reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dziewczyny sorki, że znowu poruszę temat fotelików, ale właśnie odkładamy kaskę i przymierzamy się do zakupu. Na 99% kupimy maxi-cosi priori, głownie dlatego,że można zmienić pozycje siedziska, no i catedra go ma. A z tego co zdążyłam zauważyć to catedra kupuje na prawdę dobre rzeczy i sprawdza przed zakupem, do czego ja niestety nie mam głowy i cierpliwości:zawstydzona/y: Ale mam takie pytanie- czym się różni maxi-cosi priori od maxi-cosi priori xp??

maxi cosi priori xp różni się tylko tym, że ma pasy dla dziecka z napinaczem więc zapinasz dziecko tak jak siebie w samochodzie (trochę wygodniejsze jak się bardzo często jeździ, jak jeździsz rzadko niepotrzebny gadżet a kosztuje jakieś 200-300 zł więcej)
jak masz więcej pieniążków to bdb są foteliki kiddie, maxi cosi tobi, cybexy....

jak powiesz mi ile chcesz wydać to Ci pomogę wybrać coś dobrego. Ale i tak licz się z tym, że niektóre będziesz musiała przymierzyć do samochodu czy Ci pasów starczy. Do maxi cosi starczy NA PEWNO W KAŻDYM samochodzie

Catedra mam pytanie, tak na twoje eksperckie oko ta parasolka co wstawiłaś link pasowałaby do x-landera?

Medeuska od 17 czerwa w Lidlu będzie namiot plażowy za 40 zł
LIDL

Na pewno będzie pasować bo ma uniwersalnie regulowane mocowanie. I na okrągłej rączce zaczepisz i na owalnej (ja mam taką owalną). Ale widzialam na żywo oryginalne parasolki do xlanderów i są super jakościowo :)

reklama
Witam ponownie,
Już odpuściłam i zamierzałam kupić skarpetki z abs ale cos mnie tknęło (sprzeczne opinie) i postanowił m przejrzeć wątek ekspercki a tam pan fizjoterapeuta pisze tak
"Gdy dziecko staje na nogach, nie ważne czy drepcze, czy chodzi, czy biega, to na twardych powierzchniach (asfalt, beton, terakota, parkiet, panele podłogowe, etc.) powinno mieć dobre, fizjologiczne obuwie na stopach. Fizjologiczne, to takie, które zabezpiecza kształtującą się stopę przed wstrząsami, wspomaga niedojrzały narząd ruchu i zapewnia jego stabilność."

No i jednak nie wiem, ustosunkujcie się do tego proszę

hm.... mnie widzę że jest wiele sprzecznych opinii na ten temat powiem wam że sama nie wiem ..:confused: niby mi mówiono że w bucikach najlepiej takich nie za miękkich nie za twardych.... ale widzę gdzieś czytałam że w skarpetkach i najlepiej na boso..:confused:

Zazdroszcze wam tych zakupow bo ja tyle ciuchow dostalam za darmo, ze teraz staram sie ich pozbyc i chyba oddam gdzies za darmo bo juz miejsca nie mam :-D Z jednej strony fajnie bo nie musze kaski wydawac a mam mala az do roku ubrana ale ja uwielbiam zakupy i przez to ze tyle mamy tych ciuchow mam bana od K na jakiekolwiek dodatki :-:)-( Czasem tylko jakies buziki dokupuje.

Ja o skarpetkach czy bucikach sie nie wypowiem bo na razie to sie nie zapowiada na zadne raczkowanie a co dopiero na chodzenie wiec nie pomoge.

Ja teraz tak szukam jakiegos ochraniacza na lozeczko bo mamy jeden ale on tylko suega do polowy lozeczka a Zuzia ostatnio nogi wciska w szczebelki i raz tak wlozyla ze nie moglam jej wyjac na szczescie sie po chwili udalo ale nie powiem wystraszylam sie i teraz boje sie ze jak bedzie w swoim pokoju i sytuacja sie powtorzy to moge nie slyszec ze cos sie stalo (watpie ale wole byc przezorna). Widzialam pelno na Allegro ale u nas w UK nie moglam nic znalezc :no:

Jutro jedziemy do miasta to zalicze Primark- nie moge sie doczekac bo potrzebujemy kilku ciuzkow na wyjazd we wtorek :tak:

P.S nie wiem czy kiedys to widzialyscie albo czy jest dostepne w Polsce ale mysle ze to super sprawa,

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3990636/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|15701330|Feeding+and+bathing|14417596/c_3/4|cat_14417596|Baby+feeding+products|14417597.htm?_$ja=tsid:11527|cc:|prd:3990636|cat:nursery+%3E+feeding+and+bathing+%3E+baby+feeding+products

------ nie wiem dlaczego link nie dziala, ale mozna skopiowac :)

Mozna wlac wrzatek i dziala tak jak termos, czytalam ze nawet do 24 godz jest ciepla woda (ktos z uzytkownikow pisal), dotego pod spoem ma pojemnik na podgrzewanie jedzenia i takie specjalne pojemniczki, wazy tylko 0,8kg, pojemnosc to 400ml i jest troche szerokie ale super na dluzsze wypady jezeli nie mamy nigdzie mozliwosci podgrzania jedzenia :)

Ostatnia edycja:
catedra możemy wydac max 700zł, więcej nie damy rady uzbierać:-(
kakakarolina właśnie miałam pisać o bucikach;-) wczoraj byliśmy odwiedzić moją wychowawczynię z lo, która wiele lat pracowała jako rehabilitantka i zwróciła nam uwagę, że powinniśmy zmienić małemu butki, na takie które będą trzymały kostkę. Jej wnuk dopiero jak miał 4 latka dostał zwykłe adidaski. Po domu dziecko też powinno chodzić w butkach, bo twarde podłoże nie jest dobre dla nóżek. Za to po trawie i piasku śmiało można puszczać (a nawet powinno się) na bosaka.

w taki upal to nie trzeba podgrzewać a raczej chłodzić:-D

a tak serio to maly nie chce nic jesc przez ten upał.. rano mleko jakos zjadł.. ale do terazzjadł 2 łyżeczki kaszki 2 lyżeczki obiadku i łyka mleka:baffled: próbowałam mu dać cokolwiek ale jak nie chce to nie bede go zmuszac,ważne że dużo pije

medeuska u nas też gorzej z jedzeniem. Jak daje małemu mleko to czeka aż będzie zimne i dopiero wypije, ale też nie wszystko. Jedyne co to ciągle by pił, no i nie odmówi owoca z siateczki:happy2:

reklama
Czarodziejka87 dzięki za odpowiedź. Zdanie Twojej wychowawczyni pokrywa się ze zdaniem eksperta z tego forum. Po twardych nawierzchniach w butkach po trawie i piasku boso. Dzięki wielkie, to jednak muszę kupić młodemu butki. Dowiedziałam się że firma Polska Befado robi dobre i niedrogie buty. Pozostaje tylko ocenić rozmiar buta Maksa :)

Do góry