reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra wzór jest z Ikea ale pólki robione samodzielnie na wymiar, bo Ikeowe drogie i nie pasowały nam pod parapet.. a łożko to już Ikea :-) ma rosnąć razem z młodą. Ja chciałam jej tam zawiesić jeszcze taki Ikeowy baldachim/moskitiere nad tym łóżeczkiem ale mąż zaprotestował...

ten księżniczkowy jest bardzo tandetny z ikei... ale fajoski mają ten zielony w kształcie listka i on by tam zdecydowanie fajniej wyglądał... :tak: bo pokój nie jest typowo dziewczyński ale po prostu dziecieco kolorkowy:tak:

reklama
Dziewczyny super te Wasze kąciki i wózki i wszystko a ja nie mogę powklejać fotek bo nie mam w kompie żadnego programu do zdjęć bo M pokasował jak robił porządek w kąpie i muszę go przypilnować żeby zainstalował cos:tak::tak::tak:

Co do laktatora to też nie kupiłam bo nie wiem czy będzie potrzebny a nie mamy kasy żeby teraz wydać kupimy jak coś to po porodzie:tak:

ten księżniczkowy jest bardzo tandetny z ikei... ale fajoski mają ten zielony w kształcie listka i on by tam zdecydowanie fajniej wyglądał... :tak: bo pokój nie jest typowo dziewczyński ale po prostu dziecieco kolorkowy:tak:
ja mam ten zielony listek:tak::tak::tak:
u mnie ogólnie zielone dodatki raczej będa przeważac:tak::tak:

szkoda tylko ze fundusze na pokój poszys ie walic na tableki i dojazdy do ustronia- ale... bedie ok- pokój dokonczony vedzie pozniej po prostu-jakos na to nazbieram;-);-)

musze dokupić jeszcze lampki na ściane i na sufit też.... no i farbe:nerd::nerd:

Medeuska , nie martw się na pewno na wszystko jakoś uzbierasz i pokoik będzie piękny:tak:

Szkoda że naszą Ikee w Łodzi tak długo juz budują , mieli otwworzyć w październiku ale chodzą słuchy że może za rok , w sumie nawet ścian jeszcze nie dokończyli:baffled:

Ja kupiłam tylko laktator ręczny , drewex ( ok 50 zł ) ale jak będe potrzebowała to jednak tą medele mini electric kupie ale narazie mi szkoda troszke kasy bo on już ok 250 zł kosztuje , zobaczymy czy będzie potrzebny:tak:

Laktator mam na wszelki wypadek, Avent ręczny, mam nadzieję że mi się przyda bo mam zamiar chociaż do 6 mc karmić piersią a zaocznie robię szkołę wię na weekendy trzeba będzie jakos mleko skombinować i tu rozpoczyna się rola Aventa:-D:-D

wy macie zielony litstek a ja mam taki z koleczkami co jest puszczony ... posle zdjecie po zakonczeniu remontu
abeja ja kupilam fajna polke w ikei za 30 zl :p i jestem zadowolona:)

niunia półka półce nierówna, te które mnie interesowały kosztowały od 199 pln wzwyż i na dodatek nie pasowały mi wymiarowo. Obliczyłam, że nawet gdyby pasowały to na same póki z Ikea musiałabym wydać 600 pln, do tego szafa 800. A za 800 kupiliśmy, pocielismy i okleiliśmy płyty na wszystkie meble w pokoju dziecięcym i jeszcze na garderobę do przedpokoju. No i mamy na wymiar tak jak nam pasuje :-)

moje stoi nieubrane i mnostwo pierdoł w środku :-) szkoda mi, żeby się kurzyło..
monika mozesz przygotować wszystko schować do szafy i mąż może ubrać jak będziesz z bobasem w szpitalu...

reklama
Serio, bo mi na zdjęciu wyglądały na kwiatuszki:-D:-D:-D. Gapa jestem, chyba ze mną coś nie tak. Kinguś, więc śliczne misie masz nad łóżeczkiem:-D:-D:-D:-D
hehe, ja też myślałam, że to kwiatki :rofl2::-D
Z daleka rzeczywiście nie podobne do misiów ;-);-)

Kinguś,śliczny kącik i misie;-):tak::-)

:-D:-D:-D Milutki kącik :tak: i od razu widziałam misie z balonikami :tak::-D
Dzięki ;-)

Pokazywalam Wam juz BMW mojego synka w wersji z gondola a dzisiaj chwale sie w wersji z fotelikiem..moze pod daszkiem jakiegos misiaczka powiesic?hmm..
Super bryka.

Dziewczyny a kupujecie już takie rzeczy jak np. laktator, bo w sumie nie wiadomomo czy będzie potrzebny..?
Ja pożyczyłam od koleżanki.

Jak myślicie nie jest za wcześnie na "ubranie" łóżeczka?
Moje stoi gołe:-D:-D

Dziewczynki mam pytanie czy natrafiłyście może na takie osłonki na brzeg łóżeczka(silikonowo-plastikowe) żeby dziecko nie gryzło łóżeczka.
W internecie znalazłam tylko, że są razem w komplecie z łóżeczkiem a ja chcę oddzielnie dokupić.
Jakby Wam się rzuciło w oczy gdzieś na allegro albo w jakimś sklepie to dajcie znać.

Do góry