reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

najbardziej solidny wydaje się być Graco, ale musiałabyś sprawdzić - wagę, mechanizm składania i wymiary wózka po złozeniu. Podrożujesz z młodą więc wydaje mi się to dość istotne.
Poza tym - sprawdź jak regulowane jest oparcie - płynnie na pasku (jak dla mnie mało funkcjonalne) czy stopniowo; czy oparcie rozkłada się całkowicie na płasko (do spania na spacerach); czy podnóżek dziecka można regulować (tak aby podczas pozycji na płasko nóżki zwisały jak najmniej).

reklama
co do pampersów to mi dada nie pasowały. sztywne i grube (w środku wata była chyba). innych narazie nie używałam.
Na spacerówkach się nie znam kompletnie. Poczekam aż Catedra coś wybierze i kupie to samo:-)

Catedra Baby Desing miała moja sąsiadka i po sezonie letnim wyglądał jakby trzecie dziecko w nim jeździło:szok: wyblakły kolory, plastiki, trzeszczał:baffled: ogólnie do tragedia:wściekła/y: ja bym stawiała na Casualplay ale nie ten model;-)

Ostatnia edycja:
Co do spacerówek, my mamy Zagmę Sport. Polska firma, wózek jest solidnie wykonany, a dostaliśmy go w prezencie, więc nie narzekamy. Zobaczymy jak się sprawdzi. Potem ewent. dokupię parasolkę, ale to jak dzidź będzie większy. Fajnie się go składa, siedzonko rozkłada się do poz. 0 a podnóżek można całkowicie złożyć lub rozłożyć jak się chce. I budka jest mocno zabudowana, z folią w komplecie, także nie straszny nam będzie wiatr czy deszcz.
:: SPORT :: Wózek spacerowy amortyzowany na wahaczach, Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, Regulacja wysokości rączki (prowadnicy), Przykrycie na nóżki (pokrowiec), Peleryna przeciwdeszczowa, Torba w komplecie

UWAGA UWAGA!!!!!!
od dzisiaj W Kauflandzie 2xpaczka Pampers Active Baby 3 x64 szt za 66zł!!! czyli 33zl za paczke!!:tak:
i chusteczki Pampers Clean & Play 4x72 szt za 14,99!!!!!:tak:

Tylko żeby jeszcze Kaufland był w Olsztynie ...

Roksi, jak dobrze policzyłam to ta spacerówka waży 10,5 kg. Jak dla mnie to za dużo :zawstydzona/y: Nie mam pojęcia ile ważą spacerówki, miałam nadzieję, że mniej ...

Ostatnia edycja:
Tylko żeby jeszcze Kaufland był w Olsztynie ...

Roksi, jak dobrze policzyłam to ta spacerówka waży 10,5 kg. Jak dla mnie to za dużo :zawstydzona/y: Nie mam pojęcia ile ważą spacerówki, miałam nadzieję, że mniej ...
Izaa chyba ciężko o lżejszą spacerówkę chyba że parasolkę:tak:
widziałam dziś na żywo ten wózek z bliska i lipne są plastiki wyglądają tandetnie:baffled: linka od hamulca idzie na zewnątrz:baffled: nie powalił mnie a cena cos ponad 900zł ale wiadomo to w sklepie

reklama
My kupowaliśmy wersje gondola i spacerówka z x-landera więc ten zakup mi odpada. Choć myślałam o takiej lekkiej parasolce składanej , choć nie wiem czy Julka nie będzie do niej za mała, ponieważ tam się już powinno nieźle siedzieć.

Catedra mi osobiście najbardziej odpowiadałby nr 3 -Graco:tak:

Co do wyprawki odzieżowej to my dziś odwiedziliśmy mothercare ( jeśli macie ten sklep to polecam są suuuuuuuuper ciuszki dla dzieci w promocji) i zare ( jeszcze nie ma tych największych przecen ale kilka fajnych rzeczy znalazłam).;-) I oczywiście przypadkiem zajrzałam do Promod i nabyłam 3 bluzeczki dla mnie. :cool2:Jeśli ktoś szuka ciepłych spodni do kurteczki dla dziewczynki to są bardzo fajne z ciepłego materiału podszyte polarkiem w 5-10-15. Super jakość za 29zł. Ja właśnie takich szukałam bo jak nie zakładam kombinezonu to do kurteczki takie ciepłe spodnie są idealne. Jak ja uwielbiam przeceny .:-p:-p:-p Jeszcze pójde na koniec stycznia to może ceny będą jeszcze niższe.:tak::-D:-D

Do góry