reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dentico..zamieściłam artykul..który własnie mnie troche zniechęcił (poza sprzedawca w sklepie, który też mnie zniechecał)..
chodzi m.in. o to, że do 36 kg to dziecko bedzie miało 11 lat..mniej więcej..w każdym razie producenci fotelików daja gwarancję na materialy tylko na 4 lata..potem moga one tracic swoje własciowści pod względem bezpieczeństwa..poza tym technologia idzie na przód i za 3 lata, jak dojdzie do zmiany fotelika (w przypadku zakupu takiego 9-18) to technologia bedzie już nowsza..
i szczerze to ten argument na mnie dziala..nie tak jak sprzedawca mówił..że tapicerka tego nie wytrzyma..
poza tym miał mnie chyba za laika..a ja naprawde sporo czytalam..i wmawiał mi, że testy adac to tylko bezpieczenstwo, a nie wygoda..np. twierdził, że foteliki kiddy maja taką wkładke dla dziecka przed brzuszkiem i dzieci moga sie pocic..cóz za argument..mnie bardziej do kiddych zniecheciło to: http://forum.gazeta.pl/forum/w,38459,69842594,,Kiddy_Infinity_Pro_prosze_o_opinie.html?v=2

Ostatnia edycja:
reklama
shenkoka podpisuję się wszystkimi odnóżami pod tym co napisałaś... mam identyczne zdanie...

ja bym do tego dorzuciła że 9-36 nie można montowac tyłem a 0-18 tak... a jazda tyłem jest najbezpieczniejsza dla małego dziecka...

dość już mam na dzisiaj...

Wiem że musimy szybko podjąć jakąś decyzję, bo jak pomyślę że mogłoby się coś stać Ani to czuję autentyczne mdłości...

Shenkoka śliczna pościel:tak:
ja fotelik mam po Natalci może nie żaden cud techniki bo Chicco key1:baffled: ale jest i szkoda mi kupować nowego:sorry2: za to Natalcia ma teraz wypas bo Maxi Cosi rodi xr:tak:

wózki ekstra:tak: bardzo mi się podobają:tak: chciałabym taką właśnie parasolkę ale żeby miał złączoną rączkę:tak: dajcie cynk jak coś takiego znajdziecie:sorry2::-)

Petinko..niestety nie pomogę..bo nic na ten temat nie wiem..

Natomiast my kupiliśmy dzis fotelik dla Kajtusia..po wczorajszej nocnej sesji z netem i fotelikami..zdecydowaliśmy, że kupimy raczej 9-36, ale z opcją wymiany po 3 latach na inny..wzielismy pod uwagę opinie użytkowników, że z klasy 9-18 dzieci szybko wzrostowo wyrastają, więc kupiliśmy bardzo dobry w klasie 9-36, ale biorąc pod uwagę technologie gwarancje itp. po 3 latach mniej więcej kupimy w klasie 15-36..i wtedy to bedzie cybex solution x http://allegro.pl/item942761904_fotelik_cybex_solution_x_fix_isofix_kurier_gratis.html lub może pojawi się cos nowego na rynku..
chcielismy kupić poczatkowo fotelik w klasie 0-18, ale po pierwsze nie ma w tej klasie żadnego dobrego fotelika tzn. dobrze wypadającego w testach..po drugie pytaliśmy o pozycję lezącą..i sprzedawca (widać, że pasjonat) powiedział, że pozycja leżaca powoduje, że w razie wypadku dziecko przyjmuje obciążenie na biodra co jest złe..powinno na klatkę - to jest dobre, dlatego lepiej w pozycji siedzącej trzymać dziecko..oczywiście najlepsze są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy, ale taki przetestowany to np. be safe, ktory nie pasuje do wszystkich samochodów, a nieodpowiednio zamocowany w ogóle nie spełnia swojej roli..
ponadto myśleliśmy o kiddym w klasie 9-36 http://allegro.pl/item942138079_fotelik_kiddy_comfort_9_36_kg_z_misiem_3xgratis.html, ale jak zobaczyliśmy jak mało miejsca ma dziecko (kiddy zamiast pasów ma poduszke z przodu, która niestety ciiasno przylega do klatki dziecka - dzięki temu ma 4 gwiazdy w adac i jest najlepszym fotelikiem w swojej klasie) i że były zwroty tego fotelika z uwagi na to, że dzieci płaczą..to wymiękliśmy..ale za to Kiddy ma taki zapis gwarancyjny, ze w przypadku, gdyby doszlo do wypadku samochodowego, to nawet jesli po foteliku tego nie widać oni wymieniajana nowy, bo każdy nawet drobny wypadek powoduje, że ulegaja zmianom strukturalnym materiały z których zrobione sa foteliki i wtedy należy kupic nowy lub w przypadku kiddiego odebrać kolejny..
bardzo polecal nam sprzedawca maxi cosi tobi (klasa 9-18) http://allegro.pl/item946843845_maxi_cosi_fotelik_tobi_2010r_hit_cena.html ..zreszta czytałam sporo o nim, bo też ma 4 gwiazdki..jednak uzytkownicy byli troszke rozczarowani..ale jak zobaczyłam jak go Pan zmaontował i jak stabilnie się w nim siedzi to byłam pod wrażeniem..jednak czytałam, że własnie wzrostowo dzieci dośc szybko z maxi cosi wyrastają więc postanowiliśmy, że jednak kupimy 9-36, ale potraktujemy go jak 9-18..
ostatecznie kupiliśmy recaro young sport http://allegro.pl/item946358896_fotelik_recaro_young_sport_9_36kg_5_gratisow.html kolr black-silver - mojemu M to oczy sie zaświeciły, bo recaro robi fotele do F1..Kajtek jak go posadzilismy usmiechnał się szeroko, czyli chyba zaakceptowal..
fotki na zamknietym ;-) recaro robi też fotelik monza, ktory ma pompowany zagłowek oraz wbudowane słuchawki i kabelki do podłączenia mp3 hehehehe http://allegro.pl/item946354288_fotelik_recaro_15_36_kg_monza_seatfix_6_x_gratis.html to oczywiscie bajery..ale co ci ludzie już nie wymyślą..
pisze to wszystko, bo być może komuś coś podpowie ten mój wywód..

Ostatnia edycja:
Petinka jeżeli chodzi o łóżeczko tur to ważne jest:
*szybkie rozkładanie
*przewijak
*Melodyjki (dla mnie ważne ale to chyba dla każdego indywidualnie)
*kółka- można szybko łóżeczko przemieścić-baaaardzo przydatna funkcja
*materacyk-zwróć uwagę czy nie jest za miękki- to częsta wada...

Ja wybrałam wyreczko fisher prica rainforest i jestem cholerne zadowolona mała w ciągu dnia bawi się w nim a jak gdzieś jedziemy to też w nim śpi... Ważne żeby maluch przed pierwszą nocą w nowym otoczeniu zaaklimatyzował się w nowym łóżeczku.

roksi oba fajne..ale składaja się kubełkowo, a nie "parasolkowo", ale jesli to Ci nie przeszkadza, to ja bym brała..mam tylko pytanie..czy ta siateczka w budce peg perego ma jakąs folie..bo może przez to wiać..lub się lać..
a ten bebe confort to jednak z cena przesadzili..

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry