reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

asienka_r- a miałaś może okazje sama osobiście sprawdzić ten wózek? Ja jeszcze nie jeździłam po sklepach. Wtedy porównam ceny, czy taniej na allegro, czy w sklepie, no i oczywiście zweryfikuje to, czy jest on taki o jaki mi chodzi, czy zaczne rozglądać się za czymś innym. Ale szczerze przyznam, że bardzo przykuł on moją uwagę. Jak do tej pory żadne z wózków mi się nie podobały. A tym można powiedzieć, że się zauroczyłam:D No i ma bardzo długa gondolę więc nie będę się musiała martwić, że mi dziecina wyrośnie:D
Moja kuzynka posiadaczka jest etego wozka ... nie narzeka aczkolwiek maly ma 3 meisiace i wyrosl juz z gondoli bo jest -Waska ona kupila go za 700 zl cos kolo tego

reklama
ja jeszcze odnośnie wyprawki;-)
polecam smoczka który ma okrągły kształt ale nie spłaszczony tylko okrągły:tak: położna doradziła mi w szpitalu że taki smoczek nie zaburza ssania piersi ma być okrągły jak sutek:tak:
kapturki kapturki do karmienia avent (663618946) - Aukcje internetowe Allegro
rewelacja na zmasakrowane sutki:tak: moja tak mnie gryzła że przez 3 miesiące karmiłam ją tylko w kapturkach:tak: z aventu najlepiej się sprawdziły są różne rozmiary na początek oczywiście najlepsze są małe:tak:

do kąpieli super sprawdził się płyn Oilatum super nawilżał skórę dziecka:tak: nie trzeba dziecka smarować oliwką:tak: w szpitalu oczywiście wymagają oliwkę i mydło bambino

a jeśli chodzi o majtki jednorazowe to tyłek się w nich gotuje:szok: w szpitalu w ogóle nie pozwalali nosić majtek tylko utrzymywać podkłady siłą ud:szok: na noc założyłam te jednorazowe i masakra tyłek odparzony jak u dziecka:szok:
podkłady bella najlepsze:tak:

wkładki laktacyjne też bella najfajniejsze:tak:

tamtum rosa bardzo dobry płyn do podmywania rany:tak:

co szpital to zwyczaj ja nie musiałam miec ani plynu do kąpieli ani oliwki, ani nawet swoich ubranek co przy fioletowanym kikucie pepowiny ochroniło przez tych 5 dni pobytu w szpitalu moje nowe ciuchy. Majtki poporodowe z cieniutkiej przewiewnej siateczki - siłą ud nie utrzymałabym nic. Ja w szpitalu nawet wkładów poporodowych miec nie musiałam bo dawali :-D wkładek laktacyjnych używałam 3 tyg. jakoś nie były potrzebne (po standartowym nawale już mogłam je odstawić).
Co do Oilatum to już sie rozpisywałam... dla mnie - jesli nie ma potrzeby - to nadgorliwość :-)

Abeja kurcze ale szpital:szok: u mnie trzeba mieć wszytko swoje:baffled: a jakbyś zobaczyła podkłady szpitalne (lignina zgnieciona) to szybko kupiłabyś swoje:-D idąc korytarzem, wlokąc prawą nogę gdzieś daleko za sobą i utrzymywać podkład to jest sztuka:-p

Moja kuzynka posiadaczka jest etego wozka ... nie narzeka aczkolwiek maly ma 3 meisiace i wyrosl juz z gondoli bo jest -Waska ona kupila go za 700 zl cos kolo tego

Ja się przyglądałam wszystkiemu, czyli wielkości gondoli też i wydaje mi się, że wielkość gondoli jest ok:-). Teraz wszystkie wózki mają podobne gabaryty.

Abeja kurcze ale szpital:szok: u mnie trzeba mieć wszytko swoje:baffled: a jakbyś zobaczyła podkłady szpitalne (lignina zgnieciona) to szybko kupiłabyś swoje:-D idąc korytarzem, wlokąc prawą nogę gdzieś daleko za sobą i utrzymywać podkład to jest sztuka:-p

zgadza się szpital - a własciwie opieka poporodowa byla super. Poród sam w sobie kiepsko. Rodziłam w Gdansku (dla odmiany) w szpitalu na Zaspie i dla siebie musiałam miec koszule nocna i majtki a dla dziecka tylko pampersy. Reszte wszystko dawali nawet maść do pupy robioną..

Ja majtki takie siateczki miałam co prać można, gdzieś jeszcze leżą to pewnie nowych kupować nie będę bo w sumie króciutko używałam a je można na gotowanie puścić. Chyba właśnie dokładnie takie same jak te Hartmanowskie.

Mata nam się mniej więcej od 6 tygodnia do 5miesięcy przydała i bardzo ją sobie chwaliłam. Potem mały zaczął wypełzać z niej albo próbował się "wspiąć" po pałąkach i przestało być bezpiecznie.

asienka r ta mata jest świetna. moja kuzynka ma taką i mi bardzo się podoba. sama myślę o zakupie jej dla małej, bo ja niby mam matę, ale jak dla mnie beznadziejna, bo nie ma takich zabaweczek ktore stymulują rozwoj jak w tej fisher pricea.

a co do remontów mieszkań to moim zdaniem drogo. teraz ceny bardzo spadly zwlaszcza u mnei w regionie. nam jedna firma za duzo poniżej 10 tys zgodzila się dom do stanu surowego wybudować. moze warto jeszcze poszukać

asienka r ta mata jest świetna. moja kuzynka ma taką i mi bardzo się podoba. sama myślę o zakupie jej dla małej, bo ja niby mam matę, ale jak dla mnie beznadziejna, bo nie ma takich zabaweczek ktore stymulują rozwoj jak w tej fisher pricea.

Nasza nie jest fisher price tylko firmy TINY LOVE, :-) ale jest bardzo podobna. M się normalnie bardzo podoba:-D, gra i świeci:-). Położył ją na łóżeczku i na razie tak ma być, bo na nią patrzy. A jak się dzidziuś urodzi to będzie kładł się obok niuni i się z nią bawi, oczywiście w ramach odpoczynku po pracy:-D:-D:-D

reklama
też mam po starszej córci matę tiny love i jeśli chodzi o jakość to super:tak: prana była kilka razy i wygląda jak nowa:tak: córcia długo się nią bawiła :tak:kupiona była jak miała 2 miesiące:tak:

Do góry