reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
My też teraz w 20 chodzimy a na zimę 22 mamy i też mam nadzieję, że wystarczy
kakakarolina
Fanka BB :)
kurcze dziewczyny Maks ma 21 i chciałam mu 22 kupić ale z tego co czytam to powinnam 23 kupić prawda?
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Lepiej tak, bo zima długa, lepiej, żeby troszkę luzu miał, jak dojdą rajstopy i skarpetki
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Jeden numer to trzeba liczyć na rajstopki+grubą skarpetę. Bo numer oznacza ok. 0,5cm, a jak się zmierzy na nóżce ile zajmuje miejsca gruba skarpeta to niewiele mniej wyjdzie.
Ja dodałam jeszcze jeden numer na rośnięcie. Ale wcale nie jestem taka pewna, czy to wystarczy. Tyle, że jak przyłożyłam mu do nóżki 23 to ewidentnie za wielkie były, a za wielkie też nie mogą być.
Niestety ciężko wyczuć, bo czasami dziecku potrafi nagle stopaa urosnąć. Generalnie zasada jest taka, że powinno być do 1cm luzu na wkładce, ale nie mniej niż 0,5cm.
Ja dodałam jeszcze jeden numer na rośnięcie. Ale wcale nie jestem taka pewna, czy to wystarczy. Tyle, że jak przyłożyłam mu do nóżki 23 to ewidentnie za wielkie były, a za wielkie też nie mogą być.
Niestety ciężko wyczuć, bo czasami dziecku potrafi nagle stopaa urosnąć. Generalnie zasada jest taka, że powinno być do 1cm luzu na wkładce, ale nie mniej niż 0,5cm.
Ostatnia edycja:
Fusia
Róza ma 18-19 a zimowe 21 mam nadzeje ze starczy
lysa_d
a ja mojej dzis kupilam fajniutkie butki jakiejs niemieckiej marki w tk-max i wzielam 19 i za duze mysle ze tak z 2 cm jej brakuja, czy to tak ma byc? bo nie wiem czy mam wymieniac na mniejsze, to nie sa typowo zimowki, sa skorkowe, tak za kostke jej ciegaja, wiazane ale nie sa ocieplane ani nic, a zaczyna juz chodzic za pchaczem i chcialam jej jakies do przedszkola kupic i zeby juz po domu sie przyzwyczajala w nich chodzic bo ciagle na palcach stoi. Co radzicie?
Firma Sterntaler, nie wiem czy dobra czy nie.
Ostatnia edycja:
Fusia
ładne a czy dobre to jak buta niedotkne to iewiem czy jest dobry jakosciowo czasem drogie buty dla dzeci też najlepsze dla dziecka niesą i ważne buty trzeba kupować m nówki a nie uzywane bo but dopasowuje sie do pierwszej stopy i moze pokrzywić kolejne stópki
reklama
Fusia
jak chodzi o normalne busiki to tak zimówki muszą mieś zapas skarpetkowy jeszcze2 cm zapasu to za dużo, zapas powinien być między 0,5cm a 1cm.