reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra- dla mnie ten graco tez wygląda najlepiej, ale weź pod uwagę takie aspekty jakie będą najbardziej przydatne dla Ciebie i dzidzi.
dentico 29- ja tez dziś odwiedziłam H&M i Next i wpadło kilka rzeczy dla malej, np. komplet czapka, rękawiczki i szalik za 1euro - przecena:szok: będzie miała za rok:tak:

reklama
Ja się na temat spacerówki nie wypowiadam bo mam. I chłopcy już się przerzucili na wersję spacerową. Coraz mniej śpią w dzień, a na spacerach muszą wyżej siedzieć bo niebo do oglądania już się im znudziło ;-)

Izaa chyba ciężko o lżejszą spacerówkę chyba że parasolkę:tak:
widziałam dziś na żywo ten wózek z bliska i lipne są plastiki wyglądają tandetnie:baffled::baffled: nie powalił mnie a cena cos ponad 900zł ale wiadomo to w sklepie

mój Zooper wazy 7 kg, ale średnica kół to 17 cm (najmniejsze kółka w Zooperach ma Hula - takie całkiem malutkie). Jeśli ktoś (nie tak jak catedra) ma spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego to wydaje mi się bezcelowe kupowanie kolejnej z dużymi kołami. Jestem zdania, że wtedy lepsza parasolka na szybkie wypady lub podobny lekki wózek składany poziomo w dół.
Najlżejsze parasolki z tego co pamiętam to coś ok 4 kg.
Wózek Volo Mac Laren, : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox
i coś dla Gemelo :-)
Maclaren Twin Techno Maclaren.pl - Wózki Dziecięce Maclaren - Maclaren.pl

Abejka, mi się właśnie taki Maclaren marzy:tak:. Szczególnie, że już niejedna bliźniacza mama mi go zachwalała. Ale to dopiero za rok najwcześniej. Jak chłopcy będą bardzo pewnie siedzieć. Wcześniej nie ma to sensu.

Catedra ja mam ten graco mogę Ci coś podpowiedzieć.....
Plusy są takie że jest bardzo stabilny i solidny.
Super się nim jeździ zarówno na gładkich powierzchniach jak i po wszystkich możliwych wertepach.
Oparcie składa się w kilku poziomach.
Bardzo lekko i łatwo się go składa jedną ręką rozkłada tak samo.
Maładny wygląd...

Minusy są takie że wózek ten jest dosyć ciężki i po złożeniu jest sporych gabarytów.
Oparcie dostosowuje się do dziecka takim metalowym uchwytem który jest z tyłu wózka i często bardzo się zacina i trzeba z tym walczyć....

Pszczółka więc tak: (wnioski z opisów):
1. Wygląda dość solidnie, waga całkiem względna jak na masywną spacerówkę ale jak dla mnie minus za płynną regulację oparcia (osobiście preferuję stopniową), ze względu na małe kółka raczej nie na wertepy, nie wiem z jakiego materiału zrobione są kółka czy plastikowe, czy piankowe czy gumowe (plastikowe odpadają - strasznie hałasują i szybciej się zużywają)..
2. podobny choć nieco lżejszy, mniej zabudowany, Plus za regulację wysokości raczki, całkiem fajny wagowo, nic nie pisze o sposobie regulacji, plus ze prawie do poz leżacej.
3. Plus za cenę :-) waga jak pierwszy wózek (tamten w podobnej wadze wydawał się solidniejszy) - z Coneco najbardziej podoba mi się model Juupi
Wózek Juupi kol. zielony, Coneco
4.Całkiem całkie, dla mnie plus za stopniową regulację i miejsce na kubeczek dla dziecka, waga jak Coneco Juupi (11 kg to na spacerówkę jednak dość sporo ;-))
5. Loolę sobie od razu daruj. Jakoś i funkcjonalność ZUPEŁNIE niedaekawtna do ceny. Byłam bardzo napalona na ten wózek przy Zuzi zanim kupilam Waltza. Rozmawiaam z kilkoma użytkowniczkami - odradzają.
6. Plus za wagę, minus za cenę i cenę wyposażenia dodatkowego

Dla mnie bomba :-) Tylko chyba siedzenie się nie rozkłada. Ale na początek mogę mieć Maritę, tylko ciężkie to jak diabli.

Faworyt mojego M. to przedostatni (ten z uchwytem na kubek). Cytuję "Fajne miejsce na piwko, tylko od razu ktoś by na policję zadzwonił :-D:-p:-D:-p".

Abeja super ta parasolka Mac Lauren właśnie takiej szukałam, tylko właśnie myśle czy to nie za wcześnie na taki wózek jeśli mała jeszcze sztywno nie siedzi. I słyszałam że całą serie Mac Larenów wycofali bo kilka dzieci przycieło sobie palce tym wózkiem, tak mówili w wiadomościach nawet i w necie pisali. Ale kolory i ogólnie wygląd ma super i mam nadzieje zmienili ten zamek.;-)

reklama
Dentico, przycięło bo rodzice nie pilnowali, żeby nie wkładały palców w wózek. I zdarzyło się to tylko w Stanach. W Europie był chyba tylko jeden taki przypadek. W każdym wózku można przyciąć jak się ją składa/rozkłada.

Do góry