reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra Ty nasza konsultantko do spr. wózków. Co byśmy bez Ciebie zrobiły??

Shenkoka dzięki...nie chciałam Młodej wbijać w jakąś tiulową kieckę stąd pomysł na coś takiego, pod spód body z dł. rękawem rajty, a na wszystko kombinezonik i będzie cacy.

reklama
Karolinusia ja mam do chrztu podobny zestaw. Sukienkę ażurkową i sweterek. Tą kurtkę i buciki zakładasz jej do chrztu? Bo ja też mam białą kurtkę, bardzo ciepłą, ale co wtedy na nóżki? jak będzie w wózku to ok, bo mamy ciepły kocyk, ale trzeba ją z tego wózka przecież wyciągnąć...

edit: mamy chłopców zobaczcie:
http://www.allegro.pl/item906109189_niepowtarzalne_ubranko_do_chrztu_buciki.html

cudne...

Ostatnia edycja:
Karolinusia ja mam do chrztu podobny zestaw. Sukienkę ażurkową i sweterek. Tą kurtkę i buciki zakładasz jej do chrztu? Bo ja też mam białą kurtkę, bardzo ciepłą, ale co wtedy na nóżki? jak będzie w wózku to ok, bo mamy ciepły kocyk, ale trzeba ją z tego wózka przecież wyciągnąć...

edit: mamy chłopców zobaczcie:
Niepowtarzalne ubranko do chrztu + buciki (906109189) - Aukcje internetowe Allegro

cudne...

nie, kurtkę i butki kupiłam przy okazji, do kościoła będzie miała taki ocieplany pajac-kombinezon...taki jak na dwór na spacer teraz dzieciom ubieramy...bo w tym kościele-stary kościół wieje jak w kieleckiem:-):-):-):-) bez urazy dla tych z kielecczyzny-w bdg jest takie powiedzonko.

butki mają rozm 18...są prawie 2 razy większe niż te, które obecnie nosi, a że były gratis...Bianka i tak ich pewnie nie ubierze,bo do następnej zimy mogą być za małe, ale fajne są takie włochacze, butki są nówki, najwyżej opchnę, kurtka nie jest aż taka ciepła...raczej na pierwsze dni wiosny tak od 12-15st myślę taki gruby polar z misiowym kapturkiem poza tym rozmiar 6-9 więc może w marcu ją Bianka ubierze.

edit..
co do linka z ubrankiem chłopięcym...mnie takie ubranka nie kręcą, dzieci wyglądają w nich jak starzy-malutcy

Ostatnia edycja:
Mi się tam podobają :-p dziewczynki mogą mieć piękne koronkowe kiecki, prawie jak te ślubne, to chłopcy mogą być ekstra eleganccy ;-)

No ja kurtkę mam bardzo ciepłą... W kościele też nawet ciepło, może młodej nic nie będzie jak ją z wózka wyciągniemy na chwilę, bo ogólnie to ona śpi podczas Mszy... Czasem się obudzi i rozgląda, a potem znów zasypia... Rzadko zdarza jej się zapłakać... Najwyżej owiniemy ją kocykiem. Tylko czapeczkę i buciki jej kupię i jakieś ciepłe rajty.

my małego mielismy w białym beciku do chrztu - taki wyszywany ozdobny nam babcia podarowała...mojemu M mało rece nie spuchły..całe mszę tak go trzymac niewygodnie..hehe ale przed wejsciem do kościoła Kajtek darł sie niemiłosiernie..a potem cała msze przespał łacznie z obrzędami..potem nas pytali co mu podalismy..eee tam chyba wyczul powage sytuacji ;-)

Asheara ja nie pomogę, bo spacerówkę mam z Xlandera:-( ale jeśli macie chwilę zobaczcie co ja młodej kupiłam:

to za 17,50 dzisiaj przyszło, bardzo fajne

http://www.allegro.pl/item899476477_kurtka_futerko_buciki.html

sukienka do chrztu ze sweterkiem

http://www.allegro.pl/item906007719_sukieneczka_i_sweterek_68_sweterki_malgosia.html

a tak na marginesie, czy Wy też dostajecie różnego rodzaju przesyłki reklamowe?? dziś dostałam paczkę z Hippa, a w niej:
słoiczki jabłuszko i jakaś zupka
próbki kaszek herbatek
próbki kosmetyków
łyżeczka do karmienia
i kupony rabatowe 25% na żywność Hippa do zrealizowania w Rossmanie.
Dostaję też gazetkę "Twoj Maluszek" co miesiąc, a prenumeraty nie zamawiałam:-)
Karolinusia bardzo udane zakupy:-). Najbardziej podoba mi się ta sukieneczka i te ciepłe białe buciki -rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:
Jakie macie termometry do mierzenia temp.? Chciałabym kupić jakiś elektroniczny na podczerwień. Ale nie wiem jak się sprawdzają i jaki wybrać?
Znalazłam 2 które mogły by być. Może ktoś ma takie? Termometr elektryczny do czoła i ucza - BOMBIK (908289350) - Aukcje internetowe Allegro lub taki
Termometr elektryczny do czoła i ucza - BOMBIK (908289350) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam ten i jestem super zadowolona:tak::tak::tak::tak:
Termometr do czoła Microlife FR100, podśw.LCD (899560375) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Catedra super wózeczek,dobrze że znalazłaś coś co Wam odpowiada:-)

Ja mam spacerówke z x-landera XT i bardzo mi sie ona podoba. Szukam jeszcze takiego lekkiego wózka, parasolki "na zakupy":-D
Czy słyszałyście opinie o którymś z nich?
Wózek Brevi B-Light 2009 - kurier gratis - 299.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-trip-inglesina-2010-od-6-36-miesiecy-kurier-gratis-p-1128.html
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-volo-maclaren-2009-kurier-gratis-p-2111.html

SZczególnie o Inglesine mi chodzi,bede wdzięczna za opinie:)

Ostatnia edycja:
Gratuluje zakupów laski.:-)
catedra fajny, ale do mnie też nie przemawia podwójne kółko z przodu i regulacja na pasku - miałam taką spacerówkę i dopóki się na tym pasku nie wyrobiło to było ok.. obstaję przy stopniowej regulacji :-)

reklama
Gratuluje zakupów laski.:-)
catedra fajny, ale do mnie też nie przemawia podwójne kółko z przodu i regulacja na pasku - miałam taką spacerówkę i dopóki się na tym pasku nie wyrobiło to było ok.. obstaję przy stopniowej regulacji :-)

Abeja ale on nie ma podwójnego kółka z przodu:no: to jest normalna 4kołówka... może zły link dałam:sorry2:
a co do regulacji to jest ona tak jakby pół automatyczna. Jak chcesz podnieść to ciągnesz za kółeczko tylko a jak chcesz opuścisz to naciskasz guzik:-)
MAGIC 4 2010 BABY DESIGNE POKROWIEC REG.PODNÓŻEK (898734401) - Aukcje internetowe Allegro

dentico z tych co pozałaś ja bym kupiła inglesinę... najsolidniesza... a maclareny są bardzo chwalone ale jak dla mnie ma za małe kółeczka...

Do góry