reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Dzag potwierdzam zwykłe pieluszki są do doopy ale już pieluchomajtki są ok. Bardzo dobre są też pieluszki ekologiczne i te zamierzam kupować. Co do kosmetyków na początek na pewno Oilan (bo skóra się łuszczy przez pierwszy miesiąc i normalne kosmetyki nie poradzą) a potem te rossmanowskie właśnie.

Dziewczyny, ja właśnie zrobiłam sobie listę kosmetyków i artykułów aptecznych dla Maleństwa. Jak Wy to widzicie? :)
- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- krem przeciw odparzeniom
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
- izotoniczny roztwór wody morskiej do noska

Co byscie jeszcze dodaly albo zrezygnowaly z czegos? :)

- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- krem przeciw odparzeniom
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
- izotoniczny roztwór wody morskiej do noska
Jak na mój gust zupełnie niepotrzebne na raz 3 kosmetyki: i płyn do kąpieli i mydełko i szampon. Wystarczy ten płyn do kąpieli (czy to będzie płyn czy krem czy żel czy jak go zwał).

reklama
Ja tez robilam sobie taka liste;) ja zel do kapieli i szampon wybiore 2w1 z jonsons, sol fizjologiczna do noska i oczek, patyczki higieniczne specjalne dla niemowlat( te grubsze, zebym czasem za gleboko zwyklego patyczka nie wsadzila;) ), nozyczki do paznokci z zaokraglonymi koncowkami, szczoteczka do wloskow z naturalnego wlosia i ochronny krem do buzi z filtrem UVA na wietrzne lub sloneczne dni;) a tak to wszystko sie zgadza z lista malinki:-)

Do góry