reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

najbardziej solidny wydaje się być Graco, ale musiałabyś sprawdzić - wagę, mechanizm składania i wymiary wózka po złozeniu. Podrożujesz z młodą więc wydaje mi się to dość istotne.
Poza tym - sprawdź jak regulowane jest oparcie - płynnie na pasku (jak dla mnie mało funkcjonalne) czy stopniowo; czy oparcie rozkłada się całkowicie na płasko (do spania na spacerach); czy podnóżek dziecka można regulować (tak aby podczas pozycji na płasko nóżki zwisały jak najmniej).

reklama
co do pampersów to mi dada nie pasowały. sztywne i grube (w środku wata była chyba). innych narazie nie używałam.
Na spacerówkach się nie znam kompletnie. Poczekam aż Catedra coś wybierze i kupie to samo:-)

Catedra Baby Desing miała moja sąsiadka i po sezonie letnim wyglądał jakby trzecie dziecko w nim jeździło:szok: wyblakły kolory, plastiki, trzeszczał:baffled: ogólnie do tragedia:wściekła/y: ja bym stawiała na Casualplay ale nie ten model;-)

Ostatnia edycja:
Co do spacerówek, my mamy Zagmę Sport. Polska firma, wózek jest solidnie wykonany, a dostaliśmy go w prezencie, więc nie narzekamy. Zobaczymy jak się sprawdzi. Potem ewent. dokupię parasolkę, ale to jak dzidź będzie większy. Fajnie się go składa, siedzonko rozkłada się do poz. 0 a podnóżek można całkowicie złożyć lub rozłożyć jak się chce. I budka jest mocno zabudowana, z folią w komplecie, także nie straszny nam będzie wiatr czy deszcz.
:: SPORT :: Wózek spacerowy amortyzowany na wahaczach, Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, Regulacja wysokości rączki (prowadnicy), Przykrycie na nóżki (pokrowiec), Peleryna przeciwdeszczowa, Torba w komplecie

UWAGA UWAGA!!!!!!
od dzisiaj W Kauflandzie 2xpaczka Pampers Active Baby 3 x64 szt za 66zł!!! czyli 33zl za paczke!!:tak:
i chusteczki Pampers Clean & Play 4x72 szt za 14,99!!!!!:tak:

Tylko żeby jeszcze Kaufland był w Olsztynie ...

Roksi, jak dobrze policzyłam to ta spacerówka waży 10,5 kg. Jak dla mnie to za dużo :zawstydzona/y: Nie mam pojęcia ile ważą spacerówki, miałam nadzieję, że mniej ...

Ostatnia edycja:
Tylko żeby jeszcze Kaufland był w Olsztynie ...

Roksi, jak dobrze policzyłam to ta spacerówka waży 10,5 kg. Jak dla mnie to za dużo :zawstydzona/y: Nie mam pojęcia ile ważą spacerówki, miałam nadzieję, że mniej ...
Izaa chyba ciężko o lżejszą spacerówkę chyba że parasolkę:tak:
widziałam dziś na żywo ten wózek z bliska i lipne są plastiki wyglądają tandetnie:baffled: linka od hamulca idzie na zewnątrz:baffled: nie powalił mnie a cena cos ponad 900zł ale wiadomo to w sklepie

reklama
My kupowaliśmy wersje gondola i spacerówka z x-landera więc ten zakup mi odpada. Choć myślałam o takiej lekkiej parasolce składanej , choć nie wiem czy Julka nie będzie do niej za mała, ponieważ tam się już powinno nieźle siedzieć.

Catedra mi osobiście najbardziej odpowiadałby nr 3 -Graco:tak:

Co do wyprawki odzieżowej to my dziś odwiedziliśmy mothercare ( jeśli macie ten sklep to polecam są suuuuuuuuper ciuszki dla dzieci w promocji) i zare ( jeszcze nie ma tych największych przecen ale kilka fajnych rzeczy znalazłam).;-) I oczywiście przypadkiem zajrzałam do Promod i nabyłam 3 bluzeczki dla mnie. :cool2:Jeśli ktoś szuka ciepłych spodni do kurteczki dla dziewczynki to są bardzo fajne z ciepłego materiału podszyte polarkiem w 5-10-15. Super jakość za 29zł. Ja właśnie takich szukałam bo jak nie zakładam kombinezonu to do kurteczki takie ciepłe spodnie są idealne. Jak ja uwielbiam przeceny .:-p:-p:-p Jeszcze pójde na koniec stycznia to może ceny będą jeszcze niższe.:tak::-D:-D

Do góry