reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ale śliczny :-):-)

kupiliśmy dziś materacyk i pościele. jeszcze został wózek i muszę wreszcie wybrać jakąś karuzelę, ale narazie nie widziałam takiej, która by mi się podobała. mamy teraz w domu spory remont, ale w przyszłym tygodniu ma się skończyć i wtedy wstawię zdjęcie kącika Antosia :tak:;-)

pozdrawiam!:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny piękne kąciki !!! widać, że już na finiszu jesteśmy:tak:

wyczytałam w poradach z Aventu, że warto brodawki już smarować maścią z lanoliną, żeby zmiękły i potem nie pękały, co sądzicie doświadczone mamy ?:eek::eek::eek: może to tylko "chłit reklamowy" żeby maść sprzedać:eek:

ale śliczny :-):-)

kupiliśmy dziś materacyk i pościele. jeszcze został wózek i muszę wreszcie wybrać jakąś karuzelę, ale narazie nie widziałam takiej, która by mi się podobała. mamy teraz w domu spory remont, ale w przyszłym tygodniu ma się skończyć i wtedy wstawię zdjęcie kącika Antosia :tak:;-)

pozdrawiam!:-D

wyczytałam w poradach z Aventu, że warto brodawki już smarować maścią z lanoliną, żeby zmiękły i potem nie pękały, co sądzicie doświadczone mamy ?:eek::eek::eek: może to tylko "chłit reklamowy" żeby maść sprzedać:eek:
Co wy robilyscie na BB o tej godz?????????:szok::szok::szok::szok::szok:

sylvia to prawda co piszą, ale takich masci jest wiecej. Ja w pierwszej ciąży stosowałam Bephanten, teraz przerzucę się na PureLan Medeli.

Ja też stosowałam bepanthen, ale nie przed karmieniem, tylko jak coś się działo dziwnego z brodawkami. Na początku jak pierś nie jest przywykła do karmienia to łatwo o uszkodzenie, szczególnie jak dziecię nie tak jak trzeba chwyta.
W sumie jak dziecko nauczy się chwytać poprawnie to żadne maści nie są potrzebne.
Mi bepanthen kilka razy życie uratował ;-).

AbEja myślisz, że ten Medeli będzie lepszy? Bo ja też się zastanawiam czy kupić sprawdzony już w moim przypadku bepanthen czy spróbować z tym Medeli.

Mi się marzy karuzela Tiny love, ale nie wiem czy mogę tak zaszaleć finansowo. My za pierwszym razem mieliśmy Misie Canpola, jak dla mnie za blade kolory, konieczność nakręcania (zgroza) i jeszcze trafiliśmy na melodię "Panie Janie" (niestety nie można było sprawdzić w sklepie co wygrywa, jak dla mnie beznadziejna. Ale Krystian ją uwielbiał, wpatrywał się w nią urzeczony a jak tylko się nauczył to ciągle zrywał te misie.
Fisher Price karuzelki w większości wydają mi się za blade.
Za to te Tiny love mają takie soczyste kolory.

Ostatnia edycja:
Jagoda jestem zdania, że w przypadku Medeli nie ma niewypałów. Ten producent to specjalista od laktacji, ich produkty są polecane we wszystkich poradniach laktacyjnych zatem nie mam obaw... Stosowała go moja kolezanka z sali w szpitalu i była bardzo zadowolona. Ja zdecydowałam się tym razem na PureLan dlatego, że będę zamawiać laktator (się właśnie zastanawiam czy Mini Electric czy Swing), więc zrobię to przy okazji.

Arlena kombinezon śliczny,sma sie nad nim zastanawiałam ale mam 3 i uznałam ze wystarczy!!
Jesli codzi o krem na brodawki ,ja stosowałam własne mleko,działało super i nie zawiodło mnie przez całe trzy lata karmienia!!;-):-)

Karolinusia, Shenkoka śliczne te kąciki dla maluszków.

Fajne są te stelaże na wanienki powiem szczerze że mnie zaciekawiły, myślałam że takie coś jest drogie, a tu okazuje się że tanie, tylko powiedzcie czy to jest stabilne?? Bo nie ukrywam że by się taki stelaż przydał bo wanienki niebardzo mam gdzie postawić.

reklama
Karolinusia, Shenkoka śliczne te kąciki dla maluszków.

Fajne są te stelaże na wanienki powiem szczerze że mnie zaciekawiły, myślałam że takie coś jest drogie, a tu okazuje się że tanie, tylko powiedzcie czy to jest stabilne?? Bo nie ukrywam że by się taki stelaż przydał bo wanienki niebardzo mam gdzie postawić.

Luizka to jest bardzo stabilne. ja zrobiłam test-wlałam całą wanienkę wody (wiadomo dużo więcej niż do kąpieli dla Małej) i zaczełam ją delikatnie popychać, a to nogą, biodrem, aż przeszłam do trząśnięcia nią. Stelaż stał jak stoi, wanienka sie nie przewróciła.
Taki sam tekst powtórzyłam z małą ilością wody. NIE PRZEWRÓCIŁ SIĘ!

Do góry