J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja kupiłam jak na razie Ignasiowi karuzelkę tiny love i matę tiny love, tę z elementami do kopania kick&play, do tego mąż z synkiem przynieśli pudełko grzechotek z piwnicy po starszym synku, synek oddał kilka niemowlęcych maskotek, a ostatnio dostaliśmy leżaczek bujaczek fisher price, taki do 18kg, co potem dziecko może siedzieć.
Ale Ignaś znowu wrócił do rytuału tylko jem i śpię i naprawdę nie ma kiedy korzystać z tych sprzętów bo on praktycznie całą dobę przesypia, tylko na cycania się regularnie budzi.
W wózku spać nie ma jak, bo na górze mamy tylko gondolę, którą znoszę z naszego 3 piętra i wpinam w stelaż spacerówki na parterze.
Też coraz bardziej wypełnia i gondolę i spacerówkę.
U nas największy problem z wanienką, chyba przywieziemy drugą po synku. Bo mamy tę na wannową i już zajmuje ją od końca do końca.
kasiulec dziś już starszy synek śpi, ale jutro sprawdzę u niego w pokoju na płytach. Ja kupowałam mu w swoim czasie taką składankę piosenek hity wszechczasów czy coś takiego, to jest 4 płyty z piosenkami dla dzieci i jedna z nich to same kołysanki.
Ta kołysanka dla okruszka też jest na tej płycie i też jest moją ulubioną kołysanką :-).\
Znalazłam tę składankę co mamy (mamy więcej płyt ale tutaj jest najwięcej kołysanek):
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever_EMI-Music-Poland/browse/product/4,595736.html
To są kołysanki z tej płyty:
CD 4:1. Magda Umer & Grzegorz Turnau - Bajka iskierki
2. Anita Lipnicka - Uśnijże mi, uśnij
3. Magda Umer - Śpij kochanie
4. Marek Grechuta - Śpij - bajki snij
5. Ewa Bem - Idzie niebo ciemną nocą
6. Justyna Steczkowska - Już idziemy spać
7. Arfik - Zwyczajna kołysanka
8. Krzysztof Krawczyk - Dla Krzysia
9. Orkiestra Dni Naszych - Kołysaneczka
10. Zespół Dziecięcy Gong - A, a, kotki dwa
11. Zuzia Czerniak - Smutna kołysanka
12. Grzegorz Turnau - W muszelkach Twoich dłoni
13. Wesołe Podwórko - Kocia kołysanka
14. Kornelia Włodarczyk i Rass Tomi & Dzieciuff Squad - Kołysanka dla Fryderyka
15. Kasia Liebhen i Zespół Tęcza - Piosenka do poduszki
16. Majka Jeżowska - Kołysanka dla Michałka
17. Seweryn Krajewski - Kołysanka dla Okruszka
Ale Ignaś znowu wrócił do rytuału tylko jem i śpię i naprawdę nie ma kiedy korzystać z tych sprzętów bo on praktycznie całą dobę przesypia, tylko na cycania się regularnie budzi.
W wózku spać nie ma jak, bo na górze mamy tylko gondolę, którą znoszę z naszego 3 piętra i wpinam w stelaż spacerówki na parterze.
Też coraz bardziej wypełnia i gondolę i spacerówkę.
U nas największy problem z wanienką, chyba przywieziemy drugą po synku. Bo mamy tę na wannową i już zajmuje ją od końca do końca.
kasiulec dziś już starszy synek śpi, ale jutro sprawdzę u niego w pokoju na płytach. Ja kupowałam mu w swoim czasie taką składankę piosenek hity wszechczasów czy coś takiego, to jest 4 płyty z piosenkami dla dzieci i jedna z nich to same kołysanki.
Ta kołysanka dla okruszka też jest na tej płycie i też jest moją ulubioną kołysanką :-).\
Znalazłam tę składankę co mamy (mamy więcej płyt ale tutaj jest najwięcej kołysanek):
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever_EMI-Music-Poland/browse/product/4,595736.html
To są kołysanki z tej płyty:
CD 4:1. Magda Umer & Grzegorz Turnau - Bajka iskierki
2. Anita Lipnicka - Uśnijże mi, uśnij
3. Magda Umer - Śpij kochanie
4. Marek Grechuta - Śpij - bajki snij
5. Ewa Bem - Idzie niebo ciemną nocą
6. Justyna Steczkowska - Już idziemy spać
7. Arfik - Zwyczajna kołysanka
8. Krzysztof Krawczyk - Dla Krzysia
9. Orkiestra Dni Naszych - Kołysaneczka
10. Zespół Dziecięcy Gong - A, a, kotki dwa
11. Zuzia Czerniak - Smutna kołysanka