reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a temacie stelaży do wanienek komunikuje, że nie wyobrażam sobie kąpania dziecka bez stelaza pod wanienka właśnie :-) uwierzcie mi to jedna z najlepszych rzeczy jaką wyprodukowano dla przyszłych rodziców.

reklama
Witam
kombinezonik śliczny mam podobny tylko kolor błękitny bo dostałam w spadku:-p
ale jest jak nowy więc nie myślę o kupnie żadnych kombinezonów bo posiadamy już chyba 4: albo 5
3 niebieskie jeden żółty a jeden różowy więc mała jest zabezpieczona i to za zwykłe dziękuje:-)

co do karuzeli to nie myślałam nawet o niej jakoś tak nie wydaje mi się pierwszej potrzeby a wiadomo kasy nie ma na tyle żeby szaleć zobaczymy może mała dostanie takie cudo na chrzciny?? bo pewnie będą się mnie bracia podpytywać co chcemy więc już mam jeden pomysł, a co??

jeśli chodzi o wanienkę to mamy taką którą opiera się na wannie daliśmy za nią 40 zeta więc nie dużo i jest z odpływem ale coraz częściej obawiam się czy ona się spisze przy moim bolącym kręgosłupie:sorry:
jak coś to M będzie kąpał i już a jak mała będzie już siadać to przeniesiemy jej kąpiele do dużej wanny i już:tak:

kurde muszę przepakować torbę do szpitala bo coś mi się wydaje że duże braki w niej są...

Dziewczyny piękne kąciki i widzę że dominuje kolor zielonych ścian w pokoiku:-D:-D Tak dla ciekawostki dodam że jest to kolor który uspokaja :-D:-D

Muszę pomyśleć o stelażu do wanienki bo nie mam:zawstydzona/y: i myślałam że mi się nie przyda:zawstydzona/y: ale zmieniłam zdanie po waszych opiniach:tak: i mam takie pytanie do jakiego wieku dziecko będzie się kąpało w takiej wanience??

ja mam ten kolor od roku-był taki głupi impuls i szczerze...jakoś specjalnie mnie nie grzeje ani nie ziębi.
Wcześniej miałam białe ściany w stanie developerskim-wiadomo kasa. Nie narzekam, bo nawet fajnie się komponuje z tą biela i panelami, już się przyzwyczaiłam, choć jak teraz miałabym wybierać kolor-pewnie byłby inny. Z resztą nie jest to "mieszkanie na całe życie", bo w planach jest coś większego...ale narazie pomarzyc można-kredyty drogie jak cholera, a za gotówkę??? hmmmmmm, za gotówke to conajwyżej mogę na wakacje pojechać jak się dobrze "zakręcę" i rozplanuję wydatki.

a tak na marginesie... wnerwia mnie to, że tyle sie mówi o tym, że trzeba ułatwiać rodzinom czy matkom w wychowywaniu dzieci, a nam Państwo funduje jakieś smieszne 1000 becikowego i to też teraz beda utrudniać, nie mówiąc już o podatkach i o tym ile to wszystko dla "Dziecióf" kosztuje.
a o żłobek czy przedszkole państwowe trzeba się bić!!!!!!!

a samotne matki?? co z nimi?? jak mają przed ciążą zbyt duże dochody to nawet na wychowawczym nic sie nie należy!!!!!! SZOK!!!!!

To zależy, jak duże będzie. Moja siostrzenica to taki mały grubasek, którego po trzech miesiącach nie dawali rady zmieścić w wanience:-). Kupili je taką foczkę, na tym ja kładli w wannie i Julcia miała duuużo miejsca do chlapania:-D:-D:-D.

My od początku będziemy myć w łazience i takiego stelaża byśmy nie zmieścili, na początek przywieziemy wanienkę na wannową a potem to może już chłopaki razem będziemy myć w wannie. Dla Krystiana jeszcze przejściowo stosowaliśmy zwykłą nereczkę (mamy) wkładaną do wanny bo jakoś pół roczniaka też nam było głupio myć w wielkiej wannie.

Ha ha my tez mamy zielone ściany w naszym wspólnym pokoju!!Remont robilismy ok półtora m-ca temu i najpierw miały byc żółte ale jak zobaczyłam te moje zielone tapety to się zakochałam;-):-):-)
Czytam was i czytam,byle tylko nie rozmyślać za bardzo o wizycie.Mam ją o 14.45 i to jeszcze tyle czasu!!

A my zdecydowaliśmy się, że wanienkę będziemy trzymali na pralce. Wysoko, nie trzeba żadnego stelaża i w łazience jest najcieplej. Do tego nie trzeba nosić wanienki z wodą.

reklama
A my zdecydowaliśmy się, że wanienkę będziemy trzymali na pralce. Wysoko, nie trzeba żadnego stelaża i w łazience jest najcieplej. Do tego nie trzeba nosić wanienki z wodą.

Izaa my na pralce urządzimy kącik do wycierania i ubierania po kąpieli, za pierwszym razem tak robiliśmy i super się sprawdziło :cool2:. Specjalnie kupiliśmy pralkę o szerokości 60cm, wcześniej planowaliśmy, że następna pralka będzie węższa, żeby zwiększyć przestrzeń łazienki ale w końcu okazało się, że pralka popsuła nam się akurat teraz więc kupiliśmy szerszą, żeby mieć stabilniejszą ubieralnię :-).

Do góry