reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja kupiłam jak na razie Ignasiowi karuzelkę tiny love i matę tiny love, tę z elementami do kopania kick&play, do tego mąż z synkiem przynieśli pudełko grzechotek z piwnicy po starszym synku, synek oddał kilka niemowlęcych maskotek, a ostatnio dostaliśmy leżaczek bujaczek fisher price, taki do 18kg, co potem dziecko może siedzieć.
Ale Ignaś znowu wrócił do rytuału tylko jem i śpię i naprawdę nie ma kiedy korzystać z tych sprzętów bo on praktycznie całą dobę przesypia, tylko na cycania się regularnie budzi.
W wózku spać nie ma jak, bo na górze mamy tylko gondolę, którą znoszę z naszego 3 piętra i wpinam w stelaż spacerówki na parterze.

Też coraz bardziej wypełnia i gondolę i spacerówkę.
U nas największy problem z wanienką, chyba przywieziemy drugą po synku. Bo mamy tę na wannową i już zajmuje ją od końca do końca.

kasiulec dziś już starszy synek śpi, ale jutro sprawdzę u niego w pokoju na płytach. Ja kupowałam mu w swoim czasie taką składankę piosenek hity wszechczasów czy coś takiego, to jest 4 płyty z piosenkami dla dzieci i jedna z nich to same kołysanki.
Ta kołysanka dla okruszka też jest na tej płycie i też jest moją ulubioną kołysanką :-).\

Znalazłam tę składankę co mamy (mamy więcej płyt ale tutaj jest najwięcej kołysanek):
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever_EMI-Music-Poland/browse/product/4,595736.html

To są kołysanki z tej płyty:
CD 4:1. Magda Umer & Grzegorz Turnau - Bajka iskierki
2. Anita Lipnicka - Uśnijże mi, uśnij
3. Magda Umer - Śpij kochanie
4. Marek Grechuta - Śpij - bajki snij
5. Ewa Bem - Idzie niebo ciemną nocą
6. Justyna Steczkowska - Już idziemy spać
7. Arfik - Zwyczajna kołysanka
8. Krzysztof Krawczyk - Dla Krzysia
9. Orkiestra Dni Naszych - Kołysaneczka
10. Zespół Dziecięcy Gong - A, a, kotki dwa
11. Zuzia Czerniak - Smutna kołysanka
12. Grzegorz Turnau - W muszelkach Twoich dłoni
13. Wesołe Podwórko - Kocia kołysanka
14. Kornelia Włodarczyk i Rass Tomi & Dzieciuff Squad - Kołysanka dla Fryderyka
15. Kasia Liebhen i Zespół Tęcza - Piosenka do poduszki
16. Majka Jeżowska - Kołysanka dla Michałka
17. Seweryn Krajewski - Kołysanka dla Okruszka

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianowi też puszczałam, mamy 5 części, ale teraz Ignasiowi na razie właściwie nie ma kiedy puszczać, bo jak śpi to lubi wyraźnie ciszę. Wtedy wszelka muzyka go wybudza i denerwuje, nawet karuzelki za bardzo nie ma kiedy puszczać a kupiłam tę na pilota z 4 różnymi utworami.

Niestety przez to jego uwielbienie ciszy i spokoju mamy problem popołudniami, bo starszego nie zaknebluję a on cały czas gada i krzyczy i wybudza Ignasia, tak więc po południu mam marudzące młodsze dziecię, bo chciałoby spać a w tym krzyku nie daje rady. Próby uciszenia 4 latka to syzyfowa praca. I tak w tygodniu jest lepiej, bo Krystian do 15.30-16 jest w przedszkolu, w weekendy Ignaś w dzień śpi tylko i wyłącznie na dworzu, w domu przysypia na 10-20 minut i się budzi, marudzi, cały czas ziewa, nie może spać.
Za to jak Krystian śpi albo jest w przedszkolu to Igi śpi cały czas i budzi się tylko na cycowanie.

Ostatnia edycja:
Może tak nie dokońca na temat.. ale znacie może jakieś ładne kołysanki, które można w necie ściagnąć?:cool2:
Mi podoba się kołysanka dla okruszka - Krajewskiego;-)
własnie chce jakąś płytę dla niuni stworzyć;-)

wpisz na wrzuta.pl kołysanki i całe mnóstwo Ci wyskoczy:-):-):-)

Ja też lubię kołysankę dla okruszka, ale w wykonaniu Turnaua i Umer. Nawet nabyliśmy całą płytę Kołysanki utulanki.

Dzisiaj kupilismy Damiankowi mate Fisher-Price Rainforest,napisze wam jak sie sprawuje jak maly sie obudzi;-)Mi sie podoba:-DJuz mowilam M ze jak nie maluszek to ja sie pobawie:tak::-D

A ja mam rainforesta ;-) Moja siostra zasponsorowała małej jak jeszcze w brzuchu była;-) super jest, i te melodyjki... Mam do tego jeszcze leżaczek-bujaczek i też sprawuje się rewelacyjnie. a szczególnie wibracja;-)

reklama
LEEE ja przed chwilą taką samą matę zamówiłam na allegro:-D:-D bardzo mi się podoba bo jest taka mega kolorowa:-D:-D
To sie zgralysmy:-D:-DJak tylko maly sie na niej znalazl to ttaaakkkiieee:szok:oczy zrobil..i sie zaczelo tracanie,szarpanie,gadanie sam do siebie:-D:-) Bawil sie sam ok 40min i ..zasnal. Przed chwila otworzyl oczy - uderzyl znow dwa razy w grzechotke i znow kima;-):-)To raczej byl trafiony zakup:-D:laugh2:

Do góry