reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra właśnie na niego patrzę i na Graco... Powiedz mi jak to jest z montażem tych fotelików - nie mamy isofixa a pasy są dość krótkie :baffled:

z tego co mi mówili w sklepie trzeba zawsze przymierzyć bo jak są krótkie pasy np. w mazdach to prawie żadnego fotelika nie da się tak zapiąć :/

także nie wiem czy bym ryzykowała kupno na allegro. Ale wiem, że w każdym sklepie bezproblemowo pójdą z Tobą przymierzyć fotelik do autka...

reklama
Właśnie tak sobie pomyślałam że i tak najpierw pójdziemy do sklepu żeby poprzymierzać...
Stresa mam, kurde, że wcześniej nie czytałam więcej w tym temacie - dostaliśmy fotelik od szwagra i tyle. M go montował i gut. A teraz się okazuje że Ania wcale nie jest bezpieczna... Niemal równie dobrze mogłaby na moich kolanach jechać :zawstydzona/y::-:)-(

dooopa blada.:dry:

edit. Catedra a jak Ci się sprawdza ten Graco? Wygodny jest? Chodzi mi o tę regulację - czy rzeczywiście dziecko jest w takiej pozycji kubełkowej jak w tych 0-13kg?

Ostatnia edycja:
Cyniczna dziś widziałam fajny fotelik kiddy w promocji 650 zł , nawet ok. Zobaczymy ile uda mi się odłożyć ale chciałabym taki z atestami.:tak:

Dziś pojechałam po ten wózek spacerówke-parasolke. Nastawiłam się na czarnego cybexa ale oczywiście kupiłam inny Esprit Flash sunshine:-D. Po zakupie pojechaliśmy do galerii i od razu wypróbowałam na zakupach:sorry2:, świetnie się jeździ, jest lecitki, zwrotny , super :). Tylko nie miał tej barierki z przodu ale pan w sklepie nam dobrał do kompletu. Za całość z tym pałąkiem-barierką zapłaciłam taniej niż na allegro bo 339zł.:-D:-D:-D Ponieważ troche kaski mi się zostało dokupiłam Julce 2 piżamki na większy rozmiar, korale , sukienke na lato, oraz oliwke i szampon dla małej w Mothercare (była promocja na wszystkie ich kosmetyki, były po 4,9 zł):cool2:

Mam dokładnie ten
Wózek spacerowy ESPRIT FLASH SUNSHINE GIRL (953374137) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Zazdroszczę zakupów... Też bym się gdzieś na zakupy wyrwała, ale nie ma szans, by Luby został z Tycią sam, a z nimi na karku to żadne zakupy...
Wracając do fotelika, to wolę trochę zainwestować, bo jednak bezpieczeństwo Tyci jest dla mnie najważniejsze.
Cyniczna a coś po polsku? ;)
:no:Ale tam wystarczy rok testów wybrać, zakres wagowy fotelika i czy z isofixem ma być potem "suchen" i wyniki testów wyskakują;-):tak:
Wiem, wiem... fajnie mi mówić, bo znam niemiecki...:dry:
Wyniki testów z 2009 roku dla przedziału do 18kg (bo taki Cię interesuje, jak mi się zdaje): Kindersitztest - Ergebnisstabelle
Wyniki testów z 2008: Kindersitztest - Ergebnisstabelle
Wyniki testów z 2007: Kindersitztest - Ergebnisstabelle
4 pierwsze kolumny możemy sobie odpuścić, potem mamy: "Sicherheit" - bezpieczeństwo; "Bedinung" - obsługa; "Komfort" - komfort; "Verarbeitung/Reiningung" - przerabianie/czyszczenie i końcową ocenę adac. "++" - bardzo dobry, "+" - dobry; "o" - zadowalający; "o przekreślone" - dostateczny; "-" - wadliwy/niedostateczny

Właśnie tak sobie pomyślałam że i tak najpierw pójdziemy do sklepu żeby poprzymierzać...
Stresa mam, kurde, że wcześniej nie czytałam więcej w tym temacie - dostaliśmy fotelik od szwagra i tyle. M go montował i gut. A teraz się okazuje że Ania wcale nie jest bezpieczna... Niemal równie dobrze mogłaby na moich kolanach jechać :zawstydzona/y::-:)-(

dooopa blada.:dry:

edit. Catedra a jak Ci się sprawdza ten Graco? Wygodny jest? Chodzi mi o tę regulację - czy rzeczywiście dziecko jest w takiej pozycji kubełkowej jak w tych 0-13kg?

amelkowa ja nie mam na razie żadnego z braku funduszy... ale tego graco oglądałam i kilka innych i jest mniej kubełkowa pozycja od tych co teraz mamy :) jak dla mnie są meeega fajne

Catedra pisałaś kiedyś że kupujesz, więc myślałam że już masz ;)
mniej kubełkowa, czyli jaka? Mi zależy na tym, żeby Ania nie siedziała.
Mieliśmy dzisiaj się przejechać, ale nie wyszło.

