reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Nic się nie martw..ja też niewiele mam o ile to można nazwać niewiele..bo zaledwie 3 bodziaki :) wszystko kupować będę w sierpniu i wrześniu..jedynie remont pokoiku dziecięcego mam już za sobą :), ale chodzę i oglądam..czytam..po prostu zbieram opinie..głowa do góry..jeszcze będzie czas :tak:

reklama
daizee z podobnych powodów ale dlatego też, że mnie nie ciągnie nie byłam w żadnym sklepie dziecinnym.

Arlena ten kojec to właśnie łóżeczko turystyczne :-).

Ja tym razem na pewno kupię nowy fotelik do13kg, ten w którym jeździł Krystian mieliśmy po jego kuzynie, teraz i kuzyn i fotelik ma już 7 lat, jak dla mnie stanowczo za dużo, żeby go ściągać (wywieźliśmy go razem z Inglesiną do teściów). Co do rodzaju to zdecydowałam, że kupimy peg perego z bazą, bo będzie nam do spacerówki pasował.
Jeszcze używana gondola i sprawę wózka mam załatwioną. Kasę wolę wydać na szczepienia małego, gondola przyda się na trochę więcej niż pół roku, spacerówka przy dobrych wiatrach na 2,5 roku (choć większość dzieciaczków znajomych po 2 urodzinach odmawiało jeżdżenia w wózkach) a szczepienia to inwestycja na całe życie.
Łóżeczko, wanienka jest. Z materiałowych rzeczy to chyba nic mi nie potrzeba.
A i tak większość zakupów wyjdzie pewnie jak się dzidziuś urodzi. Ja teraz nie chcę kupować na zapas, bo potem leżały mi różne nieużywane rzeczy i tylko miałam zajęcie, żeby to na allegro powystawiać.

Arlena - jesli ten kojec, o ktorym pieszesz to lozeczko turystyczne to spoko, ale tez jestem zdania, ze trzeba do niego dokupic normalny materac. Ten materac, ktory jest w wyposazeniu lozeczka turystycznego to taka jakby karimata - nadaje sie na wypady, ale nie na stale.
Jesli natomiast masz na mysli normalny kojec, to ja nie wiem jak Ty noworodka z niego wyjmiesz - materac (czy cos na ksztalt materaca) jest tuz przy podlodze.

My mamy i drewniane lozeczko i turystyczne. Drewniane w domu, turystyczne na wyjady, bo czesto wyjezdzamy - szczegolnie do mioch rodzicow.
Ale z drewnianego nie wyjelismy szczebelkow do dzis, bo mala wiecznie by nam z niego zwiewala. A tak, jak sie obudzi to jescze chwile sie po lozeczku pokula, jak idzie spac to tez nie wylezie i wreszcie zasypia :)
Co dom to inne doswiadczenia.

Hej dziewczyny. A co sadzicie o tym wozku? Opinie na allegro ma pochlebne a sprzedawca szybko odpowiada na pytania meilem bo sprawdzalam:tak:
3w1 Wózek MARINER gondola + spacerówka + fotelik (646792441) - Aukcje internetowe Allegro

ciężki 16kg to już raczej dla kogoś kto nie musi dźwigać wózka wogóle i te przednie kółka jakieś małe, do tego bardzo cienka rączka jak dla takiej wagi wózka, trochę bym się bała czy przy manewrowaniu na chodnik się nie złamie po pewnym czasie ???

No ten pierwszy nawet nawet ale ten drogi wozik jakiś taki "kanciaty"...
Musze się wam pochwalić ze ja już dokonałam zakupu wózka....Jak już wcześniej wspominałam kupiłam model x1 x-landera..Powiem wam ze robi super wrazenie moj malz tak sie wczoraj podniecal jak by kupil co najmniej jakas corwete:-D:-D hahahaha Mamy caly zestawik i jest ok teraz tylko spakowac i na te pare miesiecy przechowa go nam babcia bo u nas za duzo miejsca zabiera na razie caly pakunek.

reklama
Do góry