reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
ja wlasnie tylko sol fizjologiczna kupie i bede uzywac i do noska i do oczek:) dzięki dziewczyny nie wiedzialam ze jonsons to taka beznadziejna firma. dobrze ze jeszcze nie kupowalam kosmetykow, a szczegolnie ze testowane na zwierzetach, okropne:baffled: a Bambino jest dobra firma? ja uzywam oliwki i mydla i wydaje mi sie ze zle nie sa i nie drogie...

Chyba jeśli kupie łóżeczko z kołyską ale z możliwością całkowitej jej blokady to mogę go potem bezpiecznie używać nawet gdy dziecko bedzie stało? bo regulacja w nim jest trzypoziomowa.

Dziewczyny, ja właśnie zrobiłam sobie listę kosmetyków i artykułów aptecznych dla Maleństwa. Jak Wy to widzicie? :)
- płyn do kąpieli
- oliwka/mleczko
- szampon do włosów
- mydełko
- chusteczki nawilżane
- krem przeciw odparzeniom
- sól fizjologiczna
- gaziki
- spirytus do pępka
- izotoniczny roztwór wody morskiej do noska

Co byscie jeszcze dodaly albo zrezygnowaly z czegos? :)

ja bym skasowała - szampon do włosów i mydełko bo wystarczy płyn:-)

W szkole rodzenia dali mi taka rozpiskę :)
Pamiętaj, Ŝe Twoje maleństwo będzie rosło bardzo szybko. Dlatego nie kupuj za wiele ubranek. Powinny byćwykonane z materiałów pozwalających skórze oddychać, najlepiej naturalnych. Wybierz rozmiar 62-68. PrzeduŜyciem naleŜy ubranka wyprać i wyprasować / najlepiej uŜyć bezzapachowych płatków mydlanych /.
Ubranka
-4-5 śpioszków lub pajacyków / najlepiej rozpinane wzdłuŜ obu nogawek /-4-6 kaftaników
-4-6 body
-4 pary luźnych skarpetek zakończonych
ściągaczem nie gumką
-2 czapeczki cienkie, 1 grubsza
-1-2 sweterki
-1 spodenki
-kilka ubranek dodatkowych związanych z porą roku, w której urodzi się dziecko /np. zimą kombinezon

wyjściowy z kapturem, rękawiczki, gruba czapka /
Pieluchy i pościel
-40-50 pieluch tetrowych / 10-15 jeśli zamierzasz uŜywać pieluch jednorazowych /-5 pieluch flanelowych
-roŜek
-1 kocyk lŜejszy
-1 kocyk ciepły
-3 prześcieradła
-3 poszewki na kocyki i roŜek
-2-3 duŜe ceratki do łóŜeczka i 1 ceratka do wózka

Kąpiel i pielęgnacja
-wanienka
-2 ręczniki
-oliwka pielęgnacyjna
-mydełko dla niemowląt-sudokrem / maść na odparzenia /-linomag

-waciki
-szczotka do włosów
-noŜyczki do paznokci
-plastikowy pojemnik na brudną bieliznę

Apteczka
-70% roztwór spirytusu
-małe jałowe gaziki
-termometr
-gruszka do nosa / z szeroką końcówką /
-sól fizjologiczna

-1-2% roztwór wodny fioletu gencjany / pioktaniny /

ja wlasnie tylko sol fizjologiczna kupie i bede uzywac i do noska i do oczek:) dzięki dziewczyny nie wiedzialam ze jonsons to taka beznadziejna firma. dobrze ze jeszcze nie kupowalam kosmetykow, a szczegolnie ze testowane na zwierzetach, okropne:baffled: a Bambino jest dobra firma? ja uzywam oliwki i mydla i wydaje mi sie ze zle nie sa i nie drogie...
no ja bambino uzywalam z corka, teraz tez zakupilam kosmetyki bambino
johnson uczalil ja tak mocno ze dostala temperatury i i zmyc nie moglam tego cholerstwa, weszla wtedy ta w zelu oliwka, chcialam dobrze..

Nie wiem, czy któraś z Was miała z tym preparatem do czynienia i czy ktoś to może potwierdzić... Ale pośrednio ;-) mogę polecić Nanozin - preparat zapobiegający pieluszkowemu zapaleniu skóry w sprayu. Pośrednio, bo używa go moja koleżanka (dość świadoma dziewczyna). Jej córeczka ma AZS, malutki synek - na razie nie ma zdiagnozowanego, ale skórę ma też strasznie problematyczną. Skoro więc dla nich ten preparat jest bezpieczny i skuteczny, to dla zdrowych Maluszków tym bardziej :-).

Dzag pewnie fajne ale lepiej zacząć od kremu za 6 zł. niestety drogie 26zł zapamiętaj bedziemy madrzejsze jak będą problemy z dupką ;-)
k8libby i taka własnie jest teoria uśredniona a praktyka idzie swoją drogą. Ubrania 68 miałam dobre w lecie 9-10 miesięcy. Miałam pełna szafę ubranek 62, które po prostu wywaliłam a M kupował mniejsze ale ilości logiczne wam podali

kakakarolina, ten wątek dzięki Tobie będzie trwał wiecznie Co wchodzę na bb, zawsze ostatnia udzielała się w tym temacie kakakarolina:-)

reklama
Do góry