reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ale namieszałam, mam posta pod postem a teraz nie mogę tego usunąć:zawstydzona/y:. Przepraszam dziewczynki, za dużo miałam postów do czytania:-). Bo teraz to jeszcze chciałam Wam pokazać kilka zdjęć i zapytać o nawilżacz powietrza. W naszym pokoju, gdy się grzeje, jest bardzo gorące i suche powietrze, kładzenie czegokolwiek na grzejniku odpada, bo to grzejniki na prąd i na nich nie wolo niczego suszyć. Pomyśleliśmy, że kupilibyśmy nawilżacz do pokoju. Tylko kompletnie nie mamy o tym pojęcia. Może któraś z Was pomoże i napisze na co zwracać uwagę
bodziak:-), w końcu dzidziuś urodzi się w Irlandii i na razie tu mieszkamy:-D

no i nasza elektroniczna niania:-), z czujnikiem ruchu i lampką (co prawda trochę słaba, ale niech tam)

asieńka gwiazdki pierwsza klasa :tak: też mieliśmy przed malowaniem pokoju..i efekt był nieziemski..teraz nie mamy, bo mam takiego stracha, żeby maluszkowi nic do lożeczka nie wpadło..i bałam się, że może jakaś gwaidka spaść..i stanie mu sie krzywda..wiem wiem..panikuje, ale taka fobia i już..
bodziak mnie rozwalił..cudeńko :-D a czemu niania niby slaba?:confused:
co do nawilżacza..my kupilismy..nie żalujemy..choć cięzko osiagnąc nawilżenie 70% i więcej, co jest podobno najlepsze...my mamy z tą jonizacją..a nawilżacz wystarczy myć raz w tygodniu..
zwróćcie uwage gdzie umieścicie nawilżacz..musi stac wyżej niz na podlodze..no i pilnujcie, by nie stal w poblizy mebli, na które może działac mokra mgiełka..ja tak straciłam niestety blat nowej komody...ale teraz mam lepszy, bo mój M dopasował kolorystycznie plytę i zrobił od razu taki pod wymiar przewijaka :tak:

Oto nasz pojazd

pojazd pierwsza klasa :tak:

a to moj pojazd

ładny..zgrabniutki :tak:

Hej laseczki,
Spóźniona pani plastyczka zdązyła dzisiaj namalowac obrazek tylko na jednej ścianie :-) a oto efekt:

p9156853.jpg

Abeja efekt super! a mnie zaciekawił ten psiak przewieszony przez lóżeczko..to chyba taki pluszowy dywanik:confused: szukam czegos podobnego..nie wiecie gdzie moznaby kupić cos takiego :confused:

W ogóle co do komfortu oddychania i funkcjonowania w mieszkaniu z kaloryferami w porównaniu do mieszkania z piecem kaflowym to niebo a ziemia! Jedna zima z piecem uświadomiła mi jak dobrze się śpi, nie zasycha i nie piecze w nosie i ustach, przeżyłam szok, że tak można w ogóle :szok::szok::szok:
No i poza tym, że roboty jest koło pieca to mi się on bardziej podoba niż kaloryfery... Temperaturę mieliśmy tak ok 20-23stopni więc nie było źle - chyba że nas nie było cały dzień to spadała do 19...

Amelkowa..juz miałam wczesniej pytac..bo tak mnie to zaciekawiło..:sorry2:przepraszam :zawstydzona/y: ale to gdzie będziecie teraz mieszkać? bo mnie zastanawia, czemu i gdzie twój M ociepla sciany zewnetrzne..:sorry2:

Tutaj moja Kinia będzie spać.

bardzo ładnie :tak:

reklama
Shenkoka to nie jest dywanik a zwykła maskotka. Mi sięga do ramion:szok: przytargała go kiedyś moja kolezanka... i tylko problem z nim jest bo jak sie go połozy na ziemi to zajmuje całe wolne miejsce na podłodze...:wściekła/y: wiec wisi...:eek:

Shenkoka mieszkamy dalej w tej naszej kawalerce, ale że było tu dość chłodno ostatniej zimy to M ocieplił ścianę na zew (niski parter) sąsiedzi już mieli to porobione, więc my też się zdecydowaliśmy, mamy nadzieję że łatwiej będzie dzięki temu utrzymać tu temperaturę ( jeden piec kaflowy na całe mieszkanie).
A klucze do nowego mieszkania w stanie developerskim dostaniemy pod koniec października, więc zanim je wykończymy (liczymy maks. 3m-ce) będziemy musieli jeszcze tu pomieszkać, czyli tak do stycznia :dry:
Ze względu na Anię ocieplaliśmy...

reklama
Sliczne te wasze "kaciki" i Kubus super,tez bym chciala cos podobnego ale wynajmujemy mieszkanie wiec ewentualnie tylko naklejki na sciane wchodza w gre:tak:Mysle np o takiej z pianki. Juz kiedys pisalam ze uwielbiam postacie Disney'a;-)
Pokazywalam Wam juz BMW mojego synka w wersji z gondola a dzisiaj chwale sie w wersji z fotelikiem..moze pod daszkiem jakiegos misiaczka powiesic?hmm..

Załączniki

• 100_3545 - Copy.jpg
    100_3545 - Copy.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 75
  • 100_3546 - Copy.jpg
    100_3546 - Copy.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 67
  • LWW001.jpg
    LWW001.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Do góry