reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Cate to widzę, że doszłaś do tego samego wniosku w sprawie łóżeczek turstycznych, który ja napisałam jakoś na początku wątku (przed urodzeniem naszych dzieci) :-).
Ja nie miałam kołyski, wydaje mi się ona zbędnym bajerem.

kakakarolina a takie spodnie z gumkami regulacyjnymi w środku nie dają rady? Mój starszy jest chudzielec i do dziś inne spodnie mu spadają, tylko te regulowane w środku na gumkę (którą się zaczepia o guziczki z obydwóch stron) dają radę utrzymać się na jego pupie.

reklama
kakarolina- Moja też chudzina. niektórymi spodniami mogłaby się ze 4 razy owinąć. A jak czasem wciągnie brzuch to już masakra:-p
Ja bym radziła własnie wybrac się do H&M'u. u mnie tylko ten sklep się sprawdza- mają właśnie taką regulację o której pisze Jagoda.

fusia- jakoś nie bardzo widzę takiego dzieciaczka w kołysce. Mojej Mai od dawna łóżeczko za mało szerokie jest, a co dopiero taka kołyska.

Ostatnia edycja:
Jagoda nie jedna Twoja rada się sprawdziła ;)

Czy ja dobrze przeczytałam? Dziewczyno chcesz trzymać 8śmiomiesięczne dziecko w kołysce??? Czasem się zastanawiam czy Ty aby nie oszukujesz, że masz dziecko już. Bo ja to bym 5ciomiesięczniaka już w kołysce nie trzymała :/

Kołyska to wydaje mi się bezpieczna póki dziecko nie próbuje siadać, ale ja bym się chyba maksymalnie do 3-4 miesięcy nastawiała. Przecież to nie jest super stabilne, do tego miejsca nie za dużo i łatwo wypaść takiemu podnoszącemu się szkrabowi.

Cate :-), miło mi.

Co do ubrań z H&M to po pierwsze warto patrzeć po półkach na złożone rzeczy, bo czesto te na wieszakach kosztują np. 60zł a złożone inne modele są np. po 30-40zł. Ja tam rzadko kupuję, głównie dresowe spodnie dla Krystiana, bo są wspaniałe na przedszkolne wycierania. W sklepie prawdę mówiąc nie prezentują się rewelacyjnie ale o dziwo na Krystianowej pupie wyglądają spoko.
A tak po za tym to poluję na okazje, oni często robią promocje, że np 2 sztuki w cenie jednej itp. Wtedy się opłaci. I szczególnie końcówki wyprzedaży są atrakcyjne. W sierpniu kupiłam Ignaśkowi strój kąpielowy (koszulka plus spodenki) z motywem gwiezdnych wojen za 5zł (cały komplet tyle kosztował), na przyszłe lato będzie jak znalazł :-).
Choć ja Ignaśkowi staram się dużo nie dokupować. Bo mam sporo ciuchów po Krystianie. Od czasu do czasu coś mnie skusi.

to jak juz jesteśmy w temacie spodni to pomóżcie mi dziewczyny. Mojemu patykowi spadają z tyłka wszystkie gacie i już nie mam pomysłu co mu kupić mam w szafie dosłownie 2 pary i piorę w kółko. a h&m wg mnie jeszcze dodatkowo na "grubasków" szyje (ja używam do spanie spodenek rozmiar 50, które mu kupiłam po urodzeniu i dalej są ok stąd moja teoria :))
a moze ogrodniczki-one niespadną...

Jagoda nie jedna Twoja rada się sprawdziła ;)

Czy ja dobrze przeczytałam? Dziewczyno chcesz trzymać 8śmiomiesięczne dziecko w kołysce??? Czasem się zastanawiam czy Ty aby nie oszukujesz, że masz dziecko już. Bo ja to bym 5ciomiesięczniaka już w kołysce nie trzymała :/
Kołyski sa rózne ta wygląda na dużą i bardzej jak łużeczko drewniane-troszke mniejsze i bujane z możliwościa blokady bujania ...
chociaż boje sie ze jak wstanie bo na długość jest dobra nawet dla roczniaka i niechce trzymać tylko na dzremki w ciągu dnia -!
moja córa wogóle nie siedzi w łuzeczku -tylko jak śpi a do 8 miesiaca spała z nami a w łuzeczku miałe tylko dżemki w ciagu dnia!
kołyski niemiałam dlatego podpytuje jak to wygląda ....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry