reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Jak chcecie wiedzieć coś o innych wózkach to pisać:-)

poooozdro jestem przeszczęśliwa, że go kupiłam...

i ma taaakie śliczne kolory:-D

Gratuluję udanego zakupu :-)

wnioskuję, że jesteś BB-ową ekspertką od wózków;-) więc może doradzisz mi jakąś spacerówkę, ale czterokołową? wprawdzie jeszcze nie wybieram się na zakupy z braku kasy, ale chcę się dobrze zorientować w temacie, żeby kupić coś wygodnego, lekkiego i ładnego:-) bo spacerówka z mojego wózka wielofunkcyjnego jest zdecydowanie za ciężka

Zośka jest bardzo sztywnym i silnym dzieckiem. Dwa miesiące jak już jej główki nie muszę trzymać. Jeździ w spacerówce już miesiąc (Roana)

Karolinusia w biedronce są drzwi harmonijkowe po 69 zł

Gratuluję udanego zakupu :-)

wnioskuję, że jesteś BB-ową ekspertką od wózków;-) więc może doradzisz mi jakąś spacerówkę, ale czterokołową? wprawdzie jeszcze nie wybieram się na zakupy z braku kasy, ale chcę się dobrze zorientować w temacie, żeby kupić coś wygodnego, lekkiego i ładnego:-) bo spacerówka z mojego wózka wielofunkcyjnego jest zdecydowanie za ciężka
ten co kupiłam to czterokołówka. Przetestowałam naprawdę 90% wózków dostepnych na Polskim rynku i uwierz mi, że ten jest najfajniejszy.
Ale napisz mi coś więcej czego potrzebujesz od wózka (mały, czy ma mieć duży kosz, czy ma być malutki po złożeniu itd) i jakie masz fundusze na wózeczek. No i napisz po jakim terenie będziesz jeździć.

Dla mnie najważniejsze są dwie rzeczy-musi być wygodny dla dziecka i lekki.
Głównie potrzebuję wózka do wyjścia na zakupy i spacer po osiedlu. A cena- myśle, że tak maz.700-800zł uzbieram. Mam wózek Roana i jest super tylko troszkę za ciężki. No ale kupowałam go ze względu na duża gondolę (w której Szymi i tak się już nie mieści;-)), a spacerówkę z niego zamierzam wykorzystać latem jak wyjedziemy na wieś, bo świetnie sprawdza się na wertepach:-)

Dla mnie najważniejsze są dwie rzeczy-musi być wygodny dla dziecka i lekki.
Głównie potrzebuję wózka do wyjścia na zakupy i spacer po osiedlu. A cena- myśle, że tak maz.700-800zł uzbieram. Mam wózek Roana i jest super tylko troszkę za ciężki. No ale kupowałam go ze względu na duża gondolę (w której Szymi i tak się już nie mieści;-)), a spacerówkę z niego zamierzam wykorzystać latem jak wyjedziemy na wieś, bo świetnie sprawdza się na wertepach:-)
Ja też jeździłam gondolą roana:-) tez uważam, że jest super.

Powiem Ci tak. Wszystkie te warunki spełnia ten wózeczek co kupiłam. Nie ma sensu kupowac droższego bo jakościowo są takie same lub gorsze (nawet te droższe). Ten kosztuje 430 zł a jak go porównać do droższych to powinien kosztować w stosunku do nich 900 zł. I dałabym za niego tyle! Ja jestem nieźle trzaśnięta na punkcie wygody malucha, jakości i wszystkich innych bzdetów. Czepiam się o każdy szczegół i uwierz mi, że nie ma lepszej spacerówy niż ten co kupiłam. Waży jakieś 7 kg (mniej niż połowa tego co roan;-))

co do wygody dziecka:
1. Rozkładane płynnie oparcie do pozycji nieomal poziomej
2. Regulowany podnóżek (ten wózek ma tak jakby podwójny podnóżek, dla małych dzieci regulowany i ten co widać na fotkach wózka nieregulowany na stałe)
3. Oparcie jest sztywne i miękkie
4. materiał jest miły w dotyku
5. ma odpinany pałąk i pięciopunktowe pasy z miękkimi nakładkami aby nie przytarły dziecka
6. Jest bardzo fajnie amortyzowany w górę i w dół (baaardzo podobny do roana, tak samo go można bujać w roanie dochodziła możliwość na boki a tutaj tego nie ma) a wszystkie inne spacerówki są bardzo sztywne, nie widziałam tak fanie miękkiej spacerówy
7. jest nie za głęboki i nie za płytki, taki w sam raz aby nie wialo za mocno, dziecko nie wypadło ale żeby widziało świat
8. jest wysoki w sensie, że dziecko ma dużo miejsca nad głową i budka nie jest bezpośrednio nad główką:tak:

pytania?

jutro wyjadę na spacer u siebie na wsi i powiem Ci czy będziesz potrzebować spacerówki Roana :) bo spacerówkę roana też testowałam ostatni miesiac :p

wow, kobieto powinnaś być konsultantką ds. zakupu wózków i na tym zarabiać ;-)
z tego co piszesz to ten wózek naprawdę ma wszystko za super cenę:-)
każdy z 8 punktów mi pasuje- nawet 1, bo Szymon i tak nie może leżeć płasko tylko pod katem:happy2: i super, że nie jest sztywny, dla mnie to ogromny plus :-)

w takim razie czekam na wrażenia ze spaceru- zarówno Twoje jak i Zosi :-)

Asheara ja nie pomogę, bo spacerówkę mam z Xlandera:-( ale jeśli macie chwilę zobaczcie co ja młodej kupiłam:

to za 17,50 dzisiaj przyszło, bardzo fajne

http://www.allegro.pl/item899476477_kurtka_futerko_buciki.html

sukienka do chrztu ze sweterkiem

http://www.allegro.pl/item906007719_sukieneczka_i_sweterek_68_sweterki_malgosia.html

Karolinusia cudne ciuszki..mała bedzie wygladała jak księzniczka..Kajtek tez miał wełniane (włóczkowe) tyle, że spiochy i sweterek..wygladał cudnie :tak:

Jakie macie termometry do mierzenia temp.? Chciałabym kupić jakiś elektroniczny na podczerwień. Ale nie wiem jak się sprawdzają i jaki wybrać?
Znalazłam 2 które mogły by być. Może ktoś ma takie? Termometr elektryczny do czoła i ucza - BOMBIK (908289350) - Aukcje internetowe Allegro lub taki
Termometr elektryczny do czoła i ucza - BOMBIK (908289350) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam elektroniczny, taki jak podałaś w linku tyle, że Brauna, a ostatnio kupiłam tak do czólka i ten lubie najbardziej..

Kasia dzisiaj kupiła spacerówkę. Zrobiła pełny przegląd i obejrzała na żywo wszystkie wózki dostępne na allegro, polecane przez mamy na innych forach itd...

zresztą znacie mnie

Kupiłam ESPIRO MAGIC 4 w sklepie w Olsztynie. Mieli taniej o kilka złotych niż na allegro. Kolor fioletowo-różowy:-)

to szerokiej drogi Kasiu..mnie jednak małe podwójne kółka na przedzie nie przekonuja..mojej koleżance wchodził miedzy nie śnieg..zdaj nam koniecznie relacje co i jak..

wow, kobieto powinnaś być konsultantką ds. zakupu wózków i na tym zarabiać ;-)
z tego co piszesz to ten wózek naprawdę ma wszystko za super cenę:-)
każdy z 8 punktów mi pasuje- nawet 1, bo Szymon i tak nie może leżeć płasko tylko pod katem:happy2: i super, że nie jest sztywny, dla mnie to ogromny plus :-)

w takim razie czekam na wrażenia ze spaceru- zarówno Twoje jak i Zosi :-)

heheeh... dzięki:-) ja jedynie naprawdę jestem ostro trzaśnięta. Zanim cokolwiek kupię muszę wszystko porządnie sprawdzić, rozważyć wszystkie za i przeciw i przede wszystkim PORÓWNAĆ ze sobą aby dokonać najlepszego wyboru:-D

wyobraźcie sobie jak ja kupuję sobie cokolwiek np. buty:sorry2: naprawdę to wygląda tak samo... dlatego kupuję sobie coś raz na ruski rok bo zawsze się do czegoś czepnę:-)

aha i pamiętaj że te funcje ma model z roku 2010. Ten poprzedni jest pozbawiony kilku znaczących szczegółów:tak:

shenkoka te małe przednie kółka są takiej samej wielkości jak kółka we wszystkich klasycznych spacerówach. Jutro go przetestuję na zaspach... będę porównywac roana o 3x większych kołach i pompowanych do 3 x mniejszych gumowych :p

reklama
Ja mam wielofunkcyjny z espiro i też jestem strasznie zadowolona. Dla mnie ten wózek płynie... Spacerówkę mam do tego samego stelaża więc będzie jeździł tak samo co mnie bardzo cieszy. Fakt, na pewno nie będzie jakoś dużo mniej ważył od wersji głębokiej, ale to już się przyzwyczaiłam;-) Najlepiej mi jest w galerii gdy mogę sobie jedną ręką między działami jeździć;-)
No, to co bym poprawiła to wspomniany kosz na zakupy;-)

Do góry