M przeglądał e-bay niemiecki za britaxem 0-18 i nie znalazł :confused::confused:

U nas też z funduszami kiepsko :/

Normalnie jak te sukienunie oglądam to marzy mi się córcia jeszcze :)

Nasz Filipek dostał pod choinkę taki samochodzik. Był schowany, a dziś go wyciągnęłam i chciałam mu złożyć a tu patrzę a to od 9 miesięcy. Napaliłam się jak nie wiem co :) Przejrzałam instrukcję, obrazki i rzeczywiście siedzonko jest twarde, dla dzieciaczka, który już siedzi mocno, więc niestety pudło muszę odnieść ale na jesień będzie jak znalazł, a jest do 36 miesięcy ;-)

agnieszka super furka :-)

tylko musimy zaznaczyć że są spacerówki i parasolki:tak: moja jeździ w spacerówce, włożona w śpiwór z okryciem na nóżkach:tak: ma dużą budkę i grube siedzisko:tak: a parasolkę zostawiam na ciepłe dni, bo nie wyobrażam sobie wozić dziecko na mrozie w takim typie wózka:no:

dokładnie..mamy tak samo :tak:

Ja już przeniosłam małą do spacerówki, bardzo jej się to podoba. Narazie nie przypinam pasami bo jest w śpiworze na suwak albo z tym paskiem między nóżkami :) .
Dziś chyba pojade obejrzeć spacerówki-parasolki, chyba kupie czarną cybexa , mama dała pieniądze na wnuczki wózek więc jestem szczęśliwa.
lekka spacerówka WÓZEK CYBEX TOPAZ (czarny) W-wa (948388350) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Catedra ty jesteś oblatana w tych tematach co sądzisz o tym foteliku ?cytrynowy mi się podoba
ESPIRO-FOTELIK 9-36 KG SIGMA +ZAGŁÓWEK wys.0 zł (940800424) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

a propos fotelików..mialam zamiar kupic kiddiego z uwagi na testy adac, ale przczytalam opinie w necie..i wymiekłam..poza tym odradzają kupowanie fotelika w przedziale 9-36 (tez tak chcialam)
Motogazeta - Aktualności: Fotelik samochodowy - najważniejsze wyposażenie auta

szczerze to uważam że tu nie ma co oszczędzać i lepiej zainwestować w coś droższego (o ile jest taka mozliwość) i sprawdzonego :nerd:

Cyniczna dziś widziałam fajny fotelik kiddy w promocji 650 zł , nawet ok. Zobaczymy ile uda mi się odłożyć ale chciałabym taki z atestami.:tak:

Dziś pojechałam po ten wózek spacerówke-parasolke. Nastawiłam się na czarnego cybexa ale oczywiście kupiłam inny Esprit Flash sunshine:-D. Po zakupie pojechaliśmy do galerii i od razu wypróbowałam na zakupach:sorry2:, świetnie się jeździ, jest lecitki, zwrotny , super :). Tylko nie miał tej barierki z przodu ale pan w sklepie nam dobrał do kompletu. Za całość z tym pałąkiem-barierką zapłaciłam taniej niż na allegro bo 339zł.:-D:-D:-D Ponieważ troche kaski mi się zostało dokupiłam Julce 2 piżamki na większy rozmiar, korale , sukienke na lato, oraz oliwke i szampon dla małej w Mothercare (była promocja na wszystkie ich kosmetyki, były po 4,9 zł):cool2:

Mam dokładnie ten
Wózek spacerowy ESPRIT FLASH SUNSHINE GIRL (953374137) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

dentico bardzo ładny wózeczek :tak:

a my pomimo spacerówki z mutsego i tak postanowiliśmy kupic parasolke..z uwagi na ten klub malucha..one beda wychodzic z maluchami na spacer i dobrze byłoby im zostawiać wózek..ladowanie w obie strony mutsyego jakos srednio mi sie widziało..tym bardziej moja mala żabą..peugeot107..więc kupilismy dzis spacerówkę-parasolkę.. Wózek spacerowy Easy Go Loop 2010 kolor ocean blue..i zapłacilismy za nia 215zł:szok: troche się zdziwiłam jak zobaczyłam ceny na necie, może się w sklepie pomylili, że zapłacilismy tak malo..tym bardziej, że jest z folią przeciwdeszczową, wkladka welurową dla maluszka oraz ochraniaczem na nózki..:confused: hehehe ale nie powiem żebym była tym faktem zmartwiona..

co do fotelików..sama szukam..zastanawiam się..poza tym testy adac to nie tylko bezpieczeństwo, ale także sprawdzana jest np. wygoda maluszków czy łatwośc czyszczenia..ja korzystam z tej stronki.. fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-18 kg :: sortowanie wg kryterium ocena i mam totalny metlik co kupic, bo potem jeszcze zasiegam opinii w necie i moja pierwotna koncepcja sie burzy..

Catedra pisałaś kiedyś że kupujesz, więc myślałam że już masz ;)
mniej kubełkowa, czyli jaka? Mi zależy na tym, żeby Ania nie siedziała.
Mieliśmy dzisiaj się przejechać, ale nie wyszło.

M przeglądał e-bay niemiecki za britaxem 0-18 i nie znalazł :confused::confused:

U nas też z funduszami kiepsko :/

bo już prawie kupiłam ale zabrakło funduszy. Czekam na zwrot części wyprawki od "dawcy" wtedy kupię britaxa
obejrzyjcie na youtubie testy zderzeniowe z tym fotelikiem... jak dla mnie rewelacja

wklejam Ci z allegro
BRITAX FIRST CLASS 0-18 kg montaż tyłem 7x kolor (944026857) - Aukcje internetowe Allegro

jest mniej siedzące od tego tych co teraz mamy, rozkłada się bardziej na płasko... niestety nie rozkłada się zupełnie ale jest dużo bardziej leżąco od tych naszych nosidełek...

dentico i shenkoka bardzo fajne wózki kupiłyście :)

Ostatnia edycja:
Shenkoka ja też mam mętlik... Na tej stronie w testach są też foteliki, które są trudno dostępne w Polsce... Powinni to jakoś inaczej zorbić :/

reklama
Shenkoka super ta twoja parasolka i cena bardzo przystępna.

A powiedz czemu już nie chcesz kupić fotelika 9-36, ja chcę właśnie taki, coś z nimi nie tak?

Do góry