reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
wracając do tematu chust,nosidełek itp. nie wiem czy widziałyscie ale wrzuce O matko! - Wideo - portal TVN24.pl - 13.03.2010 ja jestem przerażona ... jak to obejrzałam to az mnie ciary przeszły i łzy do oczu napłynęły bo odrazu sobie wyobraziłam jakby to moje dziecko było to by m umarła chyba :(( z drugiej strony jaka normalna matka wkłada do chusty czy też nosidełka 7 DNIOWE DZIECKO??!!! współczuje...

Karcia bo amerykanie są idiotami nie ma jak włożyć dziecko 7 dniowe do takiego nosidła i polecieć do marketu na zakupy:wściekła/y: oni nie mówią o chustach (do których ja też nie mam zaufania) tylko o nosidłach:baffled:

Shenkoka śliczne krzesełko:tak: ja w moim też mam materiałową tapicerkę i wcale jej co chwilę nie piorę:no:

Ostatnia edycja:
tak masz racje że mowa o nosidełku ale mi się w głowie nie mieści jak takie maleństwo można do tego włożyć ehhhh ja bym w życiu sie nie odważyła nawet na sam fakt że takie dziecko jest strasznie wiotkie więc noszenie go w nosidełku nie korzystnie wpływa na rozwój kręgosłupa nawet ja teraz swojego małego boję się w kładać i cały czas zastanawiam się na kupnem takiego nosidełka własnie z tych względów...

Petinka tak takie materace są zazwyczaj w komplecie tzn są też łóżka 2 poziomowe i jednopoziomowe ale lepiej 2 poziomowe:tak: ja mam takie dość twardawy ale kładę na niego gruby kocyk i jest ok. więc lepiej popatrzyć i ważne spójrz też okiem na wagę łóżeczka i np do ilu kg jest przweijak i podwieszenie do materacyka- to przydatna wiedza a takiej nigdy dość:-D

Co do tego uduszenia to wydaje mi się że to wina babki bo przecież wiadomo że małe dzieci nie są wstanie utrzymać główki.... niestety edukacja amerykanów kończy się na bardzo mizernym poziomie:baffled:

Karcia szok , no ale 7 dniowe niemowle do marketu to nawet przy moim zakupoholiźmie bym na to nie wpadła. Straszna tragedia.:szok::-:)-( Ja mam podobne nosidełko bebelulu ale włożyłam Julke jak miała 2 miesiące i tylko troszke po domu i cały czas patrzyłam na nią co robi. Nie wyobrażam sobie tak schować dziecka, robić zakupy i na parkingu skapnąć się że coś jest nie halo...........

Shenkoka widze że wybierasz wszystkie rzeczy które mi się podobają . Ja wybrałam też to krzesełko tylko kolor toffee. Jak wypróbujesz daj znać jak się sprawdza:tak:

dobra..to kupilam jeszcze dziś na necie krzesełko do karmienia..mam dość..to wybieranie, szukanie, analizowanie itd..jest męczace..pół dnia szukałam czy to krzesełko aby na pewno ma materiałowa tapicerkę..grrr..jak mi w najbliższym czasie każą cos kupić dla małego to zagryzę...

padło na abc design http://www.bajkowachatka.pl/product/KRZESELKO-HIGH-TOWER-kolor-ICE-BERRY-firmy-ABC-DESIGN/?id=2108 tyle, że znalazłam o ponad 100 zł tańsze

shenkoka- mamy identyczne krzeselko tyko innej firmy i inny kolor, ja juz mala w nim sadzalam bo mamy taka wkladke dla mniejszych dzieci i Zuza je uwielbia :tak: Nie zawiedziesz sie na tym krzeselku ;-)

Dentico nie ma sprawy :) dam znać..jak tylko krzesełko do mnie dotrze..
no właśnie roksi..też myśle, że z tą tapicerka nie będzie tak źle, a przynajmniej ja będe spokojniejsza, że to nie ceratka..:sorry2:
co do fotelika..polecam..nie tylko z uwagi na dobre wyniki w testach, ale i na jakosć materiałów z jakich jest wykonane.., fakturę, super kolorki, solidność..:-)

aaa w weekend kupiliśmy w tesco pampki..162 sztuki za 95zł
zaś w Biedronce sa prześliczne dresiki welurowe..nie wiem po ile, bo nam kupiła babcia

lysa..chciałam kupic to co Ty, ale już nie było..niestety u tego sprzedawcy, do którego mi podałas linka

karcia film straszny

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dla mnie to nie wina nosideł tylko matki!7-dniowe dzieciątko?? Do supermarketu gdzie skupisko ludzi? I czy te nosidła nie są dla starszych dzieci?
Mamy nosidełko, ale takie w pionowej pozycji i jest wyraźnie napisane, że po 3. miesiącu życia dopiero. A najlepiej sugerować się tym, czy dziecko już trzyma główkę. Ehhhhhhh... Z tego wszystkiego to tylko niewinnego dzieciątka szkoda...
Ot to cała Ameryka...

Shenkoka- śliczne krzesełko! Naprawdę! I w ogóle widzę zakupy jak najbardziej udane!

Co do pampków to mamy szczęscie bo ciągle tato T. nam kupuje jakieś dwupaki. Już nie pamiętam kiedy my ostatnio kupowaliśmy pampersy. Jakieś 1,5 miesiąca temu,albo i 2 T. kupił te różowe dla dziewczynek z Pampersa.
O,już pamiętam kiedy my kupiliśmy pampki, w grudniu i to po niższej cenie bo w mojej rodzinnej miejscowości jak byliśmy na święta znajoma, która ma synka z czerwca miała całą paczkę za małych już pampersów i odkupiliśmy od niej.

Ostatnia edycja:
Do góry