reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Co do termometrów to ja własnie miałam takie zdanie jak położne Pszczółko... w sumie dla lekarza nie liczą dwie kreski różnicy w pomiarze tempki, tylko ogólnie czy jest ona wysoka czy niska... ale jak pisałam te z szybkim pomiarem na pewno sa wygodniejsze w użyciu... ale jak kogoś nie stac to i ze zwykłym terometrem sobie poradzi:tak:

reklama
boozqowa ja mam tez taki podobny lezaczek fisher proice i mozna uzywac od urodzenia jak ma podstawke ze mozesz dac zeby sie nei bujalo
i wlasnie moja siostrzenica tez ma Stefanka:) - tego konika wodnego i jest super tez cche sprawic takeigo malej :)
a mata edukacyjna hmmm nie wiem od kiedy mozna ja narazie qwstrzymalam sie z tym zakupem uwazam ze mi to nie potrzebne

a ja jestem zdania (na podstawie opinii rehabilitantów i psychologów), że mata edukacyjna to bardzo dobra zabawka dla dziecka. Oczywiście nie musi być z tych najdroższych, niemniej jednak mata doskonale rozwija percepcje maluszków, zmusza je do nieustannego ruchu, a co za tym idzie rozwoju. Moja Zuzia właśnie na mecie zaczęła się obracać na boki, chwytać w rączki przedmioty, potem czołgać..
Mata tak naprawdę to dużo lepszy prezent dla dziecka niż huśtawki i leżaczki :-)

A ja znów nieskromne pochwalę się nabytkami dla małej;-)

To wszystko z cyklu "Dobra siostra z Londynu" :-D:-D:-D

28kukc5.jpg

Kocyk w Carsy to dla mojego braciszka który jest w nich po prostu zakochany;-)

Leżaczek bujaczek:

FISHER PRICE LEŻACZEK LAS ROPIKALNY WA-WA KURIER (756622977) - Aukcje internetowe Allegro

Mata edukacyjna:

MATA EDUKACYJNA Fisher Price RAINFOREST K4562 (749402830) - Aukcje internetowe Allegro

Takie cudo grające i świecące do spania :-) :

Fisher-Price Ocean Wonders Soothe and Glow Seahorse - Pink - Fisher-Price - Toys "R" Us

Od kiedy można używać tych leżaczków i mat dla dziecka?

Abejko, bardzo fajna torba za bardzo fajną cenę!
Jak widziałam ile wołają za takie torby to wdzięczna byłam Bogu, że u mnie razem z wózkiem była. Też widziałam w sklepach same po 200 zł i w górę.
A ten turkusik bardzo podobny do koloru Twego wózka więc chyba bym się nie zastanawiała ;-)

Świetne nabytki :) Mi też się marzy jakaś fajna mata z kick&play. Niestety narazie muszę pooszczędzać. Kupię pewnie pod koniec października albo na początku listopada. Raczej wątpie żebyśmy od kogoś taki prezent dostali, bo najtańsze one nie są. Myślę że jak mała będzie miała ok mies. zacznę jej używać. Planuje też zakup takiej "maty-puzzli" z pianki.

Co do termometrów to ja własnie miałam takie zdanie jak położne Pszczółko... w sumie dla lekarza nie liczą dwie kreski różnicy w pomiarze tempki, tylko ogólnie czy jest ona wysoka czy niska... ale jak pisałam te z szybkim pomiarem na pewno sa wygodniejsze w użyciu... ale jak kogoś nie stac to i ze zwykłym terometrem sobie poradzi:tak:

Zdania są różne. U mnie w szkole rodzenia była para, która też bardzo krytykowała te termometry z szybkim pomiarem. Kupili właśnie w aptece jakiś za 100 zł i źle mierzył. Ja może miała bym inne zdanie gdyby ten tani elektroniczny który mam w domu dobrze mierzył. I nie chodzi tu o 2 kreski, a o znacznie więcej. Zazwyczaj pokazuje on 35,8 i te okolice, a wątpie że u mnie wszyscy w domu mają obniżoną temp:eek: A nie należał on też do tych najtańszych (kosztował ponad 30 zł). Myślę, że nie zależnie od tego jaki planuje się kupić, najlepiej użyć go w sklepie.

Abeja torba fajna. Tylko, że jak dla mnie ma parę minusów. Jakiś czas temu szukałam dla siebie i widziałam że często dodają do nich przewijak turystyczny i niektóre w cenie podobnej do tej torby mają kieszonkę trzymającą ciepło. Jeżeli nie zalerzy ci na tym, to ja bym się nie zastanawiała i brałą tą. Fajnie wygląda i pasuje ci do wózeczka.

Też słyszałam dużo pozytywnych opini na temat tych mat. Szczerze, to nie spodziewałam się,że siostra znów się "szarpnie" na coś takiego i planowałam kupić taką tańsza, w Tesco z Canpol babies są nawet za 65 zł. No, ale że taka miła niespodzianka mnie spotkała to tylko same plusy.

Otóz to!!Przy Jaśku miałam najzwyklejszy rteciowy i przezylismy(10 lat temu elektroniczny był luksusem ,na który nie było nas stać)W zeszłym roku kupiłam elektroniczny za 20 zl i jestem zadowolona,dobrze mierzy jest dość szybki i zamierzam go używać

Jeżeli chodzi o termometry to ja również mam ten zwykły elektroniczny i zamierzam go używać.

Aaaa, i wczoraj postanowiłam, że kupię małej tą lampę z ikei w kształcie kwiatka, koloru różowego
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10074646

Chciałam kupić na allegro, ale akurat się okazało, że T. dziś ma jechać do wrocka do Ikei busem z kolegą po meble;-) Co za rewelacyjny zbieg okoliczności;-)
Z przesyłką za lamkpkę to wychodziła na allegro prawie tyle jakbym w Ikei dwie kupiła.

Ostatnia edycja:
Abeja torba fajna i dość pojemna:tak:

Booazqowa świetne nabytki :-) Szkoda że Ikea tak daleko też mi się te lampki kwiatki podobają:-(

Właśnie się zorientowałam że w domu nie mam termometra:eek: musze jakiś wybrać .

reklama
Do góry