reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

cześć dziewczyny chce wam pokazać co mi udało się już kupić dla maluszka, łóżeczko narazie mamy drewniane choć myślę też o kołysce:-)
107.jpg109.jpg
121.jpg
Taki leżaczek i wanienke wybraliśmy;-)
111.jpg112.jpg
Misie od tatusia na dzień dziecka:-pi moja kompozycja , chociaż nie zwiędnie:-D
118.jpg119.jpg
Zimowe kurteczki dzidziusia:happy:
114.jpg

Ps Nie wiem czy coś widać bo jeszcze nie wstawiałam zdjęć ..:baffled:

Załączniki

• 125.jpg
    125.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 53
reklama
witam sylvia.
ja podobnie jak jagoda zamierzam kupić łóżeczko turystyczne z tym ze u nas ze względów praktycznych. napewno nie raz z maleństwem będę jechać do rodziców na noc więc raz dwa takie łóżeczko spakuje i po kłopocie.
ostatnio wogóle zastanawiam się nad zakupem kołyski. początkowo nie chciałam bo to w sumie tylko na parę miesięcy, ale znalazlam fajną i chyba się skuszę zwłaszcza że mój P. też jest na tak.

Jak mi się już udało to wstawianie zdjęć rozszyfrować to dodam jeszcze kilka moich nabytków z wypraw zakupowych , mam już dość sporo ogółem ale staraliśmy się o dzidzie 2 lata i jak się w końcu udało to trudno mi się opanowac:laugh2::happy::eek:
126.jpg127.jpg

128.jpg129.jpg

130.jpg131.jpg

Dziękuje pszczólka maja:-) tak to leżaczek bujaczek ma chyba 5 prędkości bujania i 5 melodyjek ,kupiłam przez allegro bo wyniosło mnie to 60 zł taniej serdecznie polecam;-)

Dentico, łóżeczko super, kupiłas na allegro ? poszukuję własnie białego, mam kilka typów, ale Towje piękne. Myśmy sie starali 7 lat i aż sie boję zacząc kupować, żeby nie zapeszyć............:sorry:

Dziewczyny. zabiłyście mi ćwieka z tymi turystycznymi lóżeczkami...........teraz znowu myśle....:eek:, aha no i myśle o x-landerze, tylko mnie dręczy ta rączka nie przekładana w spacerówce...........:baffled:

Jagoda :-) mnie też nie, ale ja dla laski praktycznie wszystko mam....

My łożeczko turystyczne posiadamy, jeździ z nami na wyjazdy a na codzień stoi u moich rodziców. Ja jakoś nie brałam pod uwagę zakupu turystycznego zamiast drewnianego i w sumie dobrze zrobiłam - Zuzka w wieku 6 mcy była już tak ruchliwa, że łózeczko turystyczne skrzypi od jej skakania na maxa. Nie wyobrażam sobie że miałaby w nim spać na codzień. No i na dodatek ciężko do niego przypiąć naszą karuzelkę :-) no a na samym końcu - na drewnianym małam położony przewijak i był bardzo stabilny, natomiast ten przewijak z turystycznego - jakoś nie miałam do niego zaufania...

dentico przygotowania idą pełną parą jak widzę :-) Imponujące i piekne zakupy!!!!! My nasze łózeczko też przemalujemy na biało jak już będziemy je wstawiać do pokoju Zuzanki (tam są białe meble). Póki będzie stało z nami w sypialni (do czasu aż maluch zacznie przesypiać całe noce) będzie sosnowe :-)

Sylvia to łóżeczko kupiłąm w sieci sklepów dino w łodzi ale firma to drewex więc być może będzie też na allegro albo mają sklep internetowy:)

reklama
AbeJa może coś w tym jest, ja też mam prawie wszystko dla chłopaka i to na najbliższe 4 lata :-D:-D:-D.
Nasze turystyczne nigdy nie skrzypiało :eek:, do przewijaka też nie miałam zastrzerzeń choć mam też taki normalny przewijak na drewniane łóżko. Super, że ma dołaczane płozy i można bujać całym łóżkiem jak kołyską.
Jedyne co to do tego turystycznego włożyłam normalny gruby materac jako drugi, zdecydowanie ten materac w łóżeczku turystycznym to atrapa jedynie do podtrzymania konstrukcji a nie coś na czym codziennie powinno spać dziecko. My mieliśmy taki materac kokos-gąbka-kokos z obszyciem dookoła, wyglądał jak replika dorosłego materaca, coś takiego, tylko teraz widzę, że z gryką robią i trochę tańsze bo ja pamiętam, że my prawie 90zł daliśmy za materac:
http://www.allegro.pl/item644863227_materac_kokos_pianka_gryka_120_x_60_cm.htmlhttp://www.allegro.pl/item644827877_materac_kokos_gryka_pianka_130x70_lozeczko.html

Do góry