reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Amelkowa- ja uważam ze super będą wyglądać:-D
dentico 29- tu w Irlandii jest pełno mclarenow i powiem Ci ze chyba bym nie kupila:no:
Catedra- ja wkleiłam juz opinie o Twoim nowym wózeczku, ale chyba na innym wątku:szok:, uważam ze super zakup:-D
A ja byłam w Mamas&Papas zobaczyć ten wózek ktory znalazłaś na stronie i powiem Ci ze troche sie zawiodłam:-(
roksi - ceny ogromne, az zobaczę jakie sa ceny tu w Dublinie jak znajdę cos takiego co jest na stronie:tak:

reklama
Anowi, ja miałam taką huśtawkę przy Małej. Do usypiania była genialna i do zabawy, ale dopiero od roku. Wcześniej nie powinno się sadzać dziecka w niczym takim bo może mieć problemy z kręgosłupem. To jest huśtawka dla dziecka dobrze i pewnie siedzącego. Co do karmienia, to nie polecam. Nie zablokujesz huśtania, a wiadomo, że siedzące dziecko nawet jak samo je, to rzuca się na wszystkie strony. Dzieci kilkumiesięczne tym bardziej. Bardzo łatwo wtedy o zachłyśnięcie. Zajmuje też dużo miejsca bo ma szeroki rozstaw tych nóżek. Jak dla mnie była udanym zakupem, ale tylko do zasypiania/zabawy.

My mamy w niedziele Chrzciny i coś się uzbiera pieniążków i tak się zastanawiam nad huśtawką coś z fischer price tylko na Allegro widziałam same do 9 kg, może coś dla większych ktoś poleciłby coś bo ja to ciemna masa.?

My mamy w niedziele Chrzciny i coś się uzbiera pieniążków i tak się zastanawiam nad huśtawką coś z fischer price tylko na Allegro widziałam same do 9 kg, może coś dla większych ktoś poleciłby coś bo ja to ciemna masa.?

My też mamy tylko do 9kg, bo nie bardzo mogłam znaleźć innych:baffled:
My mamy taką
LEŻACZEK BUJACZEK / HUŚTAWKA C5858 FISHER-PRICE (904429622) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem z niej bardzo zadowolona, a Szymek jeszcze bardziej:tak: zwłaszcza podobają mu się światełka:happy2:

Tu jest link do hustawki,ktora ma Shenkoka FISHER PRICE HUSTAWKA AQUARIUM LEZACZEK POZYTYWKA (900372303) - Aukcje internetowe Allegro Sprobuj sie zorientowac bo na jednych stronach pisze ze jest do 9kg na innych ze do 13kg..Ja tez na taka polowalam ale w koncu mam kolyske i hustawke osobno.
Najlepiej "usmiechnac sie " do Shenkoki i podpytac:tak:;-)

dziekuje za wszystkie odpowiedzi na temat hustawki. ja niemam zabardzo czasu, ale jesli komus rzuci sie jakas godna uwagi hustawka moglibyscie wrzucic mi tutaj link?
dziekuje

Catedra-dzisiaj też kupiłam dla młodej wózek 4-kołowy za 410zł kolor zielony:-)

taki sam?:-) gratki... my były w Wawie wózio rewelka... jedną ręką składam i jedną ręką podnoszę mioooodzio:-D

Czesc dziewczyny poradzicie mi i podpowiecie czy warto kupywac na alegro macie moze swoje jakies sprawdzone sklepy. Ja zazwyczaj kupowlam wszystko w sklepie Dino ktory bardzo polecam.

ja mam sklep w Olsztynie w którym się targuję... kupowanie ostatnie wózka

ja: ale ja chcę ten purpurowy
sprzedawca: ale nie ma wogóle, jest zielony niebieski i pomarańcz
j: założymy się?
s: dzwonie do przedstawiciela...
blebleble
s: ma Pani racje... i do tego powinienem go miec na magazynie...
poszedł szukac wraca i właściciel pyta co sie dzieje...
s: ta marudna klientka wie lepiej od nas co mamy na sklepie:-)
j: ile chcecie?
s:450 zł
j: eee na allegro stoja po 430
s: no dobra 420:-p
daja mi ceny niższe niż na allegro wiec kupuje u nich:-D

Pytanko koleżanek z województwa;-) gdzie na Śląsku jest sklep Nexta:confused:
jeden w pl w złotych w wawce...

