reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Kasiulec ja też tak mam z tym zastanawianiem się, jak nie pójdę na żywioł to...

No ale to 'chodzenie na żywioł' nie zawsze mi służy... Odkupiłam od znajomej znajomej używanego Roana, za darmochę niemalże... No ale... Powietrze mi schodzi z koła, M nie ma kiedy przysiąść do tego i dooopa. Muszę przed każdym spacerem pompować. A jeszcze ostatnio na spacerze koło mi zjeżdżało z osi i musiałam je kopać co chwilę żeby na nią z powrotem wjechało. I jeszcze jak przełożyłam budę ze spacerówki do gondoli to zauważyłam jak ta buda jest wypłowiała :szok::szok:Wieś jakaś...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i ten mój żywioł kosztował mnie 150zł...:confused2::confused2:

Wczoraj znaleźliśmy z M x-landera xa używanego przez rok, gondolę i spacerówkę za 5 stówek na Allegro. Facet przysłał nam zdjęcia mailem, jest ok. Kupujemy. Czerwony.:sorry:

No i zaczynam się rozglądać za karuzelką, bo Ania już wodzi za nami wzrokiem, ale szczerze mówiąc to bym wolała po sklepach pochodzić niż buszować na Allegro, tak dla samego chodzenia po sklepach :-)

Ostatnia edycja:
Amelkowa mi się udało kupić używkę za 86 peelenów Tiny Love. Nowa stówkę wiecej.

A ja mam Fishera tą huśtawkę 3w1 - dziadek kupił dla Zuzi. Zanim się urodziła Agata to 4 innych dzieci skorzystała i - jest w dalszym ciągu rewelacyjna :-)

Abejo te huśtawki są bajeranckie ale cena powala:confused2: jakby mi ktoś taką sprezentował to i owszem ale samodzielnie kupić to już nie bardzo:sorry:

Kasiulec no i super ten leżaczek:tak:

Amelka ja używam maritę ale mam rocznik bieżący ten nowy model już.... też używany i sprawdza się na wiejskich bezdrożach rewelacyjnie:-) do tego w domu pełni funkcję łóżeczka dziennego bo młoda ni cholery nie chce spać w swoim łóżeczku za to w wózku śpi rewelacyjnie:sorry: nie wiem o co jej chodzi:eek: może ma za twarde te łóżeczko bo w wózku ma wyścielone pościelą? muszę zamontować baldachim bo jak był to spała w nim chętnie... może ono jest po prostu za duże dla niej i nie czuje się bezpiecznie...

ahhh co do marity to u mnie inny wózek by nie przeszedł... młoda wypełnia praktycznie gondolę w 2/3:eek: jak nie przestanie rosnąć to do wiosny nie wiem w czym ją będę wozić...

w foteliku się na początku gubiła rozmiarowo a teraz też go wypełnia:sorry:

czy ja jakieś sterydy mam w tym mleku? w przyszłym tyg idziemy na szczepienie więc pewnie też i ją zważę w końcu:-p Buła....

Catedra to moja Maritka już wysłużona... ;-)

Abeja ja też wypatrzyłam na Allegro kilka fajnych używanek i pewnie się na coś zdecyduję, najbardziej mi się podobają takie z robaczkami - biedronkami, pszczółkami, gąsienicami z AUBY, ale tych używanych nie znalazłam... A lekko ponad stówkę kosztują...:confused2:

A o leżaczku też myślę, ale jak nam ortopeda powiedziała że dziecko nie powinno w takim leżeć do 4 m-ca ze względu na asymetrię ciała, która zanika właśnie w tym czasie, to zostawiam sobie ten wydatek na styczeń... I tak teraz nie mam miejsca na takie bajery :-p:-p

Ja mam wózek Implast Bolder, ale mi się nie podoba:sorry: ale za to bardzo fajnie się prowadzi go po leśnych drogach i błocie:-)

teraz rozgląam się za matą edukacyjną...

A ja wczoraj zamówiłam sobie na Allegro matę Tiny Love, matę Fisher Price, edukacyjną zabawkę Lipy Frog, duża grzechotkę i kołderkę, za ten zestaw zapłaciłam 116 zł z przesyłką... to chyba nie drogo? co prawda używane te rzeczy, ale na zdjęciach wyglądały git...

reklama
Może tak nie dokońca na temat.. ale znacie może jakieś ładne kołysanki, które można w necie ściagnąć?:cool2:
Mi podoba się kołysanka dla okruszka - Krajewskiego;-)
własnie chce jakąś płytę dla niuni stworzyć;-)

Do góry