A do czego innego mogą być pieluszki Hahaha. Ok, i tyle mi wystarczy co do pieluszek. Zostaję przy samych kosmetykach. Dziękuję :-).pieluszki rossmanowskie są do dupy ale płyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, krem do pupy i krem do buźki używamy i sobie chwalimy
reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Dzag potwierdzam zwykłe pieluszki są do doopy ale już pieluchomajtki są ok. Bardzo dobre są też pieluszki ekologiczne i te zamierzam kupować. Co do kosmetyków na początek na pewno Oilan (bo skóra się łuszczy przez pierwszy miesiąc i normalne kosmetyki nie poradzą) a potem te rossmanowskie właśnie.
malinka1980
Dziewczyny, ja właśnie zrobiłam sobie listę kosmetyków i artykułów aptecznych dla Maleństwa. Jak Wy to widzicie?
- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- krem przeciw odparzeniom
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
- izotoniczny roztwór wody morskiej do noska
Co byscie jeszcze dodaly albo zrezygnowaly z czegos?
- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
Co byscie jeszcze dodaly albo zrezygnowaly z czegos?
Jak na mój gust zupełnie niepotrzebne na raz 3 kosmetyki: i płyn do kąpieli i mydełko i szampon. Wystarczy ten płyn do kąpieli (czy to będzie płyn czy krem czy żel czy jak go zwał).- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
malinka1980
Jak na mój gust zupełnie niepotrzebne na raz 3 kosmetyki: i płyn do kąpieli i mydełko i szampon. Wystarczy ten płyn do kąpieli (czy to będzie płyn czy krem czy żel czy jak go zwał).
no właśnie masz chyba rację dzięki
Nooo, tego jeszcze trochę będzie. Bo i gruszka, i termometr... Ale od czegoś trzeba zacząć :-). Jeśli chodzi o takie typowe kosmetyczne rzeczy - chyba nic nie brakuje? Może krem do buźki i ciała bym dorzuciła.jakaś fridę, albo gruszkę no noska warto mieć
reklama
Agnes92
Ja tez robilam sobie taka liste ja zel do kapieli i szampon wybiore 2w1 z jonsons, sol fizjologiczna do noska i oczek, patyczki higieniczne specjalne dla niemowlat( te grubsze, zebym czasem za gleboko zwyklego patyczka nie wsadzila ), nozyczki do paznokci z zaokraglonymi koncowkami, szczoteczka do wloskow z naturalnego wlosia i ochronny krem do buzi z filtrem UVA na wietrzne lub sloneczne dni a tak to wszystko sie zgadza z lista malinki:-)