę na te butelki Tommee tippee ale jakoś do mnie nie przemawiają. Nie wiem czy są wygodne z przez ten swój dziwny kształt. Czy któraś z Was używała butelek tej firmy?? Ja myślałam o avencie ale jak znajduję sprzedawce co ma więcej rzeczy które mnie interesują to butelki ma zazwyczaj tommee tippee a nie aventa. A zamawianie samych butelek od innego sprzedawcy się nie opłaca,bo za przesyłkę zapłacę tyle co w bym w normalnym sklepie kupiła. Kurcze jestem tak niezdecydowana, że szok. W życiu tej wyprawki nie skompletuje! Chyba podejście mojego M. wcale nie jest takie złe - On by pewnie na ostatnią chwilę kupił wszystko nie zastanawiając się za bardzo jakiej firmy, jakiego koloru itd, idp. i było by z głowy.

Dzisiaj teściowa mnie zaskoczyła, bo powiedziała że kupią nam łóżeczko. Mieliśmy dostać od którejś siostry M. ale jedna siostra, która ma łóżeczko w kolorze który by nam pasował to mieszka w górach, więc jakbyśmy chcieli po nie pojechać to na sam wyjazd wydalibyśmy więcej niż to łóżeczko warte. Druga mieszka blisko nas, ale ma ciemniejsze łóżeczko. Ja już machnęłam na to ręką i stwierdziłam że kolorem nie będę się przejmowała. Ale teściowa wczoraj u nich była i stwierdziła że to łóżeczko już podniszczone jest i że nie będzie nam pasowało więc zobowiązała się że nam w lipcu kupią nowe. Kurcze wiecie co mnie tak głupio przyjmować takie prezenty od rodziców. Tym bardziej że wiem że sami nie bardzo mają kasy.

Marcia ja uzywalam butelek i calej tego typu reszty wlasnie TT, u nas ta firma jest bardziej popularna. Ja z butelek bylam bardzo zadowolona i polecam szczerze. Moim zdaniem wlasnie ten dziwny ksztalt sprawia, ze swietnie leza w dloni,poza tym smoczek fajny, miekki,latwo sie to myje. Aventa tez mialam na poczatek, ale jednak TT bardziej mi podpasowal.
Podklady do przewijania jak najbardziej przydatna sprawa, nie raz uratowaly nam posciel:D

Powiedzcie, proszę, jakie pieluchy polecacie.

Przy Anielce chyba zaczniemy od pampersów, bo bardzo dobrze się u nas sprawdziły, ale chcemy teraz Frankowi zmienić pieluchy na jakieś tańsze, bo służą już właściwie tylko do sikania, i to coraz go mniej. Kupy szczęśliwie udaje nam się od tygodnia z coraz większymi sukcesami łapać do nocnika i mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma, bo Franek sam już zaczyna sygnalizować co trzeba :) Szkoda nam więc wydawać kasy na drogie pampersy. W ogóle mam nadzieję, że na przełomie lipca i sierpnia zamienię Frankowi pieluchę na majtki i może zaczai, co i jak również z sikaniem :) Byłoby rewelacyjnie ;)

ja też używałam głównie butelek TT ale mam te ż jedną Aventu, może to kwestia przyzwyczajenia ale TT wydają mi się o wiele wygodniejsze

Nie wiem, czy była już o tym mowa. Rossman wypuścił kartę zniżkową na produkty dziecięce - zawsze to 3% taniej ;) A może być i więcej :) Nie doczytywałam szczegółów, ale myślę, że warto się zapoznać.
Rossnę!

reklama
Do góry