reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dokładnie....a cc wykonuje się dwa tyg. przed planowanym terminem, z zalecenia lekarza, gdybym mogła sobie sama "zalecić" to JUŻ bym chciała ! :-) ale jak tak dalej bobeluch będzie rósł, to bdę musiała zrezygnować z x landera, bo tam mała gondola :-( :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dokładnie....a cc wykonuje się dwa tyg. przed planowanym terminem, z zalecenia lekarza, gdybym mogła sobie sama "zalecić" to JUŻ bym chciała ! :-) ale jak tak dalej bobeluch będzie rósł, to bdę musiała zrezygnować z x landera, bo tam mała gondola :-( :-)
to chyba każda chciałaby już zobaczyc i przytulic swoje maleństwo
ja tez się nie moge goczekac Róży- od początku c wydawało mi sie ze bedzie chłopcem-takie przeczucie a tu kobietka-pierwszy szok minął imie smy wybralii jest sama radocha z królewny...
ale wsumie to poczekam cierpliwie niech sie rodzi jak będzie gotowa...

Znalazłam ;-) znaczy M znalazł. Jest to firma Micuna, na allegro nie znaleźliśmy, ale tu jest link, tylko misie są kolorowe i ja mam po bokach szczebelki okrągłe.
magic ideas for children. Micuna, mobiliario infantil

aj, śliczności są na tej ich stronce.. i mają nawet jakieś sklepy w mojej okolicy.. ciekawe tylko jakie ceny, bo na razie nie znalazłam żadnego info..
w każdym razie podziękuj mężowi za wynalezienie tego linka :-)

ech, muszę się opamiętać i zacząć kompletować wyprawkę w bardziej rozsądny sposób - wg tego co potrzebne będzie w pierwszej kolejności. Najpierw mała i tak będzie miała swój koszyk w naszej sypialni Winnie the Pooh Moses Basket : mothercare z bujającą podstawką Rocking stand - Antique : mothercare , więc trochę na wyrost dopada mnie faza urządzania dziecięcego pokoiku :-D ale jak tu się oprzeć takim uroczym misiowatym cudnościom, co !? ;-)

Powrót ze szpitala dziś zaowocował udzieleniem mi pozwolenia (przez Lubego Mego) pozaglądania po wózkach. Na żywo wszystko wygląda inaczej... i wiecie, w sklepie miałam 3 faworytów - xlandera xa, espiro GTX, tako jumper 09. Luby nawet metrówkę ze sobą miał, więc wymierzyłam wszystkie wymiary. Te gondole niczym się nie różnią!!! 0,5cm róznicy w espiro jest na szerokości, a poza tym są identyczne!!! Sama mierzyłam - pomiar inżynierski profesjonalny! Wybrałam te trzy wózki z uwagi na wykończenie - bawełna, żadnych szwów widocznych na zewnątrz, doskonałe obicie, materiał bez zarzutu, no i dziecko leży na deseczce, nie na plastiku (widzieliście ABC design - ależ to chińszczyzna!!! dziecko leży w nylonie!!!). Kazałam sobie wózki na zewnątrz wytaszczyć i urządziłam jazdę próbną. Wygrał tako jumper z najnowszej kolekcji 2009 (dwa koła przednie mniejsze, dwa tylne większe, spacerówka montowana przodem i tyłem do kierunku jazdy, świetna skrętność, możliwość blokady kół, 2 stopnie amortyzacji wózka, hamulec linkowy, kolorystyka silver, nowoczesna stylizacja). To będzie mój wózek, jestem zachwycona. W zasadzie pierwszy odpadł xlander... potem espiro - zdecydowanie gorzej sie prowadzi od tako i ma za dużo żelastwa przy gondoli. Ale w zasadzie bez zbędnego czepialstwa z ręką na sercu mogę te trzy wózki polecić.

aj, śliczności są na tej ich stronce.. i mają nawet jakieś sklepy w mojej okolicy.. ciekawe tylko jakie ceny, bo na razie nie znalazłam żadnego info..
w każdym razie podziękuj mężowi za wynalezienie tego linka :-)

ech, muszę się opamiętać i zacząć kompletować wyprawkę w bardziej rozsądny sposób - wg tego co potrzebne będzie w pierwszej kolejności. Najpierw mała i tak będzie miała swój koszyk w naszej sypialni Winnie the Pooh Moses Basket : mothercare z bujającą podstawką Rocking stand - Antique : mothercare , więc trochę na wyrost dopada mnie faza urządzania dziecięcego pokoiku :-D ale jak tu się oprzeć takim uroczym misiowatym cudnościom, co !? ;-)
nasza Rózia odrazu dostanie łuzeczko ale puki nie bedzie przesypiała nocy bedzie w naszej sypialni- mamy ogromną sypialnie a co do tego kosza to świetna sprawa super

Powrót ze szpitala dziś zaowocował udzieleniem mi pozwolenia (przez Lubego Mego) pozaglądania po wózkach. Na żywo wszystko wygląda inaczej... i wiecie, w sklepie miałam 3 faworytów - xlandera xa, espiro GTX, tako jumper 09. Luby nawet metrówkę ze sobą miał, więc wymierzyłam wszystkie wymiary. Te gondole niczym się nie różnią!!! 0,5cm róznicy w espiro jest na szerokości, a poza tym są identyczne!!! Sama mierzyłam - pomiar inżynierski profesjonalny! Wybrałam te trzy wózki z uwagi na wykończenie - bawełna, żadnych szwów widocznych na zewnątrz, doskonałe obicie, materiał bez zarzutu, no i dziecko leży na deseczce, nie na plastiku (widzieliście ABC design - ależ to chińszczyzna!!! dziecko leży w nylonie!!!). Kazałam sobie wózki na zewnątrz wytaszczyć i urządziłam jazdę próbną. Wygrał tako jumper z najnowszej kolekcji 2009 (dwa koła przednie mniejsze, dwa tylne większe, spacerówka montowana przodem i tyłem do kierunku jazdy, świetna skrętność, możliwość blokady kół, 2 stopnie amortyzacji wózka, hamulec linkowy, kolorystyka silver, nowoczesna stylizacja). To będzie mój wózek, jestem zachwycona. W zasadzie pierwszy odpadł xlander... potem espiro - zdecydowanie gorzej sie prowadzi od tako i ma za dużo żelastwa przy gondoli. Ale w zasadzie bez zbędnego czepialstwa z ręką na sercu mogę te trzy wózki polecić.

No właśnie ja bym nie mogła kupic wózka bez jazdy próbnej-to jak kupowac auto z fotki nawet go nie ogladając śuper ze juz masz wybraną fure dla maleństwa

Poczytalam troche o wozku Tako Jumper i tez mnie zainteresowal..dla mnie liczy sie kazda wasza podpowiedz,tym bardziej ze nie mam mozliwosci "jazdy probnej";-)

normalnie cyniczna dokładnie to samo pisałam kilka dni temu.... o tych samych wózkach:-D:-D:-D

u mnie wygrał espiro gtx:tak: i na tym chyba poprzestanę....

Poczytalam troche o wozku Tako Jumper i tez mnie zainteresowal..dla mnie liczy sie kazda wasza podpowiedz,tym bardziej ze nie mam mozliwosci "jazdy probnej";-)
My mamy po corci PegPerego. W przydku wozkow tej firmy jazda probna nawet nie jest potrzebna. PegPerego ma na tym forum takze inna zwolenniczke :)

reklama
ech ja po raz 1 bede rodziła i mam wielkie obawy i pełno wątpliwości jak się ubiera takich małych człowieków... co podco na co i z czym...

Do góry