reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra ja mam ten graco mogę Ci coś podpowiedzieć.....
Plusy są takie że jest bardzo stabilny i solidny.
Super się nim jeździ zarówno na gładkich powierzchniach jak i po wszystkich możliwych wertepach.
Oparcie składa się w kilku poziomach.
Bardzo lekko i łatwo się go składa jedną ręką rozkłada tak samo.
Maładny wygląd...

Minusy są takie że wózek ten jest dosyć ciężki i po złożeniu jest sporych gabarytów.
Oparcie dostosowuje się do dziecka takim metalowym uchwytem który jest z tyłu wózka i często bardzo się zacina i trzeba z tym walczyć....

Kochana on po złożeniu ma mniejsze gabaryty niż sam stelaż marity:baffled: ja po prostu jak się pakuję do Wawy to pakuję walizkę, stelaż, gondolę a mała musi być na moich rękach:szok: bo jesteśmy zapakowane po sufit:sorry2: mogłabyś mi kochana wstawić foto złożonego wózka razem z Tobą najlepiej abym wizualnie zobaczyła jego wielkość? byłabym wdzięczna...

Iza jak dla mnie Marita nie jest ciężka:sorry2: sama ja taszczę po wszystkich schodach z metra do metra i autobusy w Wawce... dlatego każda spacerówka lżejsza jest dla mnie ok:sorry2:

Pszczółko ja przede wszystkim uważam, że dwie rączki zamiast jednej i wózka są niewygodne. Przejdź się sama do sklepu i spróbuj go poprowadzić jedną ręką:sorry2: Ja przede wszystkim szukam spacerówki trochę lżejszej, na pewno nie parasolki (bo zamierzam na dniach Zośkę przenieść w spacerówkę bo w gondoli leży 5 minut i jest ryk bo nic nie widzi), poza tym ma się jakoś w miarę fajnie składać aby mi całego samochodu nie zajmowała, ma mieć średnie kółka najlepiej gumowe lub piankowe (tak jak casualplay i graco) plastiki odpadają z wiadomych powodów...

te tańsze wózki baby design na żywo wyglądają dość tandetnie i chwiejnie, natomiast cena za loolę jest hehehehhe przerażąca jak za parę rurek:sorry2:

ja myślę jeszcze nad takim wózkiem:

Nurse RUN NEON + GONDOLA DUPLO TOTALNA WYPRZEDAZ (863391540) - Aukcje internetowe Allegro
CHIPOLINO 2009 WOZEK WIELOFUNKCYJNY LUMINA 2w1 (848485952) - Aukcje internetowe Allegro
CHIPOLINO WOZEK SPACEROWY RAPIDO+TORBA+OKRYCIE+FOL (848491482) - Aukcje internetowe Allegro
Chipolino Wózek Wielofunkcyjny POOKY+Fotelik !!! (868294357) - Aukcje internetowe Allegro
(ad chipolino: nie prowadzą sprzedaży w żadnym miejscu w PL bynajmniej ja ich nigdy nie widziałam więc na żywo może być lipny- piszę do gościa o zdjęcia real)

reklama
Jeżeli chodzi o spacerówkę to na razie mam problem z głowy bo kupiliśmy wraz z gondolą naszego GTX'a.
Przejdziemy na nią jak mała zacznie już siedzieć i będzie cieplej, no chyba, że mi wyrośnie, ale chyba nie...
W mojej gondoli jest to dobre,że można regulować w niej podgłówek. Maja już od miesiąca jeździ z podniesionym o jeden stopień i nie ma krzyku,że nic nie widzi i nie chce leżeć. Wręcz uwielbia być w wózku. Przejdę z nią tylko 5 metrów i już spi az do momentu gdy jesteśmy w domu i ją rozbieram by mi się nie zgrzała;-)
Jak będzie już znacznie starsza to wtedy na jakąś paraslkę się zdecydujemy.

dziewczyny dziękuję za rady.

Loolę już sobie darowałam, bo tam siedzenie jest ala kubełkowe, nie ma regulacji samego oparcia.

Wózki baby design też jakoś mnie nie przekonują, bo na żywo rzeczywiście dość tandetnie wyglądają.

Co do tych wózeczków co pokazała Catedra to ten pierwszy wydaje mi się doś mało stabilny. Dla mnie najlepszy wydaje się ten trzeci, bo składa się w parasolkę a na tym mi zależy, bo jak będę jechać autobusem to najłatwiej będzie go złożyć i zabrać ze sobą.

znalazłam jeszcze coś takiego

http://www.babytop.pl/produkty/info...owe/Wozek-Peg-Perego-P3-Completo---bambu.html

co sądzicie?

Ostatnia edycja:
Catedra Ty to w ogóle TERMINATOR jesteś!!!:-D Niezniszczalna! Podziwiam. Szacun.
Ja stelaża od Xlandera wtaszczyć nie mogę do góry na 3 pietro, z samą gondolą posuwam!
Ja cały to jeszcze zniosę ale już wnosić to muszę osobo. Jak raz próbowałam wnieść cały to mało się nie wywróciłam :baffled:więc teraz uważam.

Peg pegro to są solidne wózki, ale ja nie zapłaciabym tyle za spacerówkę jednak...
Ceny powalające

Moja mała dostała takie okrycie pod choinkę i jestem bardzo zadowolona
Okrycie wielofunkcyjne 3w1 rożek becik kocyk Matex

reklama
kingus- bardzo fajny i praktyczny taki prezent.:tak:
pszczolka maja - wózek fajny ale cena to już:no:
my tez na początek mamy od głębokiego wózka a potem może sie coś trafi fajnego

Do góry