reklama
Agnes92
Fanka BB :)
ja wlasnie tylko sol fizjologiczna kupie i bede uzywac i do noska i do oczek dzięki dziewczyny nie wiedzialam ze jonsons to taka beznadziejna firma. dobrze ze jeszcze nie kupowalam kosmetykow, a szczegolnie ze testowane na zwierzetach, okropne a Bambino jest dobra firma? ja uzywam oliwki i mydla i wydaje mi sie ze zle nie sa i nie drogie...
mala.di
Chyba jeśli kupie łóżeczko z kołyską ale z możliwością całkowitej jej blokady to mogę go potem bezpiecznie używać nawet gdy dziecko bedzie stało? bo regulacja w nim jest trzypoziomowa.
M
milionka
Gość
Dziewczyny, ja właśnie zrobiłam sobie listę kosmetyków i artykułów aptecznych dla Maleństwa. Jak Wy to widzicie?
- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- krem przeciw odparzeniom
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
- izotoniczny roztwór wody morskiej do noska
Co byscie jeszcze dodaly albo zrezygnowaly z czegos?
ja bym skasowała - szampon do włosów i mydełko bo wystarczy płyn:-)
W szkole rodzenia dali mi taka rozpiskę
Pamiętaj, Ŝe Twoje maleństwo będzie rosło bardzo szybko. Dlatego nie kupuj za wiele ubranek. Powinny byćwykonane z materiałów pozwalających skórze oddychać, najlepiej naturalnych. Wybierz rozmiar 62-68. PrzeduŜyciem naleŜy ubranka wyprać i wyprasować / najlepiej uŜyć bezzapachowych płatków mydlanych /.
Ubranka
-4-5 śpioszków lub pajacyków / najlepiej rozpinane wzdłuŜ obu nogawek /-4-6 kaftaników
-4-6 body
-4 pary luźnych skarpetek zakończonych ściągaczem nie gumką
-2 czapeczki cienkie, 1 grubsza
-1-2 sweterki
-1 spodenki
-kilka ubranek dodatkowych związanych z porą roku, w której urodzi się dziecko /np. zimą kombinezon
wyjściowy z kapturem, rękawiczki, gruba czapka /
Pieluchy i pościel
-40-50 pieluch tetrowych / 10-15 jeśli zamierzasz uŜywać pieluch jednorazowych /-5 pieluch flanelowych
-roŜek
-1 kocyk lŜejszy
-1 kocyk ciepły
-3 prześcieradła
-3 poszewki na kocyki i roŜek
-2-3 duŜe ceratki do łóŜeczka i 1 ceratka do wózka
Kąpiel i pielęgnacja
-wanienka
-2 ręczniki
-oliwka pielęgnacyjna
-mydełko dla niemowląt-sudokrem / maść na odparzenia /-linomag
-waciki
-szczotka do włosów
-noŜyczki do paznokci
-plastikowy pojemnik na brudną bieliznę
Apteczka
-70% roztwór spirytusu
-małe jałowe gaziki
-termometr
-gruszka do nosa / z szeroką końcówką /
-sól fizjologiczna
-1-2% roztwór wodny fioletu gencjany / pioktaniny /
Pamiętaj, Ŝe Twoje maleństwo będzie rosło bardzo szybko. Dlatego nie kupuj za wiele ubranek. Powinny byćwykonane z materiałów pozwalających skórze oddychać, najlepiej naturalnych. Wybierz rozmiar 62-68. PrzeduŜyciem naleŜy ubranka wyprać i wyprasować / najlepiej uŜyć bezzapachowych płatków mydlanych /.
Ubranka
-4-5 śpioszków lub pajacyków / najlepiej rozpinane wzdłuŜ obu nogawek /-4-6 kaftaników
-4-6 body
-4 pary luźnych skarpetek zakończonych ściągaczem nie gumką
-2 czapeczki cienkie, 1 grubsza
-1-2 sweterki
-1 spodenki
-kilka ubranek dodatkowych związanych z porą roku, w której urodzi się dziecko /np. zimą kombinezon
wyjściowy z kapturem, rękawiczki, gruba czapka /
Pieluchy i pościel
-40-50 pieluch tetrowych / 10-15 jeśli zamierzasz uŜywać pieluch jednorazowych /-5 pieluch flanelowych
-roŜek
-1 kocyk lŜejszy
-1 kocyk ciepły
-3 prześcieradła
-3 poszewki na kocyki i roŜek
-2-3 duŜe ceratki do łóŜeczka i 1 ceratka do wózka
Kąpiel i pielęgnacja
-wanienka
-2 ręczniki
-oliwka pielęgnacyjna
-mydełko dla niemowląt-sudokrem / maść na odparzenia /-linomag
-waciki
-szczotka do włosów
-noŜyczki do paznokci
-plastikowy pojemnik na brudną bieliznę
Apteczka
-70% roztwór spirytusu
-małe jałowe gaziki
-termometr
-gruszka do nosa / z szeroką końcówką /
-sól fizjologiczna
-1-2% roztwór wodny fioletu gencjany / pioktaniny /
kruszki
no ja bambino uzywalam z corka, teraz tez zakupilam kosmetyki bambinoja wlasnie tylko sol fizjologiczna kupie i bede uzywac i do noska i do oczek dzięki dziewczyny nie wiedzialam ze jonsons to taka beznadziejna firma. dobrze ze jeszcze nie kupowalam kosmetykow, a szczegolnie ze testowane na zwierzetach, okropne a Bambino jest dobra firma? ja uzywam oliwki i mydla i wydaje mi sie ze zle nie sa i nie drogie...
johnson uczalil ja tak mocno ze dostala temperatury i i zmyc nie moglam tego cholerstwa, weszla wtedy ta w zelu oliwka, chcialam dobrze..
Nie wiem, czy któraś z Was miała z tym preparatem do czynienia i czy ktoś to może potwierdzić... Ale pośrednio ;-) mogę polecić Nanozin - preparat zapobiegający pieluszkowemu zapaleniu skóry w sprayu. Pośrednio, bo używa go moja koleżanka (dość świadoma dziewczyna). Jej córeczka ma AZS, malutki synek - na razie nie ma zdiagnozowanego, ale skórę ma też strasznie problematyczną. Skoro więc dla nich ten preparat jest bezpieczny i skuteczny, to dla zdrowych Maluszków tym bardziej :-).
kakakarolina
Dzag pewnie fajne ale lepiej zacząć od kremu za 6 zł. niestety drogie 26zł zapamiętaj bedziemy madrzejsze jak będą problemy z dupką ;-)
k8libby i taka własnie jest teoria uśredniona a praktyka idzie swoją drogą. Ubrania 68 miałam dobre w lecie 9-10 miesięcy. Miałam pełna szafę ubranek 62, które po prostu wywaliłam a M kupował mniejsze ale ilości logiczne wam podali
k8libby i taka własnie jest teoria uśredniona a praktyka idzie swoją drogą. Ubrania 68 miałam dobre w lecie 9-10 miesięcy. Miałam pełna szafę ubranek 62, które po prostu wywaliłam a M kupował mniejsze ale ilości logiczne wam podali
reklama
M
milionka
Gość
Gazetka Rossmann, Promocje - Rossnet.pl katalog promocji rossmana dla maluchów