reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Dziewczynki mam pytanie czy natrafiłyście może na takie osłonki na brzeg łóżeczka(silikonowo-plastikowe) żeby dziecko nie gryzło łóżeczka.
W internecie znalazłam tylko, że są razem w komplecie z łóżeczkiem a ja chcę oddzielnie dokupić.
Jakby Wam się rzuciło w oczy gdzieś na allegro albo w jakimś sklepie to dajcie znać.
:tak:Ikea takie cudo posiada,;-)

Co do ubierania łóżeczka to mam nadzieję zrobić to jutro jeśli tylko mój M wkońcu je dziś skręci bo jak nie to będę zła jak osa a to nie wróży dla niego nic dobrego:-p
jakoś czuję że mi czas ucieka... a nie chce żeby moje łóżeczko dla mojego dzidziusia ubierała np. teściowa:no::no::no::no:
ubiorę i przykryję prześcieradłem coby się nie kurzyło i już:tak: a będę spokojna i będę mogła oczy pocieszyć:tak:

Ja z ubraniem łóżeczka poczekam maksymalnie jak najdłużej;-) U mnie bardzo szybko się kurzy wszystko i mam psa i kota, kłaki latają ;-) i nie chcę żeby naleciały na łóżeczko tzn prześcieradło bo pościeli nie kupiłam, stwierdziłam że mała na początku i tak będzie spać w rożku potem śpiworek więc nie potrzebna mi pościel na dobrą sprawę:tak:

Guziczek ja zrobię to samo, tzn pościeli nie mam , narazie rożek potem taki śpiworo-kocyk, myśle, że wystarczy, a ochraniaczy tez nie mam bo stwierdziłam, że będzie mi maleństwo zasłaniać z poziomu mojego łóżka w nocy, a przecież taki smyk kilkutygodniowy to jeszcze sie tak nie rzuca , nie ?:confused:
jeszcze tylko prześcieradła muszę dokupić i spiryt 70- volt :-)

Sylvia31 kurcze masz rację teraz jak napisałaś że z poziomu łóżka nie widać malucha.... u mnie to samo ale może po prostu odegnę jedną stronę ochraniacza i wystarczy, ja kupiłam 2 prześcieradła na gumkę jedno z frotki a drugie z bawełny dla urozmaicenia:-D

A zamiast spirytu to polecam te nasączone gaziki Leko właśnie spirytem, babka w aptece powiedziała że jest mniej babrania z flaszka i przelewaniem rozrabianiem, 10 szt gazików nasączonych kosztuje 3 zł

A zamiast spirytu to polecam te nasączone gaziki Leko właśnie spirytem, babka w aptece powiedziała że jest mniej babrania z flaszka i przelewaniem rozrabianiem, 10 szt gazików nasączonych kosztuje 3 zł

tyle, ze w praktyce te gaziki sprawiają się gorzej, ciężko dotrzec do wszystkich zakamarków, a tak maczasz w spirytusie patyczek do ucha i docierasz wszedzie.

reklama
tyle, ze w praktyce te gaziki sprawiają się gorzej, ciężko dotrzec do wszystkich zakamarków, a tak maczasz w spirytusie patyczek do ucha i docierasz wszedzie.

W sumie może masz rację ale jak nawinie się taki gazik na patyczek to tez da radę wejść w zakamarki koleżanka tak wymyśliła to i ja tez spróbuję, a poza tym szkoda mi tyle kasy na flachę spirytu:-p

Do góry