reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Heyka laski
Wrzucam kacik naszej Agatki w naszej sypialni, na ścianę jeszcze nakleje jakieś naklejki(myślę o jakichś delikatnych), lampki nie będzie nad łożeczkiem bo mam przy łożku sypialnianym i chyba starczy źródła światła :-)

Łóżeczko:

p9306871.jpg

Wóz :-)
p9306872.jpg

garderoba malucha zrobiona z regału Ikei, muszę dokupić na górę i dół koszyki lub ozdobne kartony ale póki co nic mi się nie podoba
p9306876.jpg

Mnóstwo szmat...

p9306877.jpg

Torby szpitalne :-)

p9306880.jpg

Wychodzimy ze szpitala:
p9306878.jpg

I specjalnie dla catedry - brak firanek cioci spod Legnicy :-)
p9306875.jpg

reklama
Catedra a dlaczego te zwykłe elektroniczne są odradzane u maluszków? czy chodzi tylko o długi pomiar temp.? ja mam zwykły elektroniczny i zawsze mi sie sprawdzał... fakt, te do czoła czy do ucha sa na pewno o wiele bardziej wygodne...

podobno dają fałszywe odczyty:confused2: tak poczytałam w necie:sorry:

Heyka laski
Wrzucam kacik naszej Agatki w naszej sypialni, na ścianę jeszcze nakleje jakieś naklejki(myślę o jakichś delikatnych), lampki nie będzie nad łożeczkiem bo mam przy łożku sypialnianym i chyba starczy źródła światła :-)

Łóżeczko:

p9306871.jpg

Wóz :-)
p9306872.jpg

garderoba malucha zrobiona z regału Ikei, muszę dokupić na górę i dół koszyki lub ozdobne kartony ale póki co nic mi się nie podoba
p9306876.jpg

Mnóstwo szmat...

p9306877.jpg

Torby szpitalne :-)

p9306880.jpg

Wychodzimy ze szpitala:
p9306878.jpg

I specjalnie dla catedry - brak firanek cioci spod Legnicy :-)
p9306875.jpg

abeja chciałam identyczną pościel kupić:cool2: bardzo mi się te paseczki podobają:-D:-D:-D

firanki powiadasz, że zdjełaś:-D:-D:-D a powiedz mi ta roleta to chyba do samej ziemi się składa? i dlaczego z boku jest nie pociągnięta do samej góry? sorki za durne pytania... nie wiem czy tak ma być:-p

ekhm... nie rozkłada się do samego dołu ale od poczatku...
Miało byc od górnej półki do dołu... ale na górnej półce koszyki lub karton więc obiłam materiałem dopiero poniżej...
potem robiłam tę roletę rzymską... i sposób mocowania (już po pocięciu i obszyciu) mocno mnie zaskoczył.... tzn zamocowania na półce... zeby to było mozliwe trzeba było roletę podnieść... co spowodowało, że z boku wygląda jakby brakło u góry materiału a na dole jedna półka została odlkryta hahahah :-) ale co tam..
kupie jakieś fajne kartony na górę i doł - tylko znajdę, póki co nic fajnego nie widziałam.

ekhm... nie rozkłada się do samego dołu ale od poczatku...
Miało byc od górnej półki do dołu... ale na górnej półce koszyki lub karton więc obiłam materiałem dopiero poniżej...
potem robiłam tę roletę rzymską... i sposób mocowania (już po pocięciu i obszyciu) mocno mnie zaskoczył.... tzn zamocowania na półce... zeby to było mozliwe trzeba było roletę podnieść... co spowodowało, że z boku wygląda jakby brakło u góry materiału a na dole jedna półka została odlkryta hahahah :-) ale co tam..
kupie jakieś fajne kartony na górę i doł - tylko znajdę, póki co nic fajnego nie widziałam.

więc jednak:-D:-D:-D trochę to dziwnie wygląda dlatego pytam:-D a swoją drogą strasznie dziwny materiał kupiłaś... nie mówię, że brzydki broń boże:-p tylko bardzo ciężki wzór do którego ciężko będzie dobrać dodatki:sorry: ma takie specyficzne połączenie kolorów rzadko spotykane:happy:

a ja bym za pomocą piły ręcznej ucięła te wystające listewki na górze i jak się da na dole te pseduonóżki i wtedy powinna się prawie cała materiałem zakryć... anie da rady tego mechanizmu u góry przykręcić nie pionowo jak jest teraz a poziomo do szafy?

Ostatnia edycja:
nie da się jej przymocować inaczej niestety.... kombinować nie będę bardziej, bo to i tak będzie widoczne tylko do wiosny, potem laduje za drzwi. A jak stanie za drzwiami (w rogu jak teraz łożeczko) to nie bedzie widać tego z boku.
Materiał mi się spodobał, taki na maxa szalony i w sumie wydaje mi się, że w zwiazku z tym dziwnym połączeniem kolorów to właśnie rozne kolory mozna dobrac :-)

nie da się jej przymocować inaczej niestety.... kombinować nie będę bardziej, bo to i tak będzie widoczne tylko do wiosny, potem laduje za drzwi. A jak stanie za drzwiami (w rogu jak teraz łożeczko) to nie bedzie widać tego z boku.
Materiał mi się spodobał, taki na maxa szalony i w sumie wydaje mi się, że w zwiazku z tym dziwnym połączeniem kolorów to właśnie rozne kolory mozna dobrac :-)

ja nie mówię, że coś z nim nie tak:-D tylko wszystko inne ja już bym dawała stonowane, jednolite w tym pokoju i bez wzorów bo baaardzo dominuje we wnętrzu:tak:

Abeja kącik super i wszystko dla dzidzi już gotowe widzę:tak::tak::tak:
My mamy też taką pościel w paseczki dokładnie ten sam wzór jak tylko zobaczyłam to juz wiedziałam że kupię tylko że my mamy jeszcze baldachim:tak: i troche inny ten organizer tzn mamy taką torbę przywiązywaną do łóżeczka i mój M pyta czemu my też nie mamy takiego jak Ty czemu nie zamówiłam, a tamten był w naszym zestawie i już a przeciez nie będę łóżeczka obwieszać ze wszystkich stron:-p

reklama
Dentico - śliczne te ciuszki do chrztu. A jakie buciczki! Super!

Abeja - kącik b. fajnie zrobiony. I rzeczywiście ciuszków masz dla małej sporo, robi ta szafa wrażenie, nie powiem. To są tylko te małe rozmiary? Bo ja tych 56 i 62 nie mam dużo, a tych większych jeszcze nie piorę i nawet do komody nie wkładam.

Do góry