reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

A M udało się sprzedać sąsiadce z poprzedniego mieszkania resztę naszego węgla (jakieś pół tony) i trzy stówki wpadną - będzie na fotelik dodatkowa kaska :D :D

reklama
Dziewczyny... A co sądzicie na temat chodzików?? Opinie są różne, podzielone. Pytam bo dostaliśmy jakiś czas temu pieniążki na chodzik właśnie, ale nie wiem... nie mam pojęcia jakie są za i przeciw. Będę wdzięczna za wszelkie wypowiedzi;-)

Boozqowa tak samo jak nie powinno się sadzać dziecka zanim samo usiądzie, tak samo nie powinno się przyspieszać momentu chodzenia poprzez wkładanie go do chodzika. A przynajmniej nie w momencie kiedy dziecko jeszcze stawia stopy na palcach, bo może mu się to utrwalić i potem będzie miało problemy z chodzeniem.

Pieniądze lepiej wykorzystać ewentualnie na pchaczyk, dziecko które chodzi przy meblach może się z nim przemieszczać.
Albo zostawić na potem i dołożyć do rowerka, albo przeznaczyć na fotelik do karmienia ;)

Boozqowa zgadzam się z Amelkową i Petinką i chodzikom mówię nie. Miałam nawet w dalszej rodzinie przypadek, że chłopczyk chodził na paluszkach po tym jak wsadzano go w chodzik i bardzo trudno było go nauczyć poprawnie chodzić.
Tak jak pisze Amelkowa lepiej inaczej spożytkować te pieniążki;-).

Odnośnie przygotowania wyprawki to polecam zerknąć na stronę Loveli- Porady Loveli - Lovela - w tym miejscu znajdziecie kilka praktycznych porad jak przygotować wyprawkę dla maluszka. Grunt to przygotować wszystko zawczasu :)

he he - nasze maluszki już dobijają prawie do półrocza :sorry2::sorry2:
no ale jak się trolluje to się nie zwraca uwagi na szczegóły :-p:sorry2::sorry2:

Ostatnia edycja:
Laski chodziki absolutnie powinny być zakazane!!!!!!! to jest najgorszy wynalazek dla dziecka!!!!
Dzieci powinny SAME zacząć chodzić i tyle!! Wszyscy wykładowcy zawsze nam mówili że tego procesu nie powinno się przyspieszać bo jeżeli dziecko nie jest jeszcze dokłądnie do tego przygotowane i zacznie się go wkładać do chodzika to taki maluszek ma większe szanse na skoliozę w późniejszych latach. Do tego w chodzikach dziecko nie chodzi tylko odpycha sie stopami na paluszkach co rowadzi często do zaburzenia chodu prawidłowego u malucha.

ja nie kupuję chodzika również...

roksi lola jest fajnym wózkiem ale o Arii zapomnij. Najgorsze peg perego jakie widziałam. O ile nowe jest jeszcze w miarę to ok, ale widziałam używany przy jednym dziecku i jest strasznie rozklekotany i rozchybotany...

shenkoka suuuper krzesełko

reklama
Do góry