reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja nie wiem... ile razy wejdę do h&m to nawet nie patrzę na dżiny bo ceny zaczynają się od 60 zł :/ a dla mnie to przegięcie lekkie. A Wy mi wklejacie fajne dżiny za 30 plnów? to gdzie ja mam oczy?

reklama
No bo trzeba dokładnie patrzec właśnie;-) często są jeansy w formie legginsów to są po 29 zł, a jak mają regulację w pasie to od 49 się zaczynają. Ja kupiłam Mai jak była promocja, że każde jeansy -20 zł. I tym sposobem zamiast 49, dałam 29 zł.A mi bardzo pasuje to, że jest regulacja w pasie bo moja to chudzina i lecą z niej wszystkie portki.

dla mnie h&m ciutkę dogi jest. Kupuję w nim praktycznie jakieś tańsze duperelki. Body, jakaś czapeczka bądź w promocji...

dziewczyny pamiiętam jak tu pisałyśmy o łużeczkach i kołyskach przyznać sie która wkońcu kupiła kołyske i na jak długo starczyła dzecięciu-bo ja ponownie zakupy wyprawkowe robie

Dzięki za odpowiedzi.

Medeuska idealnie trafiłaś, ale to pewne dlatego, że sama masz synka :)

O ten model mi chodziło, tak z ciekawości chciałam się dowiedzieć ile kosztują....bo ja mam taki problem z Igim, że na niego spodnie są ciasne, ale za to za długie i te z gumkami w kostkach są idealnym rozwiązaniem, bo on biega i przynajmniej nie deptałby spodni.
ewentualnie rurki chłopięce też spełniają swoją rolę u nas.Trafiłam raz na allegro na używane z Early Days takie rurki właśnie, i Igor cały czas w nich śmiga.....

Jakbym miała kupić na allegro to z przesyłką wyszłoby około 50 zł za spodnie, a dla mnie to jest zdecydowanie za drogo, zresztą wiecie o co chodzi.

Fusia ja mam kołyske ,Jula spała w niej chyba tak do 4-5 mcy. Ale pobujać to się czasem w niej jeszcze buja tylko oczywiście trzeba z nią być . Polecam . Ja mam tą wiklinową z Mothercare.

Też mi się pumpy podobają . Mamy jedne z Zary ale już się przykrótkie robią , te z H&M są bardzo fajne, w sumie dla dziewczynki też mogą być musze obejrzeć w sklepie choć ostatnio już jej 4 pary jeansów na zime i jesień kupiłam ale takie zwykłe bez gumek.

ja miałam kołyskę... mała spała w niej słownie raz... totalny niewypał...

mam łóżeczko turystyczne i drewniane, w tym drewniane ciągle w piwnicy... jakbym miała drugie dziecko to TYLKO dobre łóżeczko turystyczne... mała na drewnianym sobie potrafiła wargę rozwalić jak zaczęła wstawać, ogryzanie łóżeczka to kolejna kwestia (mimo ochraniaczy na ramie:/) i obijanie o szczebelki mimo ochraniaczy. O klinowaniu sobie odnóży między szczebelkami nie wspomnę :)

Ostatnia edycja:
ja miałam kołyskę... mała spała w niej słownie raz... totalny niewypał...

mam łóżeczko turystyczne i drewniane, w tym drewniane ciągle w piwnicy... jakbym miała drugie dziecko to TYLKO dobre łóżeczko turystyczne... mała na drewnianym sobie potrafiła wargę rozwalić jak zaczęła wstawać, ogryzanie łóżeczka to kolejna kwestia (mimo ochraniaczy na ramie:/) i obijanie o szczebelki mimo ochraniaczy. O klinowaniu sobie odnóży między szczebelkami nie wspomnę :)

moja córa zato w łużeczku turystycznym a i owszem bawic sie lubi rzuca na ściany i odbija szaleje-u teściów ma ale spac w tym łuzeczku to już inna sprawa za to drewniane traktuje ajk mebel typowo do spania jak nieśpi to w nim nie usiedzi pełzała na naszym łożu a odkąd raczkuje to jest dzieckiem "podłogowym"uwielbia podłogi a ja mam spokuj-przynajmniej mi nie spadnie za to non stop coś wyciaga
teraz mam mieś drugie i na drugie łużeczko cieżko o miejsce w sypialni mam propozycje od koleżanki odkupic kołyske za 160zł z blokadą bujania materazem osłonkami pościelą i wszystkimi tymi łapaczami kurzy jak baldachim i tak do pułroku będze spało z nami a kołyska na dzienne drzemki i tak aż róza będze miała2 lata wtedy jej kupimy normalne łużko a dzidzia do łuzeczka do pokoju dzieci czyli jakieś8 miesiecy by musiało wytrzymac w kołysce -drewnianej wymiary 40-90

reklama
to jak juz jesteśmy w temacie spodni to pomóżcie mi dziewczyny. Mojemu patykowi spadają z tyłka wszystkie gacie i już nie mam pomysłu co mu kupić mam w szafie dosłownie 2 pary i piorę w kółko. a h&m wg mnie jeszcze dodatkowo na "grubasków" szyje (ja używam do spanie spodenek rozmiar 50, które mu kupiłam po urodzeniu i dalej są ok stąd moja teoria :))

Do góry