reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Moja ostatnia zdobycz z ciucholanda. Bluzeczki kosztowały 80 gr, a body 1,40zł. Ogromny majątek. :-) Jestem taka zadowolona że udało mi się takie cuda kupić.
Ale bodziaków już muszę przestać kupować, teraz tylko jakieś bluzeczki i spodenki.

Załączniki

• 12.jpg
    12.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Moja ostatnia zdobycz z ciucholanda. Bluzeczki kosztowały 80 gr, a body 1,40zł. Ogromny majątek. :-) Jestem taka zadowolona że udało mi się takie cuda kupić.
Ale bodziaków już muszę przestać kupować, teraz tylko jakieś bluzeczki i spodenki.

Ja też lubię lumpki i zawsze można jakieś skarby za grosze powyciągać:tak:

Asieńko tak zachwalałas tę matę zoo, że też się zdecydowałam :) dziś kupilismy na allegro używaną..za całe 60zł ..odebraliśmy..wyprałam..teraz się suszy..wygląda jak nowa..mam nadzieję, że maluchowi się spodoba :) ja jestem bardzo zadowolona..
udało się nam tez kupić w atrakcyjnej cenie super huśtawkę - leżaczek :-p z fisher price :) o taka tylko o połowe tańsza:
FISHER PRICE H7184 HUSTAWKA MORSCY PRZYJACIELE DHL (821457185) - Aukcje internetowe Allegro

ale się cieszę..tyle radochy..a to przeciez dla malucha :tak: udany dzień zakupowy :-)

Ostatnia edycja:
My mamy tiny love i ona ma takie różne wystające szeleszczące elementy, a i nasza ma dodatkowo taki panel w który się kopie i ona wygrywa melodie, albo odgłosy zwierząt albo muzyka.
O taka jest ta nasza mata. Ja kupiłam używaną na allegro, ale w świetnym stanie:
TINY LOVE MATA PLAC ZABAW - KICK&PLAY Wrocław (818541520) - Aukcje internetowe Allegro

Jedyne co mnie zaskoczyło to rozmiary tej maty, przy Krystianie mieliśmy misie canpola (wtedy je dostaliśmy, więc nie miałam wyboru) i one były dużo mniejsze i sama mata i pałąki. Ta tiny love to jak mercedes przy tej canpolowej.
http://www.allegro.pl/item812958366_canpol_mata_edukacyjna_misiowe_przedszkole.html

mąż od kolegów z pracy dostał taki leżaczek bujaczek:
http://www.allegro.pl/item812747704_fisher_price_lezaczek_bujaczek_pozytywka_wibracje.html
fajny jest, tyle, że Ignaś nie lubi tych wibracji
no i Krystian się wpakowywał a leżaczek do 18kg (Krystian ma 20kg), trochę się baliśmy, żeby nie połamał. Bardzo zazdrosny jest o ten leżaczek.

Ostatnia edycja:
A u nas właśnie wibracja w leżaczku-bujaczku małej się super sprawdza! Mała od razu się uspokaja. W ogóle to się śmiejemy z T, że jak się buja nogą tym leżaczkiem gdy mała w nim leży tak podskakuje jakby była na prerii:-) I nazwaliśmy ją Dr. Quinn, a dokładnie to Mikejla;-) A piesek, który wisi przy niej to Sally- toporek:-D :-D :-D Mikejla uwielbia być bujana przez T. w ten sposób;-)

dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was ma taki bajer jak niania elektroniczna z czujnikiem oddechu? planuję powoli przeprowadzić Nadiuszkę do misiowo-dziecięcego pokoiku i chyba bardzo potrzebny mi taki gadżet aby wytrwać w tym postanowieniu i spać spokojnie.. co byście polecały?

a i jeszcze chciałam się dopytać czy są jakieś smoczki pasujące do butelek medeli? W sklepie gdzie kupowałam laktator nie było żadnych i teraz nie wiem, czy nie ma ich w ogóle czy tylko to była luka w zaopatrzeniu.. Na razie do karmienia podczas mojej nieobecności służyła łyżeczka, aby nie zaburzyć odruchu ssania, ale za miesiąc chciałabym ułatwić wszystkim życie już zwykłą butlą ze smokiem..

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was ma taki bajer jak niania elektroniczna z czujnikiem oddechu? planuję powoli przeprowadzić Nadiuszkę do misiowo-dziecięcego pokoiku i chyba bardzo potrzebny mi taki gadżet aby wytrwać w tym postanowieniu i spać spokojnie.. co byście polecały?

a i jeszcze chciałam się dopytać czy są jakieś smoczki pasujące do butelek medeli? W sklepie gdzie kupowałam laktator nie było żadnych i teraz nie wiem, czy nie ma ich w ogóle czy tylko to była luka w zaopatrzeniu.. Na razie do karmienia podczas mojej nieobecności służyła łyżeczka, aby nie zaburzyć odruchu ssania, ale za miesiąc chciałabym ułatwić wszystkim życie już zwykłą butlą ze smokiem..

do medeli jest tylko smoczek hubermana orginalny, ale on jest dla dzieci z rozszczepem warg, po za tym pasują wszystkie wąskie, nuk, dr Browna, canpola itp. ale położna laktacyjna w szpitalu powiedziała, że tych wąskich smoczków nie powinno się wogóle używać, że one powodują potem wady wymowy i logopedzi przestrzegają przed używaniem ich
i że tak naprawdę powinno się używać smoczków szerokich takich jak w butelkach typu tomy teepe albo avent.

Ja kupiłam w końcu tomme teepe a te butelki medeli używam tylko do przechowywania pokarmu.

Izaa ja miałam nakręcaną karuzelkę przy pierwszym synku, teraz już wolałam kupić używaną ale na pilota i na baterie hahaha. Zresztą pisałam w swoim czasie, że nakręcanie to tragedia dla mnie była.

Leżaczek mam tej samej firmy ale troszkę inny kilka postów dalej wklejałam link. U nas te wibracje się nie sprawdzają, ale boozqowa pisała, że jej się sprawdzają więc zależy od dziecka, najlepiej przymierzyć ;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Izaa z chuśtawką spokojnie, może daj dziecku czas na polubienie i zaakceptowanie nowości? my też mamy tę chuśtawkę i czasem Nadii się bardzo podoba (i rodzice mogą spokojnie zjeść wtedy swój posiłek) a czasem jest ryk, gdy młoda ma akurat ochotę być tylko na rękach.. serio nie wiem czy jest sens wymieniania: na innym leżaczku może Ci tak samo ryczeć, to raczej kwestia okoliczności kiedy się ją akurat wkłada i oczekiwań na jak długo ma dziecko tam pozostać..

a co do karuzelek: nad przewijakiem mam nakręcaną, a nad łóżeczkiem automat. Tą nad przewijakiem dziecko jest po prostu zachwycone (mini zoo), więc podczas przewijania nie narzekam na konieczność nakręcanie.. ale też młoda nie spędza tam zbyt wiele czasu, tylko tyle ile jest niezbędne na pieluchowe sprawy..

aha to czyli smoczki z canpolu pasują do medelowych butelek? dobrze wiedzieć, dzięki.

edit: po poście jagody - aj, czarna magia te smoczki, butelki, laktatory.. ale muszę zgłębić się w temat by zyskać choć trochę od-ssaczej wolności ;)

Ostatnia edycja:
Do góry