reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja dzisiaj byłam w sklepie z wózeczkami i już mam wszystko rozjaśnione

wklejam fotki... identyczna jakość w zasadzie teraz problem rozchodzi się w kolorze:-D:-D:-D

Załączniki

• jet2.jpg
    jet2.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 39
  • jet.jpg
    jet.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 43
  • jet picasso.jpg
    jet picasso.jpg
    65,4 KB · Wyświetleń: 38
  • jet picasso2.jpg
    jet picasso2.jpg
    61,5 KB · Wyświetleń: 38
reklama
mamusia dlatego ja preferuje pajace, nie są tak piękne, ale rozpina się je od brzuszka po nóżki kładzie na nich noworodka, wkłada rączki i zapina, cała filozofia. Ja przyznaje, że przy pierwszym synku przez 4 tygodnie nie założyłam mu nic co trzeba zakładać przez głowę, a że po 3 tygodniach wyrósł z 62 to body w rozmiarach 56 i 62 mi się wogóle nie przydały i mam całą serię nówek :-). Może teraz będę odważniejsza kto wie ;-).
A już największą głupotą z mojej strony było kupienie sweterka i dżinsów na 62, mój synek nigdy tego nie miał na sobie, wogóle do dziś mam awersję do sweterków, że go będzie podrażniać a dżinsy wybieram tylko miękkie, choć preferuję dresy i spodnie z miękkich materiałów na codzień, bo są wygodniejsze dla małego.
Wygląd wyglądem ale najważniejsza wygoda dzidzi i to, żeby mogła się swobodnie rozwijać.
A nasza pediatra była zdziwiona na bilansie czterolatka, Krystian ma prościutki kręgosłup, nie ma płaskostopia a lekarka była tak zdziwiona jakby ufo a nie dziecko zobaczyła. Normalnie aż
się głupio poczułam jakby wszystkie 4 latki w tym kraju miały jakieś wady postawy.

mamusia 88 - 395 zl, jest na allegro - coneco,
wiem że kołyska posłuży na pewnie max 6 mies, ale nie mogę się doczekać, no i tatusia przekonałam że jego córeczce będzie ładnie w takiej kołysce :). potem ją sprzedam i kupie turystyczne, albo te z meblika.
dentico ubranka są śliczne, a mój faworyt to ta kurteczka, zresztą śpiochy też cudne. zakupy naprawdę udane.
a ja dziś wpadłam do lumpka i znalazłam fajną sukienkę dla małej. niedługo utonę w ciuszkach. mała ma ich więcej niż ja :), ale śliczna była no i tylko 52 gr wyszło :)

ja dzisiaj byłam w sklepie z wózeczkami i już mam wszystko rozjaśnione

wklejam fotki... identyczna jakość w zasadzie teraz problem rozchodzi się w kolorze:-D:-D:-D

jak dla mnie ostatni... fajny w środku jasny, bo reszta jakaś ciemna, ale za to na jesień czy zimę taki jasny wózik...może być problem... choć nie, bo jak deszcz czy coś to sie folię zakłada i już.;-)

Jagoda święte słowa co do ubierania. ja nie mam pojęcia jak ja założę małej bod przez główkę, że niby mam jej rączki tak wygiąć. dlatego te koszulki które kupowałam są albo zapinane albo wiązane, a zakładane przez główke jakie mam to tylko te odziedziczone.

A wiecie kurteczki się średnio sprawdzają przy malutkich niemowlakach, lepsze są kombinezonki lub śpiworki. Kurteczki są ok jak już maluch samodzielnie chodzi, lub chociaż dobrze siedzi, bo tak na leżąco to są średnio wygodne.

reklama
A mi zkolei najbardziej drugie i trzecie zdjęcie podchodzi:tak::-)
Karcia,piekny masz opis pod suwaczkiem swoim ciążowym,jak jakaś modlitwa:tak::tak::tak:

a dziękuje bardzo też mi się bardzo podoba więc sem go wkleiłam :-)

ehh...a za oknem ciągle deszcz a idę się wykąpać i do łózka wskakuję może w TV cos będzie hmm..dobrej nocki mamuśki ;-);-)

Do góry