reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

daizee,to tylko pozazdrościć teściowej,moja ani przy pierwszej wnuczce,ani przy drugiej się ani z kaską,ani tym bardziej żadną wyprawką nie wypulała:no::no::no:

eee Monisia ni przejmuj się ja mam podobnie (jeżeli chodzi o teściową). Wyprawki od niej nie chce ale zastanawia mnie jedna rzecz. W tamtym roku jej córka chrzciła małą i ona w tajemnicy przed moim P. (oczywiście wygadały się) dała im 1000zł. Ciekawa jestem czy my dostaniemy. Nie chodzi mi tu o pieniądze, ale o równe traktowanie.

Witam
kombinezonik śliczny mam podobny tylko kolor błękitny bo dostałam w spadku:-p
ale jest jak nowy więc nie myślę o kupnie żadnych kombinezonów bo posiadamy już chyba 4: albo 5
3 niebieskie jeden żółty a jeden różowy więc mała jest zabezpieczona i to za zwykłe dziękuje:-)

co do karuzeli to nie myślałam nawet o niej jakoś tak nie wydaje mi się pierwszej potrzeby a wiadomo kasy nie ma na tyle żeby szaleć zobaczymy może mała dostanie takie cudo na chrzciny?? bo pewnie będą się mnie bracia podpytywać co chcemy więc już mam jeden pomysł, a co??

jeśli chodzi o wanienkę to mamy taką którą opiera się na wannie daliśmy za nią 40 zeta więc nie dużo i jest z odpływem ale coraz częściej obawiam się czy ona się spisze przy moim bolącym kręgosłupie:sorry:
jak coś to M będzie kąpał i już a jak mała będzie już siadać to przeniesiemy jej kąpiele do dużej wanny i już:tak:

kurde muszę przepakować torbę do szpitala bo coś mi się wydaje że duże braki w niej są...

ja narazie nie planuje zakupu stelaża. Moje słonko będzie kąpać małą i niech się męczy, za to że marudził jak chciałam kupić chustę ;-)

reklama
Moja siostra też taka przebieralnię na pralce miał i bardzo zadowolona była. U nas jest za mała łazienka, poza tym tylko prysznic. W Irlandii w łazience nie ma żadnych gniazdek ze względów bezpieczeństwa, więc pralki stoją w kuchni:-). Tak więc u nas kąpanie tylko i wyłącznie w pokoju:-).

Dziewczyny, piękne kąciki :-)

byłam dziś u Teściowej, bo ciuszki przyszły :-) super bawełniana wyprawka http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_kin...EMBPERL_UID=:b347d2c8c933bc400b59df59fc5a5883
kombinezon http://www.quelle.pl/pl/q4r/neu_kin...49387/z-2/f-506573/index.html?nfh_action=zoom
śpiworek i jeszcze dwa komplety bodziaków :-)
mam jeszcze dostać jakieś używane ciuszki od Teściowej koleżanki, więc na razie niczego nie kupuję. poza tym pokoik jeszcze nie gotowy. a jedna ściana też w nim zielona :-D pozostałe żółte, ale nie takie wściekle żółte.

co do wanienki, to też kupimy taką na stelażu, bo w łazience prysznic, a pralka zabudowana, więc nie ma gdzie postawić wanienki.

a ja pochwalę się dzisiejszym zakupem. Co prawda śpiworek na 6 mis ale kosztował 1 zl więc nie mogłam nie kupić

Załączniki

• Obraz 0052.jpg
    Obraz 0052.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 57
A ja dziewczynki chciałam się pochwalić, że dziś zamówiłam wózeczek i jutro już ma być;-) Wybraliśmy Espiro GTX ZIELONY:-D Był straszny problem z nim. Dzwoniliśmy dziś chyba z godzine czasu. Nigdzie nie było. Albo nie było w ogóle albo tylko kolor niebieski. Wszędzie dostawy mają być dopiero na koniec września, początek października. W końcu udało nam się znaleźć w sklepie internetowym z Łodzi, ale bez fotelika. Fotelików nie ma w ogóle...Będą tak jak wózki w październiku. Wybrałam opcje płatne przy kurierze aby dla pewności sprawdzić czy wszystko jest. Do tego cena niższa niż u producenta o 40 zł więc myślę, że dobrze kupiliśmy. I wysyłka gratis. Jak jutro przyjdzie to dam wam znać:-) Będę jeździła nim wszędzie po domu;-) A powiedzcie mi, czy w razie jakbym rozpakowała się wcześniej niż by był fotelik to mogłabym przewieźć małą w gondoli ze szpitala, czy muszę koniecznie mieć fotelik? Bo to nie daje mi spokoju...
Tutaj wklejam link do niego ;-)
http://bejbi.eu/sklep/wzekgtxgebokospacerowy04citro-p-3940.html

Zaznaczam, że ten wózio miał pozytywną opinię naszej Catedry :-D

Ostatnia edycja:
jeszcze zapomniałam Wam napisać. kupiłam dziś Persil Gel - Sensitive niemiecki (polskim nie ufam ;-)) i poczytałam właśnie na niemieckich stronach Persil Sensitive Gel że spokojnie nadaje się do prania ciuszków noworodków. więc z racji, że wolę żele, będę prać w nim :tak: lecę do gina!

A ja dziewczynki chciałam się pochwalić, że dziś zamówiłam wózeczek i jutro już ma być;-) Wybraliśmy Espiro GTX ZIELONY:-D Był straszny problem z nim. Dzwoniliśmy dziś chyba z godzine czasu. Nigdzie nie było. Albo nie było w ogóle albo tylko kolor niebieski. Wszędzie dostawy mają być dopiero na koniec września, początek października. W końcu udało nam się znaleźć w sklepie internetowym z Łodzi, ale bez fotelika. Fotelików nie ma w ogóle...Będą tak jak wózki w październiku. Wybrałam opcje płatne przy kurierze aby dla pewności sprawdzić czy wszystko jest. Do tego cena niższa niż u producenta o 40 zł więc myślę, że dobrze kupiliśmy. I wysyłka gratis. Jak jutro przyjdzie to dam wam znać:-) Będę jeździła nim wszędzie po domu;-) A powiedzcie mi, czy w razie jakbym rozpakowała się wcześniej niż by był fotelik to mogłabym przewieźć małą w gondoli, czy muszę koniecznie mieć fotelik? Bo to nie daje mi spokoju...
Tutaj wklejam link do niego ;-)
http://bejbi.eu/sklep/wzekgtxgebokospacerowy04citro-p-3940.html

Zaznaczam, że ten wózio miał pozytywną opinię naszej Catedry :-D

Fajnie, fajnie, pierwszy poważny zakup poczyniony:-):tak:;-). Raczej w foteliku jest bezpieczniej i wygodniej dzidziusiowi...

reklama
Do góry