reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ano gotowe, tak mnie dziś wzięło... i przed chwilą zamówiłam nalepki na allegro... wiosenne kwiatki. Postci z bajek będzie młodsza miała po przeprowadzce do starszej siostry...
eedytko wiem o jakim przyborniku mowa, ja mam jeszcze 2 inne posciele tego producenta i wtedy nie było tamtych... dlatego teraz tez kupiłam ten sam...
ten drugi bardzo mi się też podoba, szczególnie ten na pampersy nawet sie zastanawiałam czy kupic ale w koncu zrezygnowałam, przy Zuzi kilka sztuk pampersów wkładalismy do jednej z tych kieszonek i też były pod ręką.
Z baldachimu (miałam moskitierę) szybko zrezygnowałam :-)

reklama
OK - a teraz w końcu: komoda naszego Filipka.Tak jak pisałam już ze wzgl. metrażowych - komoda stoi w naszj sypialni,z której wchodzi się do pokoju dziennego,tam synek będzie miał swój kącik.

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 68
Heyka laski
Wrzucam kacik naszej Agatki w naszej sypialni, na ścianę jeszcze nakleje jakieś naklejki(myślę o jakichś delikatnych), lampki nie będzie nad łożeczkiem bo mam przy łożku sypialnianym i chyba starczy źródła światła :-)

Abeja, czy ty się przypadkiem nie spodziewacz czworaczków? Tyle ciuchów naraz to ja widziałam w hurtowni...:szok:

WOW dziewczyny... jednak drugie dziecko to mniejszy wydatek... ja nie mam tylko pampków jeszcze, a do tej pory wydałam tylko 250 zł dla dziecka i 100zł na siebie... resztę miałam po Kubie...:-)... Monka to ja pobiłam rekord:-p

:cool::cool::cool:. No dobra - oddaję koszulkę.

To ja nie będę wklejać ile szafek zajmują mi rzeczy dla synka. Ech ale ja teraz starałam się nic nie dokupować, bo za pierwszym razem mocno przecholowałam a potem mnóstwo rzeczy dostałam ;-).

OK - a teraz w końcu: komoda naszego Filipka.Tak jak pisałam już ze wzgl. metrażowych - komoda stoi w naszj sypialni,z której wchodzi się do pokoju dziennego,tam synek będzie miał swój kącik.

Ale masz zarabistego Alfa!!Jasiek go uwielbia!!!Ogląda z tata i obaj rycza ze śmiechu!!

Abeja mam identyczna czapeczke dle małej,ta różowa z fredzelkami:-)

Aga, nie doczytałam wcześniej - to są ciuszki tylko 0-6 czyli max do 74. (74 kilka sztuk). Uwierzcie, że ja tych rzeczy nie kupowałam nawet przed Zuzą, większość dostałam.

A ja muszę wybrać się jeszcze raz po płatki Leko bo M wczoraj tak sobie w pracy pociachał kciuka głęboko że babka mu opatrzyła ja mu miałam zmienić opatrunek i ten dziś rano o 6 krzyczy biega po domku że mu leci strasznie:szok::szok::szok: i wszystkie gaziki i kilka płatków leko (zakładał buta więc podejrzewam że mnóstwo bakterii mu się dostało do paluszka) jakie miałam dla naszej córki poszły na kciuk męża-ale mówię wam jak tryskało szok.. A ja jeszcze zaspana i taką kukłę mu zrobiła żę teraz dzwonił i koledzy z pracy to się śmieją z niego:-D:-D:-D:-D:-D:-D No i do apteki po gaziki jałowe i Leko i może wezmę więcej dla M w razie jakiegoś skaleczenia :happy:

Ja chciałam robić chrzciny pocz. grudnia,ale teraz tak przemyślałam i chyba 26.12 w II dzień Świąt zrobimy,bo rodzinka M. przyjedzie /4 os/ i zostanie na noc, a wtedy mój brat musi spać poza domem, u ciotki,żeby im pokój zwolnić. A pozatym na święta i tak gotuję i tak,więc mała różnica. W sumie lokalowo to nie mamy salonu, ale pokój brachola jest największy, więc te 15 osób powinno się zmieścić. Zastanawiam się czy zapraszać nasze babcie - czyli prababcie Filipka, ale wtedy dojdzie nam 4 os a to już dużo...
.

ja też się zastanawiałam nad pradziadkami, ale raczej zaproszę bo u nas wszyscy zapraszają. A swoją drogą to ostatnio babcia mnie wkurzyła, bo oświadczyła że do mnie do szpitala przyjdzie:wściekła/y:. Powiem mamie że ma jej niepozwolić bo nie mam ochoty na takie odwiedziny.

