reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
a nie kupujecie takiej niby szczoteczki do zębów, albo raczej do masowania dziąseł?

i mam pytanie, w czym prać wózek? moge w zwyklym proszku,płynie do prania czy musi byc ten dzidziusiowy? i chyba nic sie nie stanie jak wrzuce go do pralki na program który sie nazywa "pranie ręczne" ? bo napisali by prać recznie, a ja nie mam na to siłyyy

i, naprawde przyda sie nam i sól fizjologiczna i roztwór wody morskiej? te dwie rzeczy nie służą do tego samego..?

Ostatnia edycja:
Taka szczoteczka silikonowa to porażka. Mój Mąż nie zdołał jej na palec założyć, więc w ogóle nie mógł Frankowi myć nią zębów ;) A to on go zazwyczaj kąpie wieczorami. Najlepiej kupić od razu małą szczoteczkę do zębów, normalną. Jak ząbki wyjdą oczywiście (u nas po 9 miesiącu dopiero!).
Wcześniej dziąsła można na upartego przecierać wilgotną tetrą, chociaż my tego nie robiliśmy, o ile dobrze pamiętam.

ja zel do kapieli i szampon wybiore 2w1 z jonsons
Jak czytam ile w tych Johnsonach jest parabenów to mi włosy na nogach stają. Poza tym - z tego co można wyczytać również i na tym forum - Johnsons często uczula. Właśnie dzięki tym super dodatkom w składzie. Wolę coś prostszego i bardziej naturalnego...
Myślę, że to jedna z lepszych stron pomagających w uświadomieniu sobie tego, o czym nie mamy pojęcia kupując kosmetyki. Ja nie jestem jakoś specjalnie ekologiczna, ale odkąd zaczęłam grzebać w zawartości kosmetyków które mam, zwracam uwagę na to co do nich dodają:
Lista kosmetyków bez 17 substancji zaburzających gospodarkę hormonalną organizmu: http://www.pro-test.pl/article_suplement/60853,71165/_Lista+kosmetyków+bez+17+substancji.html
Lista składników zaburzających gospodarkę hormonalną organizmu: http://www.pro-test.pl/article_supl...++które+zaburzają+gospodarkę++hormonalną.html
Na tej stronie znajdują się też wyniki testów miesięcznika Oko-Test. Niestety szczegółowe informacje odsyłają do niemieckojęzycznych stron... Ale można zerknąć na ogólną ocenę.

mala.di szczoteczki, także te do masowania dziąseł, to za łaaadnych kilka miesięcy dopiero. Jak ząbki się będą wyrzynać. NUK ma fajne. Innych firm nie oglądałam ;-).

Ostatnia edycja:
Mała Di ogólnie jest zasada co dotyka skóry dziecka, to się w delikatnych proszkach pierze, ty chcesz tę wyściółkę gondoli przeprać? ja bym wyprała w dzidziusiowym :tak: a co do dziąseł na początek może być zwykła gaza moczona w rumianku, albo zwykłej wodzie, na wieczór tylko delikatnie przemywasz dziąsła, po 3 - 4 miesiącu to raczej się używa tych szczoteczek, chociaż niektórzy pediatrzy zalecają po pół roku dopiero coś w buźce grzebać..

ja po jonhsonie dzieciowym miałam uczulenie, syf nieziemski

No ja wlasnie wzielam jakas ulotke ze sklepu i tam było ze to cos do dziaseł to od urodzenie :-p i tak sie dziwilam w sumie...
irisson, chce przeprac i wysciolke gondoli, i daszek, torbe, i obicie fotelila...wszystko

moja siostra biednej Blance od urodzenia grzebała w buzi, no i codziennie frida do noska, jaaaaaaaak się na tym dziecko daaaarło !! :sorry2:

hmm Mała Di to chyba będziesz mogła wyprać wszystko w jednej pralce :tak:

reklama
Do góry