Catedra mam romans do Ciebie:-p wiem że jesteś stałą bywalczynią Nexta;-) zerknij na te ceny czy mocno zawyżone:confused: czy bardziej opłaca mi się zrobić wycieczkę do stolicy:confused: Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
lekko zawyżone niektóre mocniej
w nexcie sa regularne promocje i to co jet na głównej stronie nexta maja tez w polsce...
a ten ktos wystawia np. kurteczki po 65 bez przesyłki a wczoraj widziałam je w promocji po 45:-p
znajdź na stronie głownej co chcesz z nexta a ja Ci kupię i wyślę listem... no i oczywiscie tel na pw abym dryndneła i ci ceny podała...

Amelkowa- ja uważam ze super będą wyglądać:-D
dentico 29- tu w Irlandii jest pełno mclarenow i powiem Ci ze chyba bym nie kupila:no:
Catedra- ja wkleiłam juz opinie o Twoim nowym wózeczku, ale chyba na innym wątku:szok:, uważam ze super zakup:-D
A ja byłam w Mamas&Papas zobaczyć ten wózek ktory znalazłaś na stronie i powiem Ci ze troche sie zawiodłam:-(
roksi - ceny ogromne, az zobaczę jakie sa ceny tu w Dublinie jak znajdę cos takiego co jest na stronie:tak:
ja tego mamas&papas wrzuciłam na wujka googla i zobaczyłam, że foty life są tragiczne... dlatego z niego zrezygnowałam:tak:

Anowi, ja miałam taką huśtawkę przy Małej. Do usypiania była genialna i do zabawy, ale dopiero od roku. Wcześniej nie powinno się sadzać dziecka w niczym takim bo może mieć problemy z kręgosłupem. To jest huśtawka dla dziecka dobrze i pewnie siedzącego. Co do karmienia, to nie polecam. Nie zablokujesz huśtania, a wiadomo, że siedzące dziecko nawet jak samo je, to rzuca się na wszystkie strony. Dzieci kilkumiesięczne tym bardziej. Bardzo łatwo wtedy o zachłyśnięcie. Zajmuje też dużo miejsca bo ma szeroki rozstaw tych nóżek. Jak dla mnie była udanym zakupem, ale tylko do zasypiania/zabawy.

ja mam fisher price 3w1 deluxe
FISHER PRICE HUSTAWKA DELUX 3W1 LEZACZEK POZYTYWKA (900376758) - Aukcje internetowe Allegro

sprzedawcy jedni twierdzą, że ta huśtawka jest do 9 kg ale Fisher Price i inni sprzedawcy twierdzą, że jest do 12 i z takim założeniem ją kupowałam:tak:
zresztą ona jest inaczej zbudowana niż inne huśtawki i na pewno wytrzyma te 12 kg:tak:
bardzo fajna... polecam...
ja kupiłam używkę (używana miesiąc/ zero śladów użytkowania) za 300 zł. Bardzo dużo ich na allegro:-)

tak jak pisała mayo..moja huśtawka jest do 11,3kg to strona fishera, która to potwierdza http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=51911&ncat=thumbnail&pcat=bgsw_cs

z zalet podam, że może bujać w bok lub do przód-tył, ma przyjemne dla ucha muzyczki zmieniąjace się samoistnie..szum morza, wody z kranu..kolorowe światełka..karuzelke na głową..Kajtek ją uwilebia

polecam też zakupić raczej na zasilacz..lub tak jak my przerobic taka bateryjną na zasilanie..mój M ma takie "zdolnosci"..podobnie zrobił z karuzelą..

Ostatnia edycja:
shenkoka ja swojej na razie nie przerabiam
bo na jednych bateriach chodzi odkąd ja kupiłam
a chodzi kilka razy dziennie po kilkanaście minut:tak:

reklama
moja huśta i po 3-4 godziny dziennie, a czasami nad ranem i z 3 zeby mały dospał noc..więc mój zasilacz jest nieodzowny :tak:

Do góry