reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

My mamy taki samochód jeszcze po Krystianie, Ignacy jest fanem absolutnym. Czasami jak się uprze to mi już kręgosłup od pchania wysiada.

catedra Igi też ma 20-tkę teraz i na zimę 22 kupiłam, mam nadzieję, że wystarczy.

reklama
Jeden numer to trzeba liczyć na rajstopki+grubą skarpetę. Bo numer oznacza ok. 0,5cm, a jak się zmierzy na nóżce ile zajmuje miejsca gruba skarpeta to niewiele mniej wyjdzie.
Ja dodałam jeszcze jeden numer na rośnięcie. Ale wcale nie jestem taka pewna, czy to wystarczy. Tyle, że jak przyłożyłam mu do nóżki 23 to ewidentnie za wielkie były, a za wielkie też nie mogą być.
Niestety ciężko wyczuć, bo czasami dziecku potrafi nagle stopaa urosnąć. Generalnie zasada jest taka, że powinno być do 1cm luzu na wkładce, ale nie mniej niż 0,5cm.

Ostatnia edycja:
a ja mojej dzis kupilam fajniutkie butki jakiejs niemieckiej marki w tk-max i wzielam 19 i za duze :( mysle ze tak z 2 cm jej brakuja, czy to tak ma byc? bo nie wiem czy mam wymieniac na mniejsze, to nie sa typowo zimowki, sa skorkowe, tak za kostke jej ciegaja, wiazane ale nie sa ocieplane ani nic, a zaczyna juz chodzic za pchaczem i chcialam jej jakies do przedszkola kupic i zeby juz po domu sie przyzwyczajala w nich chodzic bo ciagle na palcach stoi. Co radzicie?

photo1.jpgphoto.jpg

Firma Sterntaler, nie wiem czy dobra czy nie.

Ostatnia edycja:
ładne a czy dobre to jak buta niedotkne to iewiem czy jest dobry jakosciowo czasem drogie buty dla dzeci też najlepsze dla dziecka niesą i ważne buty trzeba kupować m nówki a nie uzywane bo but dopasowuje sie do pierwszej stopy i moze pokrzywić kolejne stópki

reklama
Do góry