U mnie jest tak że chrzestna kupuje ubranko, szatke i wiązaneczke a chrzestny świece i płaci za zdjęcia lub daje na nie pewną kwote. Dla mnie super wyjście. Ponieważ chrzestną będzie moja siostra już co nie co zakupiłyśmy:-D:-D:-D

To wam się pochwale co mamy . Do wyboru 2 pary butków:-p

Zobacz załącznik 168977 Zobacz załącznik 168978

I dwie sukienki , jeszcze nie wiem którą wybiorę , zobaczę w której będzie ładniej wyglądać:cool2:

Zobacz załącznik 168979 Zobacz załącznik 168980 Zobacz załącznik 168981

Ponieważ to będzie zima obowiązkowo kombinezonik:tak:

Zobacz załącznik 168982

Takie to wszystko cukierkowe ,lubie sobie na to popatrzeć i już tęsknie za moją niunią:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

mam podobną do tej różowej :-)

WOW dziewczyny... jednak drugie dziecko to mniejszy wydatek... ja nie mam tylko pampków jeszcze, a do tej pory wydałam tylko 250 zł dla dziecka i 100zł na siebie... resztę miałam po Kubie...:-)... Monka to ja pobiłam rekord:-p

Boozqowa ja mam jeden rożek...

Kasiulec do wózka mam "becik hiszpański"

Amelkowa co do lezaczka to ten który pokazałam ma fajner kolorki, ja mam stary model (nie takie bajeranckie kolory), ale w budowie jest identyczny, byłam bardzo zadowolona...

Catedra a dlaczego te zwykłe elektroniczne są odradzane u maluszków? czy chodzi tylko o długi pomiar temp.? ja mam zwykły elektroniczny i zawsze mi sie sprawdzał... fakt, te do czoła czy do ucha sa na pewno o wiele bardziej wygodne...

Kinguś ja prałam i wózek i fotelik, ale tylko dlatego, ze to lezało w piwnicy... ale jak było nowe dla Kuby to nie prałam

jak chrzciłam Kubę to kupowałam wszystko sama... nawet nikt nie spytał czy cos powinien kupić...:eek:

co to termometrów to u mnie położne w szpitalu mówiły że te zwykłe elektroniczne dają lepszy pomiar i oni takich używają na oddziale. Pozatym mówiła że mieli do testowania te do ucha i one właśnie dawały niedokładny pomiar. Ja mam jednak inne zdanie tzn takie jak Catedra. :tak: W domu mam zwykły elektroniczny i zaniża temp. Kupiłam ten do ucha i czoła w Lidlu i uważam że jest o niebo lepszy.

reklama
A ja znów nieskromne pochwalę się nabytkami dla małej;-)

To wszystko z cyklu "Dobra siostra z Londynu" :-D:-D:-D

28kukc5.jpg

Kocyk w Carsy to dla mojego braciszka który jest w nich po prostu zakochany;-)

Leżaczek bujaczek:

FISHER PRICE LEŻACZEK LAS ROPIKALNY WA-WA KURIER (756622977) - Aukcje internetowe Allegro

Mata edukacyjna:

MATA EDUKACYJNA Fisher Price RAINFOREST K4562 (749402830) - Aukcje internetowe Allegro

Takie cudo grające i świecące do spania :-) :

Fisher-Price Ocean Wonders Soothe and Glow Seahorse - Pink - Fisher-Price - Toys "R" Us

Od kiedy można używać tych leżaczków i mat dla dziecka?

Abejko, bardzo fajna torba za bardzo fajną cenę!
Jak widziałam ile wołają za takie torby to wdzięczna byłam Bogu, że u mnie razem z wózkiem była. Też widziałam w sklepach same po 200 zł i w górę.
A ten turkusik bardzo podobny do koloru Twego wózka więc chyba bym się nie zastanawiała